reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Ta stronka mi przypomina jak w ciazy co tydzien czytalam co tam sie z dzidzia dzieje nowego :-)

A mnie dzis cos w podbrzuszu boli :-( tak gdzies na szwie i nie jest to bol jak na okres tylko takie klucie i czasem tam mocno ze az sie zginam nie wiem co sie dzieje :confused2:

Dzis ladna pogoda swieci sloneczko tylko troche zimny wiatr ale bylismy na dworku ponad 2 godz i Misio spal jak suselek :tak:

Mty bylismy godz na spacerze, bo strasznie wieje zimny wiatr! brrr :no:
I na spacerze spala godz i pozniej w domku jeszcze 2 :-) a teraz sobie lezy i patrzy na Natalke jak sie bawi :-D

Moje dziecko dziś dostłownie pękało ze śmiechu jak starsza Amelcia się przed nim wydurniała! Ja kurde się pochorowałam ciut, boli mnie gardło, byłam u lekarki, ale osłuchowo czysto wiec domowe i ziołowe sposoby pozostają.

Dzieczyny rzucam na ogólnym pytanie, bo tu więcej osób czyta, czy wy dostajecie terminowo i przede wszystkim 100% zasiłku macierzyńskiego??
Ja dziś dostałam przelew ale jest to kwota o 1/4 mniejsza niż zarabiałam!!!, do tej pory ze względu na zwolnienia przychodziły mi różne sumy, nie wiem czy coś moja ksiegowa popierniczyła, a do zusu wiecznie dodzwonić się nie mogą, albo mnie gdzies przełaczają.....

Mi jak do tej pory przychodzi tak jak przychodzilo 100% .Na dniach sie spodziewam nastepnego wiec zobacze . A nie wiecie czy na macierzynskim moga juz zwolnic z pracy ??? A konkretnie nie przedluzyc umowy??? Bo mi sie konczy umowa za tydzien i zastanawiam sie co ze mna czy po prostu bedzie zus macierzynski placil a ja bede bez pracy czy mi musza jeszcze przedluzyc???

ja też mam problem z macierzyńskim , okazało się ,że nie wlicza mi się do niego premia prowizyjna a ona stanowiła połowę mojej pensji , wiec mozesz sobie Szyszunka wyobrazić jak mnie załatwili

oj Liiiviiia tego nie wiem

reklama
ja wyliczam na necie i wychodzi mi ok 60zł więcej, przy mojej mizernej pensji (628zł btrutto) nie daruję nawet 5 złotych.
Pani przez telefon z zusu tłumaczy mi jakieś farmazony, chyba napisze pismo do dyrektora.

Do góry