reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witamy nową mamusię i dzieciaczka:)
U nas dziś jakiś "cud", mały jak zasnął o 22 SAM w łóżeczku to obudził się ok 3.30, dawno tyle nie spałam i przez to jestem rozespana! aż mnie głowa boli:)
Poza tym normalnie, czyli sterta prasowania:(, zmywanie, śniadanie......normalność codzienna.
Maluszek sam sobie lezy na łózku i zasypia,córcia maluje się nową szminką wczoraj kupioną, bo ona przeciez mała gwiazda:)
(z resztą nie rozstaje się nią:-))

Ps. powiedzcie mi ile może trwac katar, czy sie w końcu skońćzy,Bartuś ma katar od soboty, od dwóch dni jak ściągnę fridą rano, to w dzień już prawie nic, ale dziś znów ściągnęłam i to sporo przeźroczystego "śluzu"

reklama
Ps. powiedzcie mi ile może trwac katar, czy sie w końcu skońćzy,Bartuś ma katar od soboty, od dwóch dni jak ściągnę fridą rano, to w dzień już prawie nic, ale dziś znów ściągnęłam i to sporo przeźroczystego "śluzu"

Z tego co wiem to dzieci nie dotyczy zasada ze 7 dni lub tydzien u nas trwa juz 5 tydzien :crazy: ale tak jakby sie zmniejszalo

o masz z tym katarem.......

Kochane w rossmannie są w promocji za 5.99zł wkłądki laktacyjne.
Ja używam zwłaszcza w domu, sa grube, chłonne, nie przeciekają mi tak jak bella, jest ich 30szt. Polecam
Może jak któraś gdzies zauważy jakąś fajną prmocję to może dawajcie cynk-nie mam często czasu oglądać na encie gazetek z promocjami.

tez slyszalam ze katarek u dzieci 7 dni...Franke mial dosc dlugo - kilka tgodni, ale samo przeszlo....zawsze rano odciagalam fridą smary i czesto dawalam sól do noska...nie martwic sie tylko a bedzie dobrze :)

Witam nowa wrzesnioweczke :tak:

Jejku wiecie jak ja tesknie za tymi codziennymi pogaduchami tutaj :tak: wogole stwierdzilam ze tesknie za brzuchem :tak: Dobrze Makta kiedys mowilas ze tak narzekalysmy a pozniej bedziemy chcialy byc z powrotem w tamtych "czasach" :-D i te noce bezsenne i podziwianie kibelka co godzine .... :sorry::laugh2: tak sie wynudzilam w tej ciazy ze hej ale teraz z checia bym sie walnela na lozko wieczorkiem poogladala filmy a tu nic z tego bo co chwile maly terrorysta daje znac o sobie :-):-) czasem juz bym chciala zeby mial chociaz z pol roczku zawsze to troszke by sie zajelo jakimis zabawkami ;-) ale juz niedlugo ten czas leci jak szalony !!

no nie wiem , nie wiem czy tak mniej roboty z półrocznym dzieciątkiem - mojej siostry mała właśnie dobiła do pół roku i obserwując ją zdecydowanie wolę opieke nad moim Kubusiem - pewnie to zależy od dziecka ale ta mała jesst strasznie ruchliwa ciągle macha nóżkami i rączkami i chce sie nosić- chwili spokoju nie ma . Jedyny plus to karmienie- zupki , owoce , kaszki co oznacza troche wolności dla nas. No ale podejrzewam ,że i za tym uwiązaniem zatesknimy jak teraz za ciążą. Ostatnio właśnie wieczorem myslałam jak bardzo mi brakuje tego ruszającego się i skaczącego brzucha :-D

Szyszunka u nas katarek był juz wprawdzie jakiś czas temu - trwał zaledwie 2 dni - ale mały wyglądała strasznie - oczy miał czerwone jak królik, zapuchniete i całe załzawione - wyglądal jakby cała noc strasznie płakał- po prostu sie wystraszyłam jak wstał. Ale przeszło zaraz na drugi dzień jak ręką odjął- jakaś śmieszna ta choroba była

Ostatnia edycja:
No u nas katarek trwał ponad tydzień...:( niestety
ale skończył sie skukcesem he he he Pierwszy katar pokonałysmy!!!
I ja tez chwilami tesknie za brzuszkiem...za tym leżeniem godzinami i wieczornym luzem :) No aporo miesięcy bedziemy na takie cos czekały...
A Julka dzisiaj sie rano do mnie śmiała jak najeta. Buzia jej sie nie zamykała...i to jest nagroda za wszystko!!!

Szyszunka co do promocji to ja ostatnio trafilam na pampersy w tesco 2x GIANT paki 99,99 1 pampers wychodzi po 51 gr (zalezy jaki rozmiar) paczka wychodzi po 50 zl a to te gigantyczne nie jumbo ale w realu sa w promocji tez 2x JUMBO za 85 zl i tez wychodzi sztuka 51 gr tylko nie wiem czy sa jeszcze bo ludzie wywozili wozkami zaladowane chyba na cale pieluszkowanie juz kupowali

Mnie pampersy denerwują, często kupa wyłazi tyłem, często przesikane jak leży na boku, zakładam tylko na noc, jak śpi na pleckach i czasem w dzień, na codzień używam dadę z biedronki.

Ale kochane piszcie o promocjach!
Wiem, ze teraz są promocje pieluch w Macro.

reklama
Do góry