reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Livia ja za Nutriton płacę ok 22 zł a starcza mi na 5 opakowań mleka. I warto też lekko zagęszczac nim picie bo po piciu też się ulewa :tak:
Oli na moim Nutritonie jest napisane 2 miarki na 90 ml a powyżej 4 miesiąca zdaje się jest 2 na 60 ml

reklama
Dziewczyny, właśnie w Dzień Dobry TVN była mowa o Zespole Nagłej Śmierci Łóżeczkowej i pani doktor stwierdziła że układanie dzieci do snu na boczku (nie mówiąc już o brzuszku) zwiększa ryzyko jej wystąpienia. Moja Emilka właśnie śpi na boczku bo jej się nigdy nie odbija. Muszę przyznać że myślałam że to bezpieczna pozycja, no i teraz sama nie wiem co już robić - układać na pleckach czy nie? moja mała prawie nigdy nie ulewa. A jak śpią wasze dzieci?

Dawno mnie tutaj nie było ale nie mam czasu dla siebie w ogóle a mały daje nieźle popalić czasami. Mam takie pytanko czy Wasze szkraby lubią leżeć na brzuszku. Nasz rano jakoś poleży ale długo nie bo się denerwuje ale to co się dzieje po kąpieli jak trzeba naoliwić mu plecki to jest straszne tak wrzeszczy i nie wiadomo o co mu chodzi bo jak się weźmie zaraz na ręce lub obróci to jest grzeczny.

Dziewczyny, właśnie w Dzień Dobry TVN była mowa o Zespole Nagłej Śmierci Łóżeczkowej i pani doktor stwierdziła że układanie dzieci do snu na boczku (nie mówiąc już o brzuszku) zwiększa ryzyko jej wystąpienia. Moja Emilka właśnie śpi na boczku bo jej się nigdy nie odbija. Muszę przyznać że myślałam że to bezpieczna pozycja, no i teraz sama nie wiem co już robić - układać na pleckach czy nie? moja mała prawie nigdy nie ulewa. A jak śpią wasze dzieci?
Moja spi na pleckach, i glowe i tak sobie obraca na prawo lub lewo. Wczesniej spala na boczku, ale przyszla pani doktor i powiedziala,ze ma spac na pleckach. Na boczek sie nie kladzie ze wzgledu na bioderka ;-)

Co do spania to moja Julka miała chwile gdy lubiła układac sie na boczku. Samo jej przeszło i teraz zawsze śpi na pleckach a ja tylko dbam o to aby głowke raz układała na prawa a raz na lewa stronę...
Naftanalek Julka tez nie specjalnie kocha pozycje na brzuszku. Oczywiście staram sie ja kłaśc codziennie ale nie wytrzymuje długo. nie zmuszam jej bo nie widze takiej potrzeby. Mysle, ze za jakis czas polubi :)

Moja tez nie lubi na brzuszku.... a poza tym mi ta Healt Visitor pow jeszcze,ze jesli sie sama obrobic z pleckow na boczek to spoko, ale samemu nie ukladac :rofl2:

Michal spi na pleckach.Probowalam wiele razy na boczku go klasc bo tak pediatra przy katarku zalecila ale nic z tego Michas sam sie przewracal na plecki a jak podlozylam koc za nim to plakal i na boku nie chcial lezec. glowke tez bierze na boki wogole na prosto nie spi i przez to ma taka wypieta do tylu (w wozku jedynie na wprost ma). Z odbijaniem nie mamy raczej problemow w dzien czasem jak nie chce mu sie odbic a spi twardo to go na brzuszku klade i siedze przy nim i po chwili sie odbija i go przekrecam bo zazwyczaj szybko cierpnie i sie budzi nie lubi lezec na brzuchu ale choc na chwilke codziennie probuje go klasc zeby te bioderka sie tam ladnie formowaly w szpitalu tak lataly za nami i kazaly czesto klasc na brzuchu zeby sie przyzwyczailo dziecko.Kupilam mu tez poduszke "klin" swietna sprawa w razie ulania nie ma problemu zachlysniecia ( Misio sie caly na niej miesc wiec pupa tez na niej lezy zeby kregoslupka nie krzywic) ale na noc spi normalnie na pleckach.pod lozeczkiem ksiazki podlozylam zeby byl spadek na noc ta poduszke wyciagam bo jakby sie zsunal to krzywo by lezal i obciazal bioderka
Ja slyszalam ze spanie na brzuchu moze sie przyczynic do tej smierci lozeczkowej bo trudniej wtedy oddychac ale na boku pierwsze slysze.

Indygo powiedz mi jak u was sprawa kupek po tym Nutritonie ??? Juz sie cieszylam ze problem ulewania z glowy to teraz doszedl problem zatwardzenia :sorry:
Niby sypie mniej niz podane na opakowaniu mleko tez ciut rzadsze a Michal dzis takiego klocka zrobil ze sciane bym nim rozbila ;-) pierwszy raz zrobil w takim twardym kawalku

Moja Alcia też nie lubi na brzuszku poleży z minutkę i już marudzi....

A co do dzisiejszego programu w tvn i nagłej śmierci łóżeczkowej to chodzi o to żeby nie kłaść dziecka na noc na boczku czy na brzuchu kiedy my śpimy i nie możemy co jakiś czas kontrolować naszej dzidzi. W dzień to chyba każda z nas zagląda co jakiś czas do maluszków w czasie snu nie?! Ja przynajmniej tak robię:-)
Faktycznie niektórzy rodzice nie zdają sobie sprawy z zagrożenia i układają dziecko śpiące na brzuchu np. na miękkim podłożu....

reklama
Moja spi na pleckach, i glowe i tak sobie obraca na prawo lub lewo. Wczesniej spala na boczku, ale przyszla pani doktor i powiedziala,ze ma spac na pleckach. Na boczek sie nie kladzie ze wzgledu na bioderka ;-)
u nas tak samo:tak:;-):-)a tak wogole Adi uwielbia lezec na brzuszku:tak:Oli natomiast nieznosil:-p

dziewczyny czy Wasze dzieci przekrecaja sie same z pleckow na brzuszek i odwrotnie?????Bo Adi sie nie przekreca jeszcze...

Do góry