reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny a ja mam pytanie bo w szpitalu oczywiscie malej nie rozwijalam z kaftanika i nie ogladalam raczki a jak przyszlam do domu to mala miala na lewej raczce taki maly malinowy znaczek i bylam pewna ze to szczepionka wzw albo na gruzlice choc nie wiem gdzie szczepia w ktore miejsca, ale ta malinowa plamka zrobila sie ciemniejsza ma z jakies 1,5 do 2 cm wielkosci a obok pojawilo sie dopiero to od szczepionki i zaczyna byc takie jak powinno (chyba) zaczyna sie robic bombelek i teraz wiem ze to to jest od szczepionki a nie mam pojecia czy to drugie malinowe i duzo wieksze to moze jakis naczyniak ? jak myslicie ?

reklama
Nie mam pojęcia co to może być, może bardziej doświadczone mamuśki coś poradzą. Moja Mała ten ślad po szczepionce ma bardzo brzydki, bardzo wystaje i ropieje, w szpitalu wspominali mi że tak się może dziać żebym sie nie wystraszyła. Ale czasem się zastanawiam czy nie trzeba tego czymś smarować?!

Nie mam pojęcia co to może być, może bardziej doświadczone mamuśki coś poradzą. Moja Mała ten ślad po szczepionce ma bardzo brzydki, bardzo wystaje i ropieje, w szpitalu wspominali mi że tak się może dziać żebym sie nie wystraszyła. Ale czasem się zastanawiam czy nie trzeba tego czymś smarować?!

mi powiedzieli że się tą ropkę wyciera gazikiem czystym i broń Boże niczym nie smaruje...

Dziewczyny a ja mam pytanie bo w szpitalu oczywiscie malej nie rozwijalam z kaftanika i nie ogladalam raczki a jak przyszlam do domu to mala miala na lewej raczce taki maly malinowy znaczek i bylam pewna ze to szczepionka wzw albo na gruzlice choc nie wiem gdzie szczepia w ktore miejsca, ale ta malinowa plamka zrobila sie ciemniejsza ma z jakies 1,5 do 2 cm wielkosci a obok pojawilo sie dopiero to od szczepionki i zaczyna byc takie jak powinno (chyba) zaczyna sie robic bombelek i teraz wiem ze to to jest od szczepionki a nie mam pojecia czy to drugie malinowe i duzo wieksze to moze jakis naczyniak ? jak myslicie ?
Tak mysle, moja Natalka ma na pleckach...pojawilo sie po kilku dniach:sorry2:

Moj Misio tez ma czerwona plame na lewej raczce i taka jest wybulona wiec pewnie po szczepieniu.
Bylam dzis z ta chrapka u innej pediatry dokladnie go zbadala i w oskrzelach nic nie ma ale charczy dalej sama sie dziwila i mowila ze moze miec miekka krtan ale dala skierowanie do laryngologa i pojechalismy dzis. dostal masc i rzeczywiscie ma zmieniana sluzuwke wiec cos tam sie nie tak zaczynalo robic jednak cos mnie tknelo zeby to sprawdzic i dobrze ze pojechalismy:tak: a jakby cos zaczelo wyciekac to od razu mamy jechac.

A teraz mam pytanie dotyczace nas .... Ile po porodzie sie ma juz normalny okres??? Mi te odchody poporodowe sie juz dawno skonczyly juz dlugi czas mialam sucho a dzis normalnie jakbym okresu dostala czerwono!! To normalne czy za wczesnie?? gdzies wyczytalam ze karmienie piersia wstrzymuje miesiaczki no ale chyba niemozliwe zeby tez az tyle okresu nie miec poki sie karmi.I teraz nie wiem czy mi te odchody wrocily czy juz miesiaczkuje

Zuzia28 mnie pediatra mówiła, że w zależności od głębokości podanej szczepionki to ta ranka może ropieć nawet do pół roku, ale nie należy tego niczym smarować i raczej nie moczyć podczas kąpieli;-)
Moltizerka moja starsza córcia ma też taki śladzik na nóżce i z upływem czasu to ta plamka się nie powiększa, jest sobie po prostu i lekarka powiedziała, że nie ma nic w tym niepokojącego:tak:
szyszunka odnośnie tej ciąży to ja widocznie też jestem z innego świata, bo jeszcze rozumiem, że można było nie zauważyć, sama znam dziewczynę, z którą rozmawiałam tydzień przed porodem i nie poznałam żeby była w odmiennym stanie, ale urodzić samej, a co z pępowiną, przecież te bóle, skurcze, nie chce mi się wierzyć w to, że sama urodziła i poszła do domu, przecież rana, bolące krocze itp....:no::szok:

szyszunka jak dałyście radę temu nutramigenowi, małą ewentualnie mam dokarmiać właśnie tym preparatem a nie chce się tego tknąć ani kropelki, zresztą ja jak powąchałam to się nie dziwię:dry::dry:

Agawa spokojnie, załapie ten smak, ja też zaczęłam dokarmiać mniej wiecej na tym etapie, najpierw mała zjadała ok 10-20ml, przyzwyczaiła sie, moze spróbuj zrobić jej ciut "rzadsze", dolej ciut wiecej wody, a może spróbuj dodać ciutkę glukozy-dzieci znają słodki smak, u nas jakoś poszło, głodna zaczęła w końcu to świństwo pić:)
ja sie śmieję, ze to pasza dla kur:) DACIE RADĘ!

Dziewczyny a co sądzicie o basenie? Ja chcę iść z moją królewną, nawet kupiłam jej śliczne kąpielówki:)))
Naczytałam się mnóstwo na ten temat no i - jak ze wszystkim- jest pełno plusów i ...niestety minusów.
Ale ja do 6 miesiąca chodziłam 2 razy w tygodniu na basen więc moja żabka będzie się czuła jak ryba w wodzie;) W przyszłym tygodniu jak krasnal skończy 2 miesiące...chlup:)

reklama
Moj Misio tez ma czerwona plame na lewej raczce i taka jest wybulona wiec pewnie po szczepieniu.
Bylam dzis z ta chrapka u innej pediatry dokladnie go zbadala i w oskrzelach nic nie ma ale charczy dalej sama sie dziwila i mowila ze moze miec miekka krtan ale dala skierowanie do laryngologa i pojechalismy dzis. dostal masc i rzeczywiscie ma zmieniana sluzuwke wiec cos tam sie nie tak zaczynalo robic jednak cos mnie tknelo zeby to sprawdzic i dobrze ze pojechalismy:tak: a jakby cos zaczelo wyciekac to od razu mamy jechac.

A teraz mam pytanie dotyczace nas .... Ile po porodzie sie ma juz normalny okres??? Mi te odchody poporodowe sie juz dawno skonczyly juz dlugi czas mialam sucho a dzis normalnie jakbym okresu dostala czerwono!! To normalne czy za wczesnie?? gdzies wyczytalam ze karmienie piersia wstrzymuje miesiaczki no ale chyba niemozliwe zeby tez az tyle okresu nie miec poki sie karmi.I teraz nie wiem czy mi te odchody wrocily czy juz miesiaczkuje

ja miałam to samo 2 dni temu - wczoraj byłam u gina i powiedział ,że jak karmie to nie powinno być okresu ale cuda się zdarzają - krwawienie miałam dwa dni i przeszło

plamka czerwona u nas też jest na szyji(nie wiem czy dobrze napisałam), pewnie zarosnie włoskami więc się nie martwię. Mój maluch też charczy i nie wydaje mi się,żeby to od noska i zawsze zapomnę spytać o to lekarki- widać to faktycznie przypadłość chłopców.

Napiszcie mi czy wasze maluchy też mają pleśniawki i jak z tym walczycie - ja stosowałam już aftin , fiolet potem nystatynę i nic - męczymy się już od kilku tygodni

Gapcio też myślę o basenie z tym ,że słyszałam że można od 3 miesiąca- tzn. od trzeciego miesiąca przyjmują dzieci na zajęcia

Ostatnia edycja:
Do góry