reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

no ja idę się zapisać na basenik z małym w ten poniedziałek :-) zajęcia zaczynają się w grudniu a on 14 grudnia skończy 3 miechy więc mam nadzieję że nas przyjmą
a co do info na necie czy basen dobry czy zły to wolę już nie czytać bo ja mam że coś znajdę na nie i potem się martwię i szukam :dry: jak się dostaniemy na basenik będziemy chodzić, będzie zdrowszy :tak:

reklama
witam.dzisiaj jedziemy na badanie bioderek.Mam nadzieje że obędzie się bez pieluchowania do tej pory tego nie robiłam.Mała ma symetryczne fałdki na udach powinno to oznaczać że z bioderkami jest wszystko ok.Sprawdzila sie u was ta metoda z fałdkami?

Pierwsze slysze o tych faldkach. My mamy druga wizyte dopiero 8 grudnia na pierwszej bylo wszystko ok. ale ponoc u wielu dopiero przy drugiej cos wychodzi.

Rewelacyjna ta masc z antybiotykiem co nam laryngolog dal :tak: malutki mi juz w nocy nie charczal ladniutko spal od 20 do 4 rano ;-) o 4 zjadl i wlasnie teraz wstalismy tzn ja wstalam a on po flaszce dalej spi ;-) troszke co jakis czas mu charknie ale juz niebo a ziemia :-)

A ja wczoraj podalam Gabi witaminę D3- i znów wymioty były:wściekła/y:, a teraz sobie czytam artykul i wszystko się zgadza: Co warto wiedzieć o witaminie D - Zdrowie - arykuł - witamina w nadmiarze to powoduje.

Sprobuj jej wymieszac z mlekiem na lyzeczce wiem ze na paczce napisali ze mozna do ust ale widocznie z jakiegos powodu mi pediatra nie kazala tak robic ja malemu wyciskam kapsulke mieszam z mleczkiem i nigdy nie zwymiotowal w kapsulkach masz dawke dzienna wiec nie powinien to byc "nadmiar" a moze jak jej wpuscisz sama do ust to po porstu ma ten niesmak

witam.dzisiaj jedziemy na badanie bioderek.Mam nadzieje że obędzie się bez pieluchowania do tej pory tego nie robiłam.Mała ma symetryczne fałdki na udach powinno to oznaczać że z bioderkami jest wszystko ok.Sprawdzila sie u was ta metoda z fałdkami?

A ja słyszałam o tej metodzie i moja mała też ma symetryczne fałdki, ale na badanie bioderek idę dopiero po niedzieli więc się okaże co i jak.

witajcie, czytam was regularnie ale często już nie starcza czasu na napisanie czegoś nowego. Nasza Majeczka całkiem nam się rozregulowała w tym tygodniu:confused: Do tej pory spała w nocy z przerwą godzinną na karmienie i dalej lulu do rana, w dzień miała dwie przerwy aktywności poza tym też spała słodko przez 4 godziny, karmienie i dalej lulu. W tym tygodniu wychodzi z niej nerwus. W nocy robi sobie przerwę na zabawę. W dzień prawie nie śpi. Po karmieniu ryk nieziemski kiedy gazy się przedostają do góry do odbicia. a jak zaśnie a jeszcze jakieś bąbelki siedzą w przewodzie to i tak się wybudza i płacze. Już nie mam siły. Czy wasze pociechy też tak miały?? może to ten 5 tydzień ze skokiem (tak się łudzę):-(

reklama
Hej Kolezanki

nie bylo mnie dawno, ale tak jakos brakuje czasu- oczywiscie juz sie poprawie-poza tym moj laptop byl juz totalnie zajechany a juz mam nowy - t i fajniej bedzie sie pisac;)

Moj Marcel w poniedzialek bedzie mial 4 tygodnie, jest bardzo grzeczny-prawie nie placze, sporo je, w nocy spi, a czasem oberwuje i sobie oglada swiat dookola;)
Oczywiscie wywrocil nam swiat do gory nogami ale to jest wspaniale!!! Ja bez instynktow macierzynskich...a taka mama sie zrobilam ze hej;)

Jedno mam zmartwienie- od 2 tygodni mojemu Marcelowi sie ulewa-nie czesto -ale ulewa a wczesniej sie nie ulewalo;(
fakt ze on je tak lapczywie,szybko,spieszy sie jakby ktos go gonil!i mu nawet sie odbije po jedzeniu i potem uleje lub jednoczesnie jak sie odbija mu to sie ulewa.....czy to normalne?waszym dzieciaczkom tez sie ulewa?

pozdrawiam

Do góry