reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

A nie mówiłam, że ja tu rekordzistką będę :wściekła/y:
Wszystkie pojechały rodzić a ja siedzę z brzuszkiem,popijamy herbatkę i absolutnie nic się nie dzieje:sorry: Od kilku dni nawet najmniejszego skurczu i gdyby nie to,że mały jest dosyć aktywny bałabym się że coś nie tak. Jemu mimo że ciasno to chyba dobrze tam w środku a mi nie pozostaje nic innego jak czekać dalej cierpliwie.
A wam dziewczynki życzę szybkich i mało bolesnych porodów i zdrowych, silnych dzieciaczków :-)
Idę zajrzeć na październik hehe

reklama
Czesc dziewczyny

u mnie dalej bez zmian- ale jako ciekawostke mam bardzo niska temperature-jak nigdy w zyciu-czy ma to zwiazek z akcja porodowa?czy temperatura sie obniza?

moltizerka - to powodzenia kochana!!! ja mam dziecko z października 07 i mówie Ci cud miód malina!!! z córą tez chciałam trafic na październik, ale udało nam sie przy pierwszej próbie i wyszedł wrzesień :eek:
O, a ja mam z wrzesnia, cud malina, chcialam drugie we wrzesniu a bedzie w pazdzierniku ... na 7 mam wywolanie i pewnie samo wczesniej nie wyjdzie :rofl2:
kochane otwieram oficjalnie pazdziernik jade rodzicccc laaaaa ale sie boje
ale juz za silne skurcze zeby siedziec w domu. buzki
No w koncu! To powodzenia ! :laugh2:

Olgha ! No kciukasy zaciniete ! :-D:-D

A ja juz sie nie przejmuje i nie pieszcze nad soba ide znow na zakupy, polaze sobie po miescie, i takie tam :tak: Co ja sie bede oszczedzac!

Mam pytanie do dziewczyn po CC .Jak długo goiła wam sie rana czy czymś smarowaliście.Mnie z jednej strony zrobiła się taka kulka.Nie wiem czy to coś złego.:-(

toja, ja jestem 5 tyg po cc, żadna kulka mi się nie zrobiła. Jedynie u mnie okazało się, że nie wyjęli mi szwów do końca i musiałam mieć szwy wyjmowane przez pielęgniarkę. Jedynie teraz zaczyna mnie boleć podbrzusze i nie wiem czy to normalne czy nie. Na początku ranę robiła mi pielęgniarka Octeniseptem i tribioticiem. Teraz już nic nie stosuję jedynie przemywam delikatnym mydłem albo dziecięcym albo dove. Nie używam też żeli pod prysznic żeby tego nie podrażnić.

Ja też jestem po cc, ani jednego dnia nie miałam na ranie opatrunku, blizna cieniutka, że malo widczna, zgrubień żadnych , bólu też- a dźwigam ciężki wózek na drugie piętro conajmniej 2 razy dziennie. Toja zapytaj lekarza, czasami po operacji robi się przepuklina- mój brat tak miał po wyrostku.

Mam pytanie do dziewczyn po CC .Jak długo goiła wam sie rana czy czymś smarowaliście.Mnie z jednej strony zrobiła się taka kulka.Nie wiem czy to coś złego.:-(

ja jestem 2 tyg. po cesarce, rana się zagoiła już, nic nie spuchnięte i nie boli... a położna poradziła mi smarować ją żelem który nazywa się - Solcoseryl 2 razy dziennie i wszystko ładnie wygląda

Witam!!!
Dawno mnie tu nie było, bo nie mam kompletnie na nic czasu. Mała bardzo mało śpi...
Czasem troszkę Was podczytuje, ale z pisaniem jest ciężko.
Co do cc to tez mam pytanie. Mnie blizna tylko boli jam mam na sobie spodnie ze sztywniejszego materialu, np jeasn. Kiedy nie bedzie blizna bolala wcale, tak zebym mogla chodzic w jeansach???
Pozdrawiam!!!

reklama
hej
bylam u poloznej-badala mnie powiedziala ze jeszcze szyjke mam nie gotowa a moj synek ma glowke jeszcze nie przymocowana ;(ze ona nie widzi porodu w najblizszym tygodniu mimo ze sa rozne przypadki a zapisala mnie na wywolanie 8ego do szpitala jakby nic sie nie dzialo

Do góry