reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Tak... u mnie tez sie ledwo rusza juz, a dzis brzuch to jeszcze troche i bede na kolanach miec ! :-D:-D:-D A tak poza tym to git malina...

U mnie na razie Emi siedzi dłużej już 5 dni, więc chyba trzeba się będzie przenieść na październikówki:-) Chyba, że tak jak Olgha mówi, że jej córeczki urodziły się równo 9 m-cy od zapłodnienia a u nas nastąpiło to w sylwestra, ale to i tak d...., bo wrzesień ma 30 dni czyli urodzi się 1 października:-D
Na ktg wczoraj wyszło, że z małą wszystko w porządku, jeszcze dzisiaj mam iść na usg i sprawdzą, czy jest jakieś rozwarcie.
Emi rusza się zmiennie, tzn w dzień tak sobie, co jakiś czas kopnie, ale za to wieczorem od 20 zaczyna wariować i wierci się i kopie cały czas, więc pewnie jeszcze się nie szykuje. I brzuch też mi się za bardzo nie obniżył. :no:

oj laseczki...jeszcze dzień dwa i Was to nie ominie
nie martwcie się
zjedzcie za mnie coś pysznego plis...bo ja na ochydnej antykolkowej diecie:-:)-:)-:)-:)-:)-(

ja włąśnie zapodałam 6 łyżeczek oleju rycynowego- bo od rana mam przepowiadające dosyć mocne i może w końcu coś mnie ruszy...ale ten olej działa tylko wtedy gdy szyjka jest całkiem dojrzała..no nic-3majcie kciuki ,może załapie się na ten wrzesień jeszcze:-)

Witam:-) Princi mam pytanie czy chodzisz teraz do lekarza lub na ktg kontrolne po terminie ? ja ostatnie ktg miałam 24 września w szpitalu ale bardzo nieprzyjemnie zostałam potraktowana przez mojego lekarza i zostałam sama :-( wypisałam sie na własne żadanie w ten sam dzien i siedze w domku i czekam mam nadzieje że bedzie wszystko ok :-(

agnest... z okazji iz ja jestem w UK to KTG to tylko wspomnienia z pierwszej ciazy... tu niestety nie kontroluja ciazy jakbysmy tego chcialy! Jutro mam wizyte u Midwife i jestem ciekawa co mi powie, poza sprawdzeniem cisnienia i tetna dziecka.... bo nawet badan ginekologicznych nie mialam...:sorry:

Ale! moja kolezanka urodzila rowno dwa tyg po terminie i przez ten czas raz miala zrobione KTG kiedy poszla do szpitala i naklamala im,ze nie czuje ruchow... to jej zrobili...:eek:

Naprawde nie wiem czego sie spodziewac po jutrzejszej wizycie...Nie zdziwie sie jak jutro (tydz po terminie wg usg,co dla nich jest to wazniejsze) zapisze mnie na wizyte za dwa tyg!!! :shocked2::szok:

reklama
czesc dziewczyny ,ja też jeszcze nie urodziłam ,jutro mam termin i nic. Dzis byłam u lekarza i na 7 października do szpitala sie zgłosić mam ,jak nic do tej pory sie nie zdarzy. Chciałabym juz urodzic ,boli mnie wszystko i juz mam dosyc. Pozdrowionka dla Was. :-)

Do góry