reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

jasne dam znac...no i zalatwilam sporo, po pracy jade dalej :-) za to teraz serce mi wali ide do glownej szefowej o ciazy gadac...bo wczesniej czasu nie miala, denerwuje sie masakrycznie bo ja to sie wszystkim przejmuje....

Ninonka

mnie tez dzis pokloli i u nas zawsze z tymi fiolkami...siadam za taka szyba ze widac Cie od biustu gdzies a pani zaglada z okienka...i oooooo pani w ciazy to bedzie podwyzszone ob...hehe za to w pracy nie wiedza o kolezanka "sylwia to taka chuda ale brzuszek to ma okazaly" hehe chciala mi zrobic na zlosc a nie wie co na rzeczy :-D

reklama
jasne dam znac...no i zalatwilam sporo, po pracy jade dalej :-) za to teraz serce mi wali ide do glownej szefowej o ciazy gadac...bo wczesniej czasu nie miala, denerwuje sie masakrycznie bo ja to sie wszystkim przejmuje....

Ninonka

mnie tez dzis pokloli i u nas zawsze z tymi fiolkami...siadam za taka szyba ze widac Cie od biustu gdzies a pani zaglada z okienka...i oooooo pani w ciazy to bedzie podwyzszone ob...hehe za to w pracy nie wiedza o kolezanka "sylwia to taka chuda ale brzuszek to ma okazaly" hehe chciala mi zrobic na zlosc a nie wie co na rzeczy :-D

To sie nazywa miec zwariowany dzien , pelen "napiecia" - az Ci wspolczuje - ja po moich ostatnich przejsciach zwolnilam troche ....Mam nadzieje ze na wizycie wszystko dobrze poszlo
"Za szyba" ? to jak ta pani pobiera krew jak prawie Cie nie widzi ? I to jeszcze Pani z poczuciem humoru..., :szok: A jak tam szefowa ? przetrawila wiadomosc?
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko u Ciebie OK !

a ja mam jutro gina i cala chodze :(( tez sie boje po tych skurczach co i jak...no i zobacze malucha znow w 12 tygodniu...mimo to mam nerwy i wogole ciezki dzien, badania okresowe do pracy, urzedy, potem wracam do pracy, rozmowa z szefowa bo sie odwleka, banki, i jak wyjde po 6 bede w domu o 19 a na 20 do lekarza...
KROPTUSIA NIE MARTW SIĘ NAPEWNO BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE. BĘDZIEMY WSZYSTKIE TRZYMAŁY KCIUKI:tak::tak::tak::tak::tak: JA JESTEM W DOMU NA ZWOLNIENIU BO NIE MOGĘ PRACOWAĆ PO 12H.I LENIU****E:-D:-D:-D:-D

Dziewczynki powiedzcie czy jak lekarz robi usg genetyczne to może określić płeć dziecka po kości.bo ja słyszałam że jest coś takiego.ale może się mylę

Dziewczynki powiedzcie czy jak lekarz robi usg genetyczne to może określić płeć dziecka po kości.bo ja słyszałam że jest coś takiego.ale może się mylę

yyyyyy...pierwsze słyszę o czymś takim. Idę w piątek na USG genetyczne ale nie nastawiam się na poznanie płci bo to za wcześnie. Kolejne USG połówkowe w 18 tygodniu to się dowiem:-):-):-)
Ja bym chciała faceta bo dziewczynkę już mam no ale zobaczymy... Prawo serii istnieje przecież i ma się dobrze:-)

ja też chyba bym chciała synka, bo córcię już mam, ale u brata męża 3 córy, u mnie w rodzinie same dziewczynki.....to chyba nie mam szans, choć celowaliśmy na chłopca:)
Aha, spróbujcie kochane na mdłości przegryzać ciasteczka korzenne z Solidarności, może pomogą:) mnie pomagają.

Na poczatku ciazy lekarz moze okreslic plec dziecka jesli pobieraja wody plodowe do badan , z tego co wiem ale po kosciach? nigdy nie slyszalam o czyms takim ,
Pozdrawiam :-)

Ninonka
Pewnie szykujesz się do gina, no no ja zaglądne tu późniejszym wieczorkiem i poczytam jak tam Ci poszło i jak dzidzia :-)
A jak szefowa????????????????????? (mam nadzieje, że nie padłaś tam u niej ze strachu, bo nie widać Cię na BB)
A za szybą to też jeszcze w taki sposób nie miałam pobieranej krwi... a wiesz może czy i jak częto podczas tych naszych 9 m-cy należy pobierać krwe i do jakich badań???
Ale brzusio masz naprawde okazały i fajnie bo ja też już bym chciała, a żeby było coś widać.... :tak:

Na poczatku ciazy lekarz moze okreslic plec dziecka jesli pobieraja wody plodowe do badan , z tego co wiem ale po kosciach? nigdy nie slyszalam o czyms takim ,
Pozdrawiam :-)
a ja pierwszy raz słysze, że można rozpoznać płeć dziecka po czymś innym jak nie po USG gdzie pokarze nam maluch swój osprzęt ;-) musze zapytać moja ginke. A te wody płodowe to pobiera się do analizy czy z dzidzią jest wsz ok - prawda??? A w którym m-cu można takie badanie wykonac wiecie ???

DZIEWCZYNY A JAK Z PRZYTULANKAMI W NASZYM STANIE??? Bo ja słyszałam, że do 3 m-ca dać sobie spokój a później można działać, to prawda??? CO WY O TYM SĄDZICIE???

reklama
Witam po długiej przerwie :zawstydzona/y: spowodowanej powolnym wychodzeniem z okropnego przeziębienia i złym samopoczuciem ;-) Teraz to już chyba dobrze będzie i takich przerw nie będę już sobie robiła :rofl2: Siedzę sobie dalej na zwolnieniu i tak do końca lutego. A później, jak będzie ok, to wracam do pracy, ale już się boję. Rozleniwiłam się bardzo :dry:
Brzuch mi podobno już widać :confused: W poniedziałek byliśmy ze starszym u alergologa i babka pytała czy ma rodzeństwo, a ja na to, że w drodze ;-) A ona, że tak właśnie coś widzi :szok:

post_ptaszyna ale miałaś przejścia, oby teraz już było wszystko dobrze.

Kroptusia intensywny dzień miałaś, mam nadzieję, że rozmowa z szefową była spokojna i wszystko się poukłada.

szyszunka u mojego m w rodzinie z kolei same chłopaki - i tak sobie myślę, że pewnie u nas też będzie drugi.

ninonka ja nic nie słyszałam, że przez pierwsze 3 miesiące trzeba ograniczyć przytulanki. Jak jest wszystko ok, to chyba nie :confused: Za ja miałam stresa właśnie później, w siódmym, ósmym miesiącu, bo mi się szyjka skracała. A najpewniej to jest tak, że u każdego jest troszkę inaczej ;-)

Do góry