reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Cześć mamusie,
i ja dziś byłam u gina, powiedział że jest wszystko ok, przytyłam 1,1 w 2 tygodnie :) (aż niemożliwe). Tak mnie ponaciskał że jeszcze mnie boli podbrzusze :( mam jeszcze na oku kobietkę gina i już chyba u niej zostanę bo do tego dzisiejszego już nie wrócę.
USG w przyszłym tygodniu - więc zobaczymy co tam moja dzidzia wyrabia :) stresik jest ale zwolnienie dziś mi się skończyło więc jutro do pracy - nie będę tak często rozmyślać i się niepokoić.
Mam łykać Elevit - znacie te witaminki?
Co do mdłości to i u mnie występują najczęściej rano jak jetem głodna wiec staram się zbytnio nie oddalać od spożywki :)
Pozdrawiam

reklama
Ja mówię dobranoc, ide późną kolację zrobić i spać, bo nie dość że padam z nóg to jeszcze o 8:00 musze być w labolatorium na badaniach.

Ja już badania krwi i moczu mam za sobą (w 7tygodniu). Czekam teraz na drugie usg, które mam mieć w następną środę.;-)
Mam takie pytanie, czy któraś z Was ma problemy z żołądkiem? Ja muszę jeść naprawdę lekkie i łatwostrawne rzeczy, wczoraj jak zjadłam kawałek schabu to tak mnie kuł żołądek, jakbym dzień wcześniej ostro balowała.:no: I to już tak któryś dzień z kolei. Nie wiem czy to wina hormonów, czy co. :confused:

mnie boli cały czas. Mam naprawdę duże problemy z jedzeniem. Wymioty, ból żołądka, migreny.. standard. Po prostu odechciewa mi się żyć;-)

-inka ja moczylam je tak delikatnie w spodeczku ze zwykła woda bo tak polecil mi lekarz, przepraszam ze odpisuje Ci dopiero teraz ale wczoraj juz nie mialam czasu tu pozagladac

hej ja mam termin na 10 września bardzo sie ciesze:-) to jest moja pierwsza ciaża i czasem sie zastanawiam jak to bedzie kto mi powie kiedy juz zobacze płeć swojego dzidziusia? i kiedy poczuje pierwsze ruchy?;-)

hej dranius, gratulujemy :-) płeć dziecka - jeśli będzie miało ochotę się pokazać na usg - można potwierdzić już w 20 tc, a pierwsze ruchy między 16 a 24 tc.(zazwyczaj dla tych co pierwszy raz ok 18-20 tc, ale to bardzo różnie wypada).

z Mikim mieliśmy takie szczęście, że na usg w 20 tc pierwsze co sie pokazało na ekranie to jego osprzęt, aż się gin wystraszyła, tak ją zaskoczył :-) nie było żadnych wątpliwości ;-) pierwsze ruchy były w 16 tyg, takie motylki w brzuchu.... piękne :-)

Alex91 idź do rodzinnego lekarza, może on coś doradzi?

Dzień dobry :-) U nas pogoda fatalna, pada śnieg z deszczem i nawet nie mogę wyjść z domu :-( Ale na szczęście po obiedzie do pracy więc trochę od małego odpocznę :tak:
mnie boli cały czas. Mam naprawdę duże problemy z jedzeniem. Wymioty, ból żołądka, migreny.. standard. Po prostu odechciewa mi się żyć;-)
Fredka wiem o czym mówisz bo w poprzedniej ciąży miałam mdłości z wymiotami od 6 tygodnia do 4 miesiąca. Schudłam wtedy 9 kg :tak:
hej ja mam termin na 10 września bardzo sie ciesze:-) to jest moja pierwsza ciaża i czasem sie zastanawiam jak to bedzie kto mi powie kiedy juz zobacze płeć swojego dzidziusia? i kiedy poczuje pierwsze ruchy?;-)
My praktycznie do końca nie wiedzieliśmy jaka będzie płeć dziecka więc byliśmy ciekawi, a pierwsze ruchy wspominam wspaniale, miłe zaskoczenie tak w ciągu dnia. Akurat siedzieliśmy u nas w domu z moją siostrą i oglądaliśmy jakiś film :-)

reklama
Hey Mamuśki:-D ja niestety nic o ruchach Maleństwa nie mogę powiedzieć, bo to dopiero moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia, ale mogę powiedzieć, że jak byłam ostatnio u kumpeli, która za miesiąc rodzi i mała ją kopała to super to wyglądało:-) a powiedziała, że to nic z tym jak się to czuje:rofl2: ja dziś czuję się dobrze i nawet jestem w stanie coś w pracy zrobić:-p aha ja mam nadzieję, że jak następnym razem pójdę na USG (6 marca mam wizytę) to już zobaczę Maluszka w pełnej okazałości, bo jak ostatnio byłam to było za wsześnie jeszcze:crazy: ale wtedy bedzie już 11 tydzień:-) u mnie niestety też od rana jakieś dziwne snieżyce się przypałętały, ale mam nadzieję, że to przejdzie:tak: buziaczki:blink:

Ostatnia edycja:
Do góry