Hej! Ja tak z ciekawosci tylko sie was zapytam bo zastanawiam sie czy tylko u mnie sa stale trudnosci jesli chodzi o badania. Chodzicie prywatnie czy panstwo do gienkologa?? I jesli panstwowo to przypuszczalnie ile musialyscie czekac na usg?? bo mnie to wszystko juz przewyzsza;< mam czekac miesiac na pierwsze usg, po tym jak po miesiacu raczyl mnie przyjac jakis lekarz eh.
reklama
calineczka76
Fanka BB :)
Negri witaj! Celineczka 76 - ja tez poroniłam w paździenriku i cały czas drże czy wszystko ok najchetniej bym sie na stałe podłączyła do USG i podglądała jak sie fasolek sprawuje. - Ale trzeba myślec pozytywnie - bedzie dobrze!:tak: A 76 to twój rok urodzenia/ jesli tak jestesmy rówiesniczkami :-D pozdrawiam was dziewczyny idę cos przekąsić:sorry2:[/quote pisze:Dzieki za wsparcie , staram sie myslec pozytywnie ale kazdy bol w dole brzucha przyprawia mnie o dreszcze , chyba wypozycze sobie dopplera do sluchania serduszka "kwiatuszka" , o niczym innym nie mysle tylko czy jest dobrze?
A 76 to rzeczywiscie moj rok urodzenia - latka leca
pozdrawiam
czesc dziewczynki
byłam dzisiaj u ginekologa zbadał mnie i powiedział że wszystko jest dobrze usg nie robił bo miałam robionę tydzień temu i powiedział że za często nie jest wskazane. wizytę mam następną 5marca usg genetyczne dzidziuś już będzie miał 11tygosni mężusia już zabiorę ze sobąwyniki badań wyszły dobrze brzuszek mi rośnie powoli więc chyba wszystko jest okinawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa że wszystko jest dobrze po tych plamieniach
byłam dzisiaj u ginekologa zbadał mnie i powiedział że wszystko jest dobrze usg nie robił bo miałam robionę tydzień temu i powiedział że za często nie jest wskazane. wizytę mam następną 5marca usg genetyczne dzidziuś już będzie miał 11tygosni mężusia już zabiorę ze sobąwyniki badań wyszły dobrze brzuszek mi rośnie powoli więc chyba wszystko jest okinawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa że wszystko jest dobrze po tych plamieniach
czesc dziewczynki
a ja mam jutro gina i cala chodze ( tez sie boje po tych skurczach co i jak...no i zobacze malucha znow w 12 tygodniu...mimo to mam nerwy i wogole ciezki dzien, badania okresowe do pracy, urzedy, potem wracam do pracy, rozmowa z szefowa bo sie odwleka, banki, i jak wyjde po 6 bede w domu o 19 a na 20 do lekarza...
rezeda
Ja chodzę prywatnie do ginekologa. Chciałam się do niego dostać państwowo, ale zbyt długo trzeba było czekać i w końcu postanowiliśmy zapisać się prywatnie. I nie żałuję tej decyzji. :-)Chodzicie prywatnie czy panstwo do gienkologa??
ninonka co do tych problemów z moczem, lekarz pow, że na razie mam się nie denerwować. Co do ketonów to są od wymiotów i braku apetytu. A co do krwi w moczu to nic szczególnego nie mówił. Tzn. mam powtórzyć badanie moczu tylko. I wtedy się wszystko wyjaśni Więc na razie się nie stresuję.
A co do dzisiejszej wizyty, to dzidzia ma 31,7 mm Pięknie się ruszała podczas USG. Na początku się nie ruszała, ale potem zaczęła wywijać rączkami i nóżkami. Śliczny widok Uspokoiło mnie trochę to dzisiejsze badanie bo się ostatnio denerwowałam trochę czy wszystko ok jest. No i trochę się zmieniły dane dot. porodu, tzn. wg USG jednak 3.09, a wg OM 5.09. ;-) Jestem strasznie szczęśliwa.
O
onka
Gość
Ja raz chodze tak raz tak, tzn jak moja Pani gin. ma wolny termin wtedy kiedy musze u niej być to się zapisuje na NFZ, ost. byłam prywatnie bo miałam plamienie, i się niepokoiłam.Hej! Ja tak z ciekawosci tylko sie was zapytam bo zastanawiam sie czy tylko u mnie sa stale trudnosci jesli chodzi o badania. Chodzicie prywatnie czy panstwo do gienkologa?? I jesli panstwowo to przypuszczalnie ile musialyscie czekac na usg?? bo mnie to wszystko juz przewyzsza;< mam czekac miesiac na pierwsze usg, po tym jak po miesiacu raczyl mnie przyjac jakis lekarz eh.
Ale jak się rejestruje na NFZ to czekam max 2 tygodnie. I u mojej Pani gin czy idziesz na NFZ czy prywatnie to i tak jestem tak samo traktowana.
Ty kochana napewno mieszkasz w większym mieście i dlatego terminy są ta odległe.
Mam nadzieje, że będzie dobrze, bo ja to panikara jak cholerka jestem....NinonkaJa tez mialam zlecone 12 albo 14 badan i zostal mi jeszcze odczynnik Commbusa i Hiv a reszta ok....toxo mam nie tak wiec mam uwazac na koty....nie martw sie na zapas, bedzie ok
O
onka
Gość
ninonka co do tych problemów z moczem, lekarz pow, że na razie mam się nie denerwować. Co do ketonów to są od wymiotów i braku apetytu. A co do krwi w moczu to nic szczególnego nie mówił. Tzn. mam powtórzyć badanie moczu tylko. I wtedy się wszystko wyjaśni Więc na razie się nie stresuję.
A co do dzisiejszej wizyty, to dzidzia ma 31,7 mm Pięknie się ruszała podczas USG. Na początku się nie ruszała, ale potem zaczęła wywijać rączkami i nóżkami. Śliczny widok Uspokoiło mnie trochę to dzisiejsze badanie bo się ostatnio denerwowałam trochę czy wszystko ok jest. No i trochę się zmieniły dane dot. porodu, tzn. wg USG jednak 3.09, a wg OM 5.09. ;-) Jestem strasznie szczęśliwa.
A to Twój skarb już wielkolud w porównaniu do mojego, ale wkońcu taka kolej rzeczy Ty masz na początusiek września a ja na 27 dopiero :-)
A z tym moczem to dobrze ze nic takiego.... oby drugie badanie wypadło dobrze - powodzonka.
reklama
rezeda
Tak, też mam taką nadzieję, że wszystko będzie OK. Raczej kolejne badanie moczu zrobię bezpośrednio przed 3 wizytą u gina.