reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

trzymam kciuki
te pierwsze tygodnie sa najgorsze , nie czujesz maluszka i nie wiadomo co z nim
u mnie narazie jest 2 do 2 - dwoje dzieci , 2 poronienia - zobaczymy co bedzie teraz?
pozdrawiam i jeszcze raz powodzenia na wizycie !!!!!

To prawda. Jestem w pierwszej ciąży, ale jak tak sie naczytam, nasłucham to, (może właśnie przez to "nieznane",) każdy jakiś "symptom" odkrywam u siebie. Juz nie mogę doczekać się większego brzuszka i ruchów maleństwa :). Mam nadzieję, że wtedy byłabym już choć trochę spokojniejsza.
Lekarz przepisał mi jakieś tabletki dopochwowe (Nystatyna). Czytałam, ze ponoć nie szkodzą płodowi, ale mimo to mam opory żeby je używać . Wiem, też że powinnam, bo wynik cytologi mam trochę zawyżony i gino powiedział, że robi sie jakiś stan zapalny i żeby nie dopóścić do wiekszego.:baffled:.
Czy któraś z was używała tych tabletek?

reklama
część wam
No wiec po wizycie u gin, jest maluszek!!!!!!!!! Wielkoeciowo odpowiada 4tc 4d, czyli tak jak myslelismy, od ostatniej @ 6 tc. Termin na 30. 09. ojej ale jestem przejęta:)

Inka ja też miałam przepisana nytatyne ( bedac w ciazy)dop. przyjmowalam ja i nic się nie działo. Także nie martw się.Pamiętam też ze mi pomogły na stan zapalny.

Pozdrawiam, później napisze coś więcej:)

Inka nystatyna, tak jak clotrimazolum, jest w pełni bezpieczna, bierz ją bez wahania, w szpitalu tuż po porodzie też często dają. dużo bardziej niebezpieczne jest jeśli powinnaś a jej nie bierzesz, stan zapalny to poważna sprawa, nie ma sensu opisywać i straszyć czym grozi, po prostu dla dobra malucha - bierz!

-inka ja uzywalam nystatyne bo tez cytologia cos zle pokazala, i moczylam te tabletki i je aplikowalam to pomaga bo jak je uzylam to wszystko sie wynormowalo i sa bezpieczne, acha na nastepny dzien po uzyciu przyklej wkladke na bielizne.

Witajcie kochane, ja dziś byłam u mojej ginki, dzidzia ma serducho jak dzwon, całe 9mm ma i jutro jade na badania bo wypisała mi ich ponad z 10 różnych.

A oto moje kochane maleństwo:
w 5t i 3d ciąży - kliknij na zdjęcie aby powiększyć

a to z dzisiaj 7tc - kliknij na zdjęcie aby powiększyć

A ja dziś odebrałam wyniki badań, miałam na razie do zrobienia: ogólny krew, mocz, białko, glukozę, kreatyninę. Wyniki krwi ok, glukoza 93- norma od 65-115, no i niestety krew w moczu i ketony w moczu. Lekarz mi pow, że muszę je "wypłukać". Czyli pić i sikać i tak w kółko. :-p No, ale zobaczę jeszcze co jutro gin powie.Jutro wizyta nr 2. A tak poza tym to jestem oooooookroooooooooopnie zmierzła :unsure:
Wow, no to ciesz się że jesteś już po badaniach, bo ja dziś dostałam ich do wykonania chyba z 12....i własnie boje się jakie te wyniki będą.... A czy te problemy z moczem u Cibie to bardzo groźne???

część wam
No wiec po wizycie u gin, jest maluszek!!!!!!!!! Wielkoeciowo odpowiada 4tc 4d, czyli tak jak myslelismy, od ostatniej @ 6 tc. Termin na 30. 09. ojej ale jestem przejęta:)
Droga koleżanko, ost dostałam od Ciebie wiedomość, dzięki, ale ja z Wrocławia niestety nie jestem... z poza niego. A termin mi dziś pani gin określiła na 27 września, a USG wyliczyło jej że to jest 7 tydzień pełny ciąży.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
inka ja je normalnie aplikowalam, tak jak jest w instrukcji...coz nie nalezy to do przyjemnosci :baffled:
a ja jak narazie dostalam skierowanie na wr, toxo, mocz, glukoza itp

co do smakow to jakos nie zauwazylam zmian duzych, mdli mnie jak mysle o kurczaku :-) i spiaca jestem. Normalnie najchetniej lezalabym i nic, a mam jeszcze szczeniaka na glowie, maz w pracy :no::no: no i Alek ktory jest bardzo absorbujacy....

Do góry