reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Tak, glukozę, ale tę zwykłą- znaczy się cukier, bez picia tego świństwa na razie. Jutro po wizycie u gina napiszę więcej nt tych wyników moich.
Negri witaj :-)

reklama
Dzięki :-) Dzisiaj właśnie dowiedzieliśmy się o naszym drugim maleństwie. Potwierdzone przez lekarza bo ja testów nie robię bo w moim przypadku to nie ma sensu :tak: Już od kilku dni czułam że maleństwo jest w środku ale dzisiaj ujrzałam je po raz pierwszy :-)

fajnie że nie jesteśmy same i możemy z kimś porozmawiać o tym wszystkim co się wokół nas dzieje;) moje przyjaciółki już mają dość mojego w kółko gadania o tym samym;>

Witam Negri w gronie wrześnióweczek:-) ja dziś o niebo lepiej się czuję, bo wczoraj do 13 to myślałam, że umrę:baffled: dziś tylko dobija mnie ta pogoda, bo strasznie nie lubię zimy i zimna:baffled: hehe, a pewnie w lecie jak już będziemy miały duże brzuszki to będę narzekać, że za gorąco:-p no, ale coż tak to już jest:-D życzę dziewuszki miłego dzionka;-)

Witam! Ja mam termin na 16 września... Mdłości dają mi w kość, bo czasami trwają caaaały dzień... Ale jakoś się trzymam, tym bardziej, że szef jeszcze nic nie wie...:dry: Tylko się dziwi, że kawy rano nie piję... Pozdrawiam :-)

Witam nową mamusię:)
U mnie cały czas brak czasu, i choróbska, zaczęło się w tamtym tygodniu i skończyć się nie chce, w sobotę przeszło na córcię, nawet lekarka podejrzewała szkarlatynę, ale to jednak chyba wirus. Jestem już wykończona, noce nieprzespane, choroba dziecka chyba jest najbardziej przykra dla matki:(
U mnie mdłości się mocno uspokoiły, jak jem regularnie i porządnie, to nie mam wcale, piersi bolą na maksa, brzuszek już sie mocno wypiął, no i to już 11 tydz się zaczął, wiec coraz dalej i bliżej końca I trym.:)
Narazie siedzę na zwolnieniu wiec sporo odpoczywam. Mam troszkę pracy wiec chyba muszę się za nią zabrać.
No i obiadek......ale najpierw idę coś zjeść. Buziaki dla dzidziulków!

Czesc Dziewczyny.
Mam jeszcze pytanie odnosnie badania HBS (bo zupelnie nie wiem). Czym sie rozni badanie HBS-antygen (test jakościowy) od Anty-HBS (test ilościowy)??? I ktore sie robi w ciązy??

czesc wam dziewczynki ja dzisiaj idę do lekarza i bardzo się boję żeby wszystko było dobrze po tych moich plamieniach, dziś moje maleństwo kończy 8ygodni:tak::tak: o 15,30mam wizytę i zobaczymy jak wrócę to wam napisze.
ja będę musiała iść chyba na zwonienie bo pracuje po 12h i przez zmęczenie dostałam plamień:-:)-( jeszcze szkoła masakra.
witam nową mamusię:tak::tak: i pozdrawiam:tak::tak:

Dzień dobry :-)

Dziękuję za miłe przywitanie. Tak naprawdę to podglądałam Was już wcześniej bo czułam że jestem w ciąży ale nie miałam potwierdzenia, teraz jak już wszystko wiem na 100 % to mogłam dołączyć. Jak zaczęły mi się mdłości zupełnie jak w poprzedniej ciąży to już byłam pewna :tak: Chociaż mam nadzieje że w tej ciąży poród nie będzie dla mnie traumatyczny jak poprzednim razem :baffled:

reklama
Cześc dziewczyny - ja na L4 do konca miesiaca , czyli jem i śpię - mdłości są i to okropne ale tylko jak jestem głodna albo co mi się częściej zdaża natkne sie na jakis przykry zapach - a ostatnio świat jest ich pełen!!! Papierosy - mam wrażenie ze palacze na ulicy specjalnie mnie wyprzedzaja zeby popatrzec jak mnie napina:crazy:! Kawa taka normalna sypana -zalewana brrr! Dym, duszny pokój, fuj nie moge nawet pisac bo mnie muli:baffled: No i najgorsze bo niestety musze przez to przechodzic co najmniej dwa razy dziennie - mycie zębów:szok: ...
A co do smaczków to sie zmieniło - nie nawidze śledzi i grejfrutów - przed ciazą uwielbiałam. Kocham ogórki konserwowe - kiszone sa fe. no i mam napady serowo kiełbasowe czyli jem do oporu albo jedno albo drugie:sorry2:a pije herbate z cukrem co przed ciaza zdazało mi sie tylko w przypadku ciezkiej chandry albo gdy bardzo zmarzłam...

Negri witaj!
Celineczka 76 - ja tez poroniłam w paździenriku i cały czas drże czy wszystko ok najchetniej bym sie na stałe podłączyła do USG i podglądała jak sie fasolek sprawuje. - Ale trzeba myślec pozytywnie - bedzie dobrze!:tak: A 76 to twój rok urodzenia/ jesli tak jestesmy rówiesniczkami :-D
pozdrawiam was dziewczyny idę cos przekąsić:sorry2:

Do góry