reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny,

Od kilku dni zauważyłam że śluz zaczyna się u mnie robić lekko żółtawy ( na wkładce).
Też tak macie?

reklama
A mnie się takim śluzem zapowiedziała infekcja, ale ja już jedną miałam, wiec może to było niedoleczone......
coś chyba się mnie już tyle rzeczy czepiło, że aż strach jak dalej:)
W razie jak by co można podmywać sie tantum rosa, ja jak widzę jakiś "niepokojący" objaw to zawsze stosuję, no i Lactacyd, mysle, ze to jednak normalny śluz jak nie ma żadnych objawów.

Dziewczyny szukam w necie, ale znaleźć nie mogę.
POMÓŻCIE!
???????????????????????????????????????????????
Chodzi o to, że aktualnie jestem osobą bezrobotną, i mam szanse podjęcia pracy noi gdybym podjęła teraz prace na okres próbny 1 m-c lub odrazu na 3 m-ce to czy jak w trakcie tej pracy poszła bym na zwolnienie L4 a jestem w 7tc to czy wtedy pracodawca musiałby przedłużyć mi umowe do czasu np porodu??? Załóżmy, że poszła bym na to zwolnienie po 3 m-cu ciąży a była bym jak narazie na okresie próbnym (bo słyszałam że dop. powyżej 3 m-ca ciąży jest tzw ochronka).

????????????????????????????????????????????????

Ninonka, (moim zdaniem) jeżeli podpiszesz umowę która skończy się w momencie kiedy będziesz już powyżej 3 miesiąca ciąży, Twoja umowa zostanie automatycznie przedłużona, nawet jeżeli będziesz w trakcie tej umowy na zwolnieniu.
poczytaj tutaj było podobne pytanie
Umowa na czas określony – zwolnienie lekarskie z powodu ciąży - Pytania - Serwis prawo-pracy.pl

Dzięki Dziewczyny za info o śluzie :)

czesc dziewczynki ja 10 lutego ide do lekarza i mam nadzieję że wszystko z dzidzią będzie dobrze po tych moich plamieniach biorę luteinę i czekam z niecierpliwością-mam nadzieję że założy mi już kartę bo jestem w 7tygodniu i 2dni.

Kochana my obie jestesmy dokladnie w tym samym tygodniu i dniu i na tes sam dzien porod ale czad

Kochana my obie jestesmy dokladnie w tym samym tygodniu i dniu i na tes sam dzien porod ale czad

fajnie:tak::tak:będziemy zdawać sobie relacje z usg jak jesteśmy w tym samym terminie:tak::tak::tak::tak::tak:10lutego idę na usg to napiszę czy jest wszysko wporządku i jak się maleństwo rozwjia,mam nadzieję że po tym krwawieniu będzie ok

Ostatnia edycja:
czarownica : Witaj! :tak:
Co dzisiaj tak cichutko tutaj? Wszystkie mamy pewnie jeszcze śpią bo to sobota.:-D
Ja już wstałam (o dziwo wyspałam się) i zdążyłam zakupy zrobić. Może popołudniu gdzieś się przejdę. Chłopak w pracy, a ja postanowiłam sobie, że weekendy będę przeznaczać na "odchamianie" ;-) Ostatnio byłam w muzeum na zamku warszawskim, a dziś może do kina...:rolleyes2: No nic, miłego dnia wrześnióweczki będę wieczorkiem.:tak:

reklama
jakie śpią, kto śpi? ja od 8mej rano na egzaminach byłam :-)

niestety powaliło mnie (chyba) zapalenie gardła + stan podgorączkowy, potwornie boli.

a jutro o 8mej znowu egzam...

miłego weekendu :-)

Do góry