reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

kurcze nie moge uwierzyc ze nemesis urodziła, sprawnei jej to poszło:-)
to ja też tak poproszę hehe a pomyślec ze mi codziennie brzuszek się stawia i nic:-)

dziewczyny spokojnie nie nakręcajcie się tak tymi porodami przecież co kobieta to inny poród i inne objawy najważniejsze to pozytywne nastawienie:tak:

ja niedawno wstałam tak mnie ścięło :sorry2: i teraz czuje się jakby mnie koparka przejechała :sorry2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Hej babki
A ja mam pytanie do dziewczyn z uk. Wiem ze na pierwszy paszport mozna czekac ok 2-3 miesiecy, wiec zeby zdarzyc przed swietami trzeba go zrobic jakos zaraz po urodzeniu. Tylko gdzie i jak zrobic takiemu maluszkowi zdjecie do paszportu ?

ja slyszalam ze ta pieluszke na buziaczek dzidzidzi kladzie sie ze wzgledu na oczka maluszka

bo oczka nie sa przyzwyczajone do takiej jasnosci, w brzuszku u mamusi jest troszeczke inaczej:-D

Jarzębinka a po co mamy przykrywać maluchom buźki przy wyjściu, ja planuję przy dobrej pogodzie czyli bezwietrznej i bezdeszczowej wyjść na drugi dzień na spacerek z małym i mam jeździć z przykrytą buzią, nie obraź się ale to jakieś przesądy naszych babek. Pamiętam ,że jak wychodziłam z Julią ze szpitala to lekarz kazał iść na drugi dzień na krótki spacer, bo to najlepiej maluchowi zrobi

ja slyszalam ze ta pieluszke na buziaczek dzidzidzi kladzie sie ze wzgledu na oczka maluszka

bo oczka nie sa przyzwyczajone do takiej jasnosci, w brzuszku u mamusi jest troszeczke inaczej:-D

ja nie wiem dokładnie, ale jak wychodziłam z Kacprem, a był to począek kwietnia, połozna przykrywała go właśnie pieluszka tetrową :tak: może chodzi właśnie o to światło dnia codziennego poza budynkiem szpitala albo i o tę styczność z zarazkami i innymi ludzmi jeszcze w szpitalu :tak: a na pierwszy spacer mi kazali iść po 2 tygodniach, ale juz po pierwszym tygodniu kazali po troszeczku werandować na balkonie :tak::-D:tak: ale wiecie to było 4 lata temu i teraz może juz sie tego nie praktykuje, choć na liście mam pieluszke tetrowa jako wyposażenie dla maluszka na wyjście :tak:

reklama
widze, ze wszystkie leniu****ą, ja od kwietnia ale już szału dostaje :)

co do długosci porodu...mówi się, że niektore z kobitek rodzą po 30 h - co to włąściwie oznacza ? ze 30h cierpią w bólach nie do wytrzymania??? te 30 h to jest od momentu kiedy polozna zobaczy kawałek główki do momentu odcięcia pępowiny? - nie sądzę.

ja rozumiem, że w zasadzie to jest tak, że jak teraz o 13:54 poczuje jakieś tam skurcze, pojadę do szpitala a jutro o 14 urodze to znaczy ze rodzilam 24h? ale jak z tymi samymi bólami poczekam w domu i poużalam sie tutaj na forum ze boli , troszkę przeboleję bez szpitala i pojadę do szpitala jutro o 12 za wasza namowa i urodzę o tej 14 to porod trwał 2h?
to kiedy porod trwa 15 minut ? jak poczekam z wyjazdem do szpitala do 13 45?

i ostatnie porodowe pytanko do juz mamusiek: który etap najbardziej boli? ten, w którym polozna zaczyna widziec glowke? i ile to mniej wiecej czasu trwa - mam namysli samo parcie?od głwoki do pępowiny?5 minut? 20 minut? a moze samo parcie trwa 30h?(nie daj Boże)

Córkę rodziłam 16godzin ale wiedziałam, czułam ,że to jeszcze potrwa a nie chciałam naście godzin spędzić na porodówce więc przyjechałam do szpitala i za równą godzinę dziecko było na świecie
Julka w książeczce zdrowia dziecka ma napisane ,że porod trwał godzinę :angry::-)

Do góry