reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Bluszcz...na forum Mamy z UK jest taki osobny watek. Jeszcze go nie przetrwaiłam bo sami chcemy na poczatek wyrobic dla Maluszka paszport tymczasowy. Czeka sie na niego ok miesiąca a potem bedziemy sie dowiadywac o szczególy...

reklama
Tak to jest z tymi porodami różnie, a co do pieluszki to u nas tez przykrywaja.

Ja właśnie przezywam "półorgazm", bo wysłała mi "ciocia"-córka mojej mamy matki chrzestnej paczkę z ciuszkami dla dziecka:) same oryginalne rzeczy i na dodatek mnóstwo tego, az szok, bo znamy się ledwie przez Naszą Klasę i ciocia ma ok 55lat:) myslałam, ze wysle kilka ciuszków, a tu karton w sumie dla obcej osoby!!

Dzieki dziewczyny. ;-)

A tak na marginesie moja mama wczoraj stwierdzila ze brzuch zszedl mi na dol i ze jej zdaniem urodze w ciagu dwoch tygodni. Dzisiaj w nocy pobolewalo mnie podbrzusze i krzyz takze chyba ma racje. A ja zaczynam miec wielkiego cykora:sorry2:

Hej babki
A ja mam pytanie do dziewczyn z uk. Wiem ze na pierwszy paszport mozna czekac ok 2-3 miesiecy, wiec zeby zdarzyc przed swietami trzeba go zrobic jakos zaraz po urodzeniu. Tylko gdzie i jak zrobic takiemu maluszkowi zdjecie do paszportu ?

Ja ostatnio czytalam o tych paszportach i mozna wyrobic dziecku paszport tymczasowy , nie pamietam ale chyba jest na rok i czeka sie ok 7 dni... koszty sprawa groszowa... Ten normalny to trzeba zarejestrowac dziecko w Polsce i jesli tu chce sie wyrabiac to miec akt urodzenia z PL. W ogole jak znajde te strone to Wam podrzuce..:rofl2:

wiecie to co inne kobiety odpowiadają o porodach zalezy od ich interpretacji tego co sie z nimi dzieje - ostatniosprowadziłam jedna mloda sikse na ziemie - od 17 sierpnia lezy w szpitalu termin miala na 24, ale 17 przy badaniu lekarz jej powiedzil ze ma rozwarcie na 1palec - wiec ona do mnie ze zaczyna rodzic bo ma JUŻ rozwarcie na 1 palec - byłam u niej 24 dalej ma na jeden palec powiedzialam jej ze niektrore z nas maja na 2 palce od 6 miesiaca - wiec niech nie panikuje ale laska konsekwentnie do mojej siostry z smsem ze od tygodnia rodzi:nerd::baffled::happy::szok::-D i co zrobisz - najdłuzszy poród na świecie:-D:-D:-D
wg mnie poród lekarze liczą od momentu regularnych skurczy i postepujacego rozwarcia, albo od odejscia wód, i tak jak któraś pisała jak wpadniemy na porodówke z duzym rozwarciem to w karcie bedziemy mialy wpisany czas tylko 2 okresu porodu.
a ile czasu upływa od urodzenia główki do urodzenia reszty dziecka - to zalezy moze minac 10 minut, moga minąc dwie godziny - ale na pewno nie 30 ;-)
eeee cos jeszcze chcialm napisac ale zapomniałam

Ja ostatnio czytalam o tych paszportach i mozna wyrobic dziecku paszport tymczasowy , nie pamietam ale chyba jest na rok i czeka sie ok 7 dni... koszty sprawa groszowa... Ten normalny to trzeba zarejestrowac dziecko w Polsce i jesli tu chce sie wyrabiac to miec akt urodzenia z PL. W ogole jak znajde te strone to Wam podrzuce..:rofl2:

Ja tez Princi czytalam ze czeka sie do 2 tygodni, ale moj M rozmawial z kumplami w pracy i w praktyce wyglada to nieco inaczej. Kazdy z nich czekal ponad dwa miesiace -wlasnie na ten tymczasowy . Poza tym od kilku dni probuje dodzwonic sie do ambasady i wydaje sie to byc niemozliwe ( w departamencie 'Paszporty' nikt nie odbiera). Mam tylko nadzieje ze zdarzymy wyrobic sie przed grudniem:confused:

reklama
Do góry