reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam

Siedze sobie i czekam na polozna zeby mi przyszla zmierzyc to cisnienie i zasypiam-napilabym sie kawki;-) ale teraz to raczej nie moge

Porod sie zbliza wielkimi krokami-i strach co to za bol:baffled: kazdy mowi bedzie bolec, ale potem zapominasz, No tak:baffled:
Nie umiem sobie tego wyobrazic:sorry2: A jeszcze jak niektore rodzily po ponad 30 godzin to juz wogole dla mnie abstrakcja-jejkuj to ponad dobe:baffled: No i tak sobie rozmyslam ..... szkoda ze to musi bolec:baffled:

reklama
Anek ja niby też rodziłam, 9 godzin i 15 minut ale o tym nie wiedziałam, ten ból nie musi być silny , możesz go po prostu lekko odczuwać, szyjka sie powoli rozwiera a ty tego nie czujesz. Także nie przejmuj sie za bardzo opowieściami innych o długich porodach jak i filmami amerykańskimi, w których czujesz nagły ból i rodzisz w taksówce. Ludzie gadają różne rzeczy, czasem chcąc wzbudzić czyjes zainteresowanie.Dlatego tak bronię się przed pójściem wcześniej do szpitala,żeby tego nie słuchać.Mojej siostrze też robiło się rozwarcie dwie doby i musiałaby opowiadać o bardzo długim porodzie a w sumie w końcu ból obudził ja w nocy i za 15 minut miała dziecko.

henrietta - mam nadzieje ze twoja siostra juz wtedy byla w szpitalu, bo w 15 minut to bylby wyczyn dostac sie na porodowke:-)
Dzieki za slowa otuchy:happy: juz mi troche lepiej-czyli nie bedzie tak zle:baffled:

Ostatnio jak bylam u fryzjera to babki nie umialy sie powstrzymac od opowiadania o porodach z komplikacjami-mowie im dajcie spokoj nie chce o tym sluchac-ale nie umialy sie powstrzymac - cos paplac musialy-no i potem caly dzien czlowiek o tym mysli:sorry2:

Haha :-D

Najlepiej jest jak sie idzie rodzic pierwszy raz... nic sie nie wie, ma sie jakies tam wyobrazenie.. i z takim lajcikiem sie podchodzi!:rofl2:

Anek hm.. wyobraz sobie jakbys chciala,zeby wygladal porod i idz z takim nastawianiem... :-D:rofl2:

Pomylilam forum czy co ??? :confused: ze tu taka cisza ... zawsze po nocy mialam co nadrabiac a dzis nic ... Rozpakowalyscie sie wszystkie czy co .... :confused: a moze wszystkie sobie smacznie spicie ;-)

o tak dzis pospałam do 11.00, ale też i poszłam spać po 1.00 :tak::-D:tak:

hello

ja tylko szybkie wieści od Alex przekażę - ma rozwarcie na dwa palce i zostawili ją w szpitalu, ma dreptać coby przyspieszyć... więc hurtowo trzymamy kciuki, żeby poszło szybciutko

czyli trzymamy kciuki aby poszło szybciutko :tak:

Dziś jestem szczęśliwa bo smacznie spałam cała noc:-D i tylko raz byłam w kibelku:szok: jak nigdy hehe.
Ale wczoraj wieczorem ciśnienie mi się podniosło bo dałam się namówic Mężusiowi na grila u teściów - to był błąd, ale nie chciałam się z nim kłócic:sorry2:

najważniejsze, że dzisiaj już jesteś szczęśliwa i humorek dopisuje.................... a co było wczoraj to .............. dawno i nie prawda :tak:

pracujecie wszystkie ? czy już wszystkie wrezśniówki na zwolnieniach?

ja pracowałam do końca czerwca, od 1 lipca już sobie odpoczywam :tak:.... ale niestety po macierzyńskim wracam :no:

a i jeszcze mi sie przypomniało, a propo wyjścia ze szpitala, że potrzebna jest pieluszka do przykrycia buźki dzieciatka, więc nie zapomnijcie :tak:

Witam!
Nie chce was martwić, ale przy pierwszej ciąży nie zauwazyłam schodzącego czopu ani też nie poszły mi wody płodowe. Pęcherz miałam przebijany. Więc nie wyczekujcie tego tak zawzięcie. Jednej się uda a drugiej nie:-). Tak naprawde to nie wiedziałam, że rodzę. .
Fredka- czy to oznacza że ten czop to wcale nie musi tak spektakularnie wylecieć? Że można go zupełnie nie zauważyć ? hmm :confused:
...a co do opowieści o długich porodach ect to ja ucinam i albo mówię stop nie chcę tego słuchać albo odkładam słuchawkę telefonu;-) kilka razy tak zrobiłam i nauczyli się.

najważniejsze, że dzisiaj już jesteś szczęśliwa i humorek dopisuje.................... a co było wczoraj to .............. dawno i nie prawda :tak:

ja bede szczesliwa za dwa dni, bo ma sie 25 stopni zrobic... to, co nam teraz serwuje matka natura jest nienaturalne :baffled: na szczescie na poprawde humoru jedzie pizza ;)

witam i ja :tak:
nie za bardzo wyspana...usnelam gdzies kolo 2, najpierw nie dawal mi usnac serek topiony z borowikami - musialam isc zjesc chociaz kromke :-D a potem dzidzia tak szalala, sprzedala mi kilka bolesnych kopniakow az sie zginalam w pol i do tego klucie w szyjce tez calkiem bolesne... ale chyba potem przeszlo bo usnelam :-D i pospalam do 11, pies mnie obudzil chrapaniem :confused::confused::confused:

Alex 3mam kciuki za Was :tak::tak::tak::tak:

Wiecie co tak sobie wlasnie lezalam i stwierdzilam ze juz sie zaczynam bac tylko sama siebie oszukuje ze wcale nie ... Boje sie tego uczucia jak czuje silny bol i zdaje sobie sprawe ze nie mam na to wplywu ze ani tego nie cofne ani nie przyspiesze po prostu boli a ja jestem bezradna :-( czasem jak sobie o tym pomysle to az tak mnie cos w srodku sciska tak jakby taki lek przechodzi przeze mnie i serce az tak zakolacze.

Dzis mam co chwile te klucia w srodku a skoro czuje takie pulsowanie regularne na dole brzucha to pewnie czka malenstwo i ma ta glowke na dole :happy: chociaz czasem ten tak kolo pepka mi sie regularnie delikatnie drga. wogole to jakis dziwny mam ten brzuchol tak mnie zastanawia jak ono tam siedzi bo od pepka w dol mam taki flak a nad pepkiem po obu stronach twarde i napiete :confused: czasem sie zastanawiam czy w poprzek sie nie ulozylo albo moze siedzi sobie po turecku i po 2 stronach kolanka wbija :happy:

reklama
Do góry