reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

liiviia, myśle, ze może woda się zatrzymała w organizmie, albo ustawiłaś wagę w innym miejscu np. na krzywej podłodze, nie wiem, choć może to i możliwe.

Kochane naczytałam sie na temat tych szczepień i wiecie, i gadałam właśnie z lekarką rodzinną, ogólnie ona tez nie jest za i odradza szczepienie Euvaxem w szpitalu-szczepienie na żółtaczkę, kazała mi upierać się, że chcę sobie małą zaszczepić w przychodni Engerixem B, na gruźlicę jednak mówiła, by zaszczepić......... nie wiem już co myśleć o tych szczepionkach

reklama
Witam popołudniową pora kobietki!!
widzę , że konkretna dyskusja dzisiaj w toku...:tak::tak:
Musze chyba koniecznie w końcu zabrac się za ten artykuł od Olghi chociaż ja zawsze i tak byłam zwolenniczką "oszczędnych" szczepień. Im mniej tym lepiej...sama pracowałam w koncernie farmaceutycznym i wiem jak ten biznes wygląda od środka :) :-D

A ja po kolejnej wizycie...wyniki krwii na szczęście sie nie pogorszyły tylko białka w moczu nieco wiecej więc różowo nie jest. Ale i tak jakas taka spokojna jestem...nie ja pierwsza urodzę z zatruciem i nie ostatnia...we wtorek kolejne analizy aby nie było gorzej.:baffled::baffled:
A dzisiaj zgrzeszę...kupiłam na obiad owoce morza. W ciązy raczej nie powinnam ale wiem, ze jek jeszcze raz nie zjem to później bedzie jeszcze gorzej. W końcu ten kto nie grzeszy nie żyje he he he;-);-);-);-)

soyyo gdzie wyczytalas, że poród w Medicover 12 000/10 000 pln?
firma meża ma tam abonament wykupiony. ja się potwornie wkurzylam na Medicover, bo gdybyśmy mieli złotą karte (a mamy srebrna i zmienic nie jest problemem) to byśmy mieli porod za free. Ale dowiedziec się o cenach, badz uslugach, badz czymkolwiek w tej firmie graniczy z cudem...Mi polozna na ktg powiedziala wlasnie z Medicovera, ze oni maja cos takiego jak "zloty porod". Jak ma się ten zloty abonament to za free a jak nie to mozna wykupic za 4500pln . Cena obejmuje lekarza prowadzącego i polozna o kazdej porze dnia i nocy - gdy tylko sie zacznie rodzic. Kliomatyzowaną salę do porodów rodzinnych. Osobny klimatyzowany pokój po porodzie chyba nawet z zapleczem. Opiekę po 12 h przez 2 doby pielęgniarki i tam jeszcze jakies duperele.

Co do artykułu Olghi to się załamałam. Chce mi się wymiotować jak czytam o ludziach, którzy bogacą się na zdrowiu nowordków wyczekiwanych przez 9 miesięcy, takich niewinnych, bezbronnych aniołkach.
Też muszę pogrzebać troche w necie i wybrać szczepionki. Swoja drogą to nie wiedziałam, że ich aż tyle jest...myślałam, że z 2-3 ale nie 16 - 25...

Bo to 20 sierpnia, a my wrześniówki jesteśmy!!!!:-)

Ninonka witaj po długiej nieobecności, widzę, że zmieniłaś imię dzidzi, ja też. A i tak dopiero jak się malutką zobaczy to się stwierdzi, że wygląda jak Krysia czy Marysia :-D

(...)

Tak zmieniam, bo znow u nas koncepcja inna co do imienia... ale własnie kto to wie czy po porodzie nie bedzie bardziej psowac jednak Amelka... narazie Nikola górą :)

Poza tym medluje się znów, jeszcze 2w1... zobaczymy ile jeszcze ;-)
Wczoraj z moim ginem rozmawialam i po 21 września będe miała CC, wiec niunia za równo miesiac już powinna być z nami... no chyba że zechce wyjść sama wcześniej... wtedy szybka wycieczka do szpitala :-)
W każdym razie za 2 tygodnie znów mam wizyte na której w sumie może okazać się co innego, że np rozwarcie jest i na tyle duże że nie ma co czekać z CC.... :happy2:

TolaLee tu jest link Medicover Szpital - Pakiet Porodowy żadna rewelacja, to co każdy szpital tak naprawdę ma w obowiązku zrobić z kobietą i dzieckiem to oni sobie tyle cenią - musi się chyba im ten szpital zwrócić
ja chodziłam prywatnie do lekarza a u nich robiłam tylko badania - początek ciąży u nich chodziłam do ginekologa ale taka olewka i to nie 1 a 2 lekarzy ginekologów - masakra - ani razu nie powiedzieli mi o możliwości rodzenia w ich szpitalu i za ile - a kasy sporo się zostawia u nich bo mamy pakiet wykupiony u nich - mogliby nawet powysyłać informacje
sporo negatywnych opinii ostatnio o nich słyszę :wściekła/y:

reklama
TolaLee-ja to mam spóźniony zapłon. Kupiłam bilet synowi na samolot zamiast na 29 września to na 26. Tylko 9 z 6 mi się pomieszały. A pewna byłam, że sprawdzałam kilka razy czy data i dzień się zgadzają. Dobrze, że nie kupiłam w przeciwną stronę! O matko, lepiej sprawdzę, tak mi się teraz powiedziało.
Makta-ja urodziłam syna z zatruciem ciążowym, ale w Pl. i jeśli lekarze mają Cię pod kontrolą i Ty się pilnujesz to można donosić. Urodziłam w terminie, ale trzeba było kontrolować tętno dziecka i moje ciśnienie.Wody, fakt, były nieciekawe,mały dostał tylko 7 stopni w skali, ale po 2 godz. już 10, wagę miał 3750 więc spoko.Musisz po prostu bardziej się pilnować niż reszta zdrowych ciężarówek.
No ja to mogę poczekać nawet i 5 tyg. :-)

Do góry