reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

no właśnie Indygo pierwsze święta z naszymi pociechami :) będą oglądać choinkę i bombki i pewnie masę prezentów od Mikołaja :-D
ja pierwszy poród miałam z mężem i przeżywał bardziej niż ja. oddychał za mnie nawet:-D ale nikt nic nie mówił że mam płacić za jego obecność. wręcz przeciwnie pytali się czy ktoś będzie ze mną bo we dwoje zawsze lżej. :tak:

reklama
soyyo ja ostatnio też kremem próbowałam i nawet jakoś mi to zgrabnie poszło choć musiałam użyć lusterka, żeby widzieć czy dokładnie nakładam krem. na nogach to mi krem w sumie wiele nie daje bo jak nie posmaruje porządnie i równo to mi zostają jeszcze paseczki włosów iwyglądam jak zebra:rofl2: ale póki co kremu nie mogę bo mi się jakieś zrobiły plamy znów na nogach swędzące (poprzednie same zeszły a teraz nowa partia hehe) i wolę nie ryzykować jak taki krem wpłynie na to dziadostwo:sorry2: jeszcze mi się pogorszy i będę dopiero płakać:tak:

no ja na nogach żyletą :-D kiedyś próbowałam kremem i też mi pozostawały włoski no a bikini to też lustereczko hihihi ostatnio M. się pytał jak to mi się udało to się uśmiał jak mu powiedziałam o lustereczku :-D no ale jakoś trzeba sobie radzić z tą naszą tymczasową lustrzycą :-D:-D

Hej
Pethodine- to cos na styl morfiny-ale sa skutki uboczne dla maluszka np moze spac po porodzie nawet 24h-wiec ja nie chce mu takiego przywitania zafundowac, a poza tym nie bede wiedziala czy jest spiacy bo po pethodine czy cos jest nie tak
epidural jest swietny- ale ja tez nie bede sie brala za to jak nie ma potzeby- bo wstrzykuja do rdzenia- i przewaznie nie robia tego dokladnie- i dlatego cos tam zawsze uszkodza z czego jako skutki uoczne mozna miec bole glowy i migreny nawet do konca zycia- to ja dziekuje
ja wezme sie za gas and air;) i porod w basenie-mama nadzieje ze pojdzie wg mojego planu i nie bede musiala szprycowac sie innymi srodkami
poza tym chce miec czucie w nogach itp

to moje zdanie oczywiscie- na podstawie informacji jakie otrzymalam od poloznej w szkole rodzenia

kurcze tak piszecie o tych znieczuleniach jakie macie do wyboru to ja jestem w szoku normalnie:szok: tu w Polsce mnie się nawet nie spytali czy chcę ze znieczulenia odpłatnie skorzystać a co dopiero wybór z czego chcę skorzystać:crazy: dlatego przy pierwszym porodzie nie miałam żadnego znieczulenia i pewnie teraz też nic nie dostanę chyba, że jakimś cudem będę miała cc.:dry:

Nemesis
no widzisz-tak tu w UK jest-masz wybor i nie placisz za to- ale nie chodzisz co 3 dni na badania jak w PL- cos za cos
ja sie ciesze bo moge wybrac porod w basenie a dotego nie bede a to placic dodatkowo-wiec dla mnie bomba

no niestety ale w PL opieka nad rodzącymi, porody ect są daaaaaleko za zachodnią częścią europy. Np w niemieckich szpitalach są tylko sale jednoosobowe i genialna opieka, do tego menu jedzeniowe do wyboru. A u nas ??
Śniadanie o 7:30 obiad o 12 a kolacja o 17 - kto tak jada, nie wspominając o tym ochydztwie, które podają :wściekła/y:
Normalnie głodówka, to już w więzieniu większa stawka za osadzonego jest. I to mnie wqrwia(sorka za kolokwializm) Płaci się za ubezpieczenie na NFZ a nie można doprosić się podstawowej opieki wrrr.

hmmm tak się zastanawiam że sporo wrześniowych mam już dawno się nie odzywało? :sorry2: może już niektóre się rozpakowały i niemają czasu się odezwac? Chodzi mi np. o Ninonkę, Eli???

wiecie co się z nimi dzieje?:confused:

kurcze tak piszecie o tych znieczuleniach jakie macie do wyboru to ja jestem w szoku normalnie:szok: tu w Polsce mnie się nawet nie spytali czy chcę ze znieczulenia odpłatnie skorzystać a co dopiero wybór z czego chcę skorzystać:crazy: dlatego przy pierwszym porodzie nie miałam żadnego znieczulenia i pewnie teraz też nic nie dostanę chyba, że jakimś cudem będę miała cc.:dry:
Ja tez w Pl nie mialam wyboru w znieczuleniach... a kiedy przy porodzie darlam sie w nieboglosy, to zapytali czy chce znieczulenie jakies... dali mi cos pod kroplowke i pytam sie ich kiedy zacznie dzialac po jakims czasie.. a oni mi mowia,ze to juz dzialalo :confused::confused::confused::szok::szok::szok: Szok.. nawet przez ulamek sekundy nie czulam,zeby cos ulzylo...

enka No w moim szpitalu rodzi sie na pojedynczych salach i zostaje sie na pojedynczych salach.. z wlasna toaleta.. ponoc warunki baaardzo dobre i bardzo dobre jedzenie.. No ale tak jak olinka pow cos w zamian... np cala ciaze nie ma badan ginekologicznych... :confused::confused::confused:

reklama
spoko spoko.. eli w dwupaku... wczoraj był pierwszy fałszywy alarm ale juz sie uspokoiło... na dniach powinnam sie rozpakować :-)

zaglądam do was ale jakoś nie mam weny na pisanie... tydzien spędzilam w szpitalu.. wrocilam w środę i jestem na lekach obnizjących cisnienie (wylądowalam w szpitlu z cisnieniem 160/100 tętno młodej było 200. ) od tych lekow jestem strasznie senna, ale dzis zabralam sie za pranie i prasowanie ostatnich rzeczy jakie mi zostały i układam juz wszystko tak jak ma być... wystraszylam sie tej nocy, że to już, a ja z rozsypce.,.. w dodatku remont trwa.... :-/

Do góry