reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Ja dziś odbieram wyniki ale tylko te podstawowe i na 19:00 mam wizytę i usg i nie ukrywam że strasznie jestem ciekawa co powie.Będę też miała pobierane to badanie czystości pochwy.Oby tam niczego nie wyhodowano.Dziś też bede miała wypisane ostatnie zwolnienie.Bo miałam do dziś a termin mam na 16 wrzesień to akurat jak dostanę miesiąc to dokładnie do dnia terminu porodu.Jak wrócę to opiszę co i jak.

TRZYMAJCIE SIĘ!!!!

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Chwilę mnie tu nie było,ale to dlatego,że mam ograniczony dostęp do neta; mam nadzieję,że niedługo się to zmieni.
U mnie też się zaczęły czasem bóle takie jak na okres i "stawianie się" brzuszka,no ale przypuszczam,że to już będzie coraz częściej. Z jednej strony chcę urodzić,mam już dość tej ciąży,chodzenia z brzuchem w upały, długich bluzek, komentarzy przypadkowo spotkanych ludzi :wściekła/y:, ale z drugiej oczywiście paraliżuje mnie strach przed bólem,no i przed tym,czy sobie poradzę, zwłaszcza,że moja sytuacja uległa znacznemu pogorszeniu i nie mam pojęcia jak sobie poradzę. Ale jeszcze jestem dobrej myśli.;-)
Jak na ironię,ostatnie tygodnie ciąży,a to mnie dopiero teraz dopadło obżarstwo i łakomstwo.:-D:-D Ale śmieję się,że choćbym bardzo chciała,to dużo od tego nie przytyję,a jem wszystko na co mam ochotę,póki mogę. Potem niestety dieta.;-)

Makta-troche mnie kopnelas:-):-) juz wyciaglam torbe i teraz tak patrze na nia i sie zastanawiam ....co mam wlozyc ubranka dzidziusia, moje i tak maja leze w tej torbie....jakos tak dziwnie...jak wy przygotowujecie te torby. No bo kosmetyki wloze dopiero jak sie zacznie, to samo z kapciami, a ubrania....moze odloze je na bok w szafie i w razie czego wloze....no i wychodzi na to ze nie spakuje tej torby....:-):-)

Chyba zaczne od zrobienia listy-no i moze w koncu zaczne pisac plan porodu;-);-) :baffled:

Anek...lista to juz zawsze coś
krok do przodu jakby nie patrzeć.:tak::tak:
Ale ja i tak będę przypominała i kopała Cie motywująco. Ja chyba wlasnie tak zrobie, że przygotuje to wszystko i schowam w jakiejś szufladzie bo chyba nie chce patrzec codziennie na ta torbe. A tak w szufladzie wszystko bedzie czekało i w razie czego nawet mój ukochany sobie z tym tematem poradzi...:-D:-D:-D
Lece na popołudniowa drzemkę.. a co jeszcze mogę...;-)

a aparaty bierzecie? tzn tatusiowie mają zamiar? jak tak to pamiętajcie o naładowaniu akumulatorków bo tatusie zazwyczaj szybko zapominają o tym ;-)

Anek
ja ubran swoich nie pakuje zadnych, bo mi mama na wyjscie przywiezie :tak: tak to co ja tam wzielam... ciuszki dla malego, bo trzeba miec swoje, 2 koszule nocne do karmienia, maty poporodowe, podpaski, klapki pod prysznic, chusteczki i puder dla malego, wkladki laktacyjne, majtki jednorazowe... pfff.. duzo tego :-D a kosmetyki i kapcie to tez na sam koniec spakuje :tak:
no i badania juz tez leza wszystkie na wierzchu co by nie zapomniec...;-)

Ja myśle, że tatuś zabierze aparat. Chociaz nie chciałabym jakiejś wielkiej sesji zdjęciowej...bo chyba, że Małej.
Takie kilka pamiatkowych pierwszych zdjęć i wystarczy...reszta jak juz będziemy ładniejsze :-D:-D:-D

Hey
No ja wczoraj się w biegu pakowałam od nowa:) bo spakowałam koszule dla mnie i ręcznik bo u mnie to tylko mama ma mieć podstawową wyprawkę dla siebie nawet bez wkładek, których jeszcze nie zakupiłam zresztą. Ale oczywiście jak wcozraj złapały mnie bóle(ja wpadłam w szał i pakowałam się na wszelki wypadek) to dla dzidzi wzięłam ubranka. Dziś spakóję torbę na spokojnie żeby się nie martwić matko to już a ja w polu????
Mam nadzieję że jeszcez dzidzia pobryka troszkę w moim brzuszku, ale jakies dziwne bóle i ja myślę czy to już???
Matko zazdroszczę Syli bardzo że ma swoją córcie juz przy sobie ale niech ta moja poczeka na swoją porę.

reklama
ja dzis do konca sie spakowalam w jedna torbe bo mialam w 2 i jeszcze stalo po bokach
klapki 1 mam juz spakowane bo na ostatnia chwile to raczej nieliczylabym bo porod to dla mnie wielka niewiadoma moze się ciagnac i zdarze wszystko spakowac a moze byc tak ze zlapie w przedpokoju i na szybkiego leciec trzeba bedzie :-)
wode wezcie na wszelki wypadek bo jednak moze byc cieplo a kto swoje nosi nikogo nie prosi - tak mowią :-D
tantum rosa podobno przydaje sie jeszcze
ja spakowalam tez kubek i sztucce, i cos bialego miekkiego ;-) bo w szpitalah to roznie bywa - papier toaletowy hihihi szczoteczke do zebow i paste tez juz mam i maly zel pod prysznic i szampon i szczotke do wlosow :-) ja tam wole byc przygotowana

Do góry