reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Ja dziś odbieram wyniki ale tylko te podstawowe i na 19:00 mam wizytę i usg i nie ukrywam że strasznie jestem ciekawa co powie.Będę też miała pobierane to badanie czystości pochwy.Oby tam niczego nie wyhodowano.Dziś też bede miała wypisane ostatnie zwolnienie.Bo miałam do dziś a termin mam na 16 wrzesień to akurat jak dostanę miesiąc to dokładnie do dnia terminu porodu.Jak wrócę to opiszę co i jak.

TRZYMAJCIE SIĘ!!!!

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Chwilę mnie tu nie było,ale to dlatego,że mam ograniczony dostęp do neta; mam nadzieję,że niedługo się to zmieni.
U mnie też się zaczęły czasem bóle takie jak na okres i "stawianie się" brzuszka,no ale przypuszczam,że to już będzie coraz częściej. Z jednej strony chcę urodzić,mam już dość tej ciąży,chodzenia z brzuchem w upały, długich bluzek, komentarzy przypadkowo spotkanych ludzi :wściekła/y:, ale z drugiej oczywiście paraliżuje mnie strach przed bólem,no i przed tym,czy sobie poradzę, zwłaszcza,że moja sytuacja uległa znacznemu pogorszeniu i nie mam pojęcia jak sobie poradzę. Ale jeszcze jestem dobrej myśli.;-)
Jak na ironię,ostatnie tygodnie ciąży,a to mnie dopiero teraz dopadło obżarstwo i łakomstwo.:-D:-D Ale śmieję się,że choćbym bardzo chciała,to dużo od tego nie przytyję,a jem wszystko na co mam ochotę,póki mogę. Potem niestety dieta.;-)

Makta-troche mnie kopnelas:-):-) juz wyciaglam torbe i teraz tak patrze na nia i sie zastanawiam ....co mam wlozyc ubranka dzidziusia, moje i tak maja leze w tej torbie....jakos tak dziwnie...jak wy przygotowujecie te torby. No bo kosmetyki wloze dopiero jak sie zacznie, to samo z kapciami, a ubrania....moze odloze je na bok w szafie i w razie czego wloze....no i wychodzi na to ze nie spakuje tej torby....:-):-)

Chyba zaczne od zrobienia listy-no i moze w koncu zaczne pisac plan porodu;-);-) :baffled:

Anek...lista to juz zawsze coś
krok do przodu jakby nie patrzeć.:tak::tak:
Ale ja i tak będę przypominała i kopała Cie motywująco. Ja chyba wlasnie tak zrobie, że przygotuje to wszystko i schowam w jakiejś szufladzie bo chyba nie chce patrzec codziennie na ta torbe. A tak w szufladzie wszystko bedzie czekało i w razie czego nawet mój ukochany sobie z tym tematem poradzi...:-D:-D:-D
Lece na popołudniowa drzemkę.. a co jeszcze mogę...;-)

a aparaty bierzecie? tzn tatusiowie mają zamiar? jak tak to pamiętajcie o naładowaniu akumulatorków bo tatusie zazwyczaj szybko zapominają o tym ;-)

Anek
ja ubran swoich nie pakuje zadnych, bo mi mama na wyjscie przywiezie :tak: tak to co ja tam wzielam... ciuszki dla malego, bo trzeba miec swoje, 2 koszule nocne do karmienia, maty poporodowe, podpaski, klapki pod prysznic, chusteczki i puder dla malego, wkladki laktacyjne, majtki jednorazowe... pfff.. duzo tego :-D a kosmetyki i kapcie to tez na sam koniec spakuje :tak:
no i badania juz tez leza wszystkie na wierzchu co by nie zapomniec...;-)

Ja myśle, że tatuś zabierze aparat. Chociaz nie chciałabym jakiejś wielkiej sesji zdjęciowej...bo chyba, że Małej.
Takie kilka pamiatkowych pierwszych zdjęć i wystarczy...reszta jak juz będziemy ładniejsze :-D:-D:-D

Hey
No ja wczoraj się w biegu pakowałam od nowa:) bo spakowałam koszule dla mnie i ręcznik bo u mnie to tylko mama ma mieć podstawową wyprawkę dla siebie nawet bez wkładek, których jeszcze nie zakupiłam zresztą. Ale oczywiście jak wcozraj złapały mnie bóle(ja wpadłam w szał i pakowałam się na wszelki wypadek) to dla dzidzi wzięłam ubranka. Dziś spakóję torbę na spokojnie żeby się nie martwić matko to już a ja w polu????
Mam nadzieję że jeszcez dzidzia pobryka troszkę w moim brzuszku, ale jakies dziwne bóle i ja myślę czy to już???
Matko zazdroszczę Syli bardzo że ma swoją córcie juz przy sobie ale niech ta moja poczeka na swoją porę.

reklama
ja dzis do konca sie spakowalam w jedna torbe bo mialam w 2 i jeszcze stalo po bokach
klapki 1 mam juz spakowane bo na ostatnia chwile to raczej nieliczylabym bo porod to dla mnie wielka niewiadoma moze się ciagnac i zdarze wszystko spakowac a moze byc tak ze zlapie w przedpokoju i na szybkiego leciec trzeba bedzie :-)
wode wezcie na wszelki wypadek bo jednak moze byc cieplo a kto swoje nosi nikogo nie prosi - tak mowią :-D
tantum rosa podobno przydaje sie jeszcze
ja spakowalam tez kubek i sztucce, i cos bialego miekkiego ;-) bo w szpitalah to roznie bywa - papier toaletowy hihihi szczoteczke do zebow i paste tez juz mam i maly zel pod prysznic i szampon i szczotke do wlosow :-) ja tam wole byc przygotowana

Do góry