reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam i ja poniedziałkowo, znów nowy tydzień się zacza:tak: niby tak szybko lecą te tygodnie, a tak mi się dłuży do terminu:confused: Ostatnio moje nocki sa przespane i nawet tak czesto nie biegam siusiu:tak: Dzis zamierzam troszke posprzatac mieszkanko, zrobic sobie dluga kapiel, manicure, pedicure, a pozniej na male zakupy;-)
Dolaczam sie do czwartkowych wizyt u gin, mam nadzieje ze rozwarcie mam juz troszke wieksze, tydzien temu bylo na opuszek palca, zobaczymy co bedzie w czwartek... chyba nawet bedemiala ostatnie USG:-D ciekawe ile wazy juz malenstwo...
Uciekam na sniadanko i biore sie za sprzatanko

reklama
witam porannie i smutno - właśnie odwiozłam męża i córkę na obóz no i zostałam sama na 10 długich dni

wykorzystaj ten czas dla siebie:-) to nawet dobrze że się tak złożyło, odpoczniesz sobie przed porodem:tak: ale troszke potęsknisz:sorry2:
Makta ja to już się motywuje dwa tygodnie zeby dziecku ubranka poukładac:dry: na początku ciązy miałam ochote robic wszystko ale było za wcześnie a teraz jak już na dniach to sama musze sobie kopa w dupe dac zeby się wziąc za porządeczki:-)

Ale u mnie dziś gorąco:baffled: wieszałam pranie to myślałam że padne:dry:

He he he to ja w takim razie tez sobie daje kopa w tylek bo mi jakoś tak za dobrze tutaj przed komputerkiem z herbatką. Juz po śniadaniu...jeszcze nasza liściasta herbatka i zrzucę z siebie ten szlafrok i DO ROBOTY!!!
Oj to bedzie musiał byc dość mocny kopniak w tyłek he he he:-D:-D

Witam sie i ja:-)dzisiaj miałam super nocke wyspałam sie jak nigdy a to chyba dlatego że wczoraj nie kładłam sie w dzień i wogóle odespałam wszystkie te nieprzespane nocki:tak::tak::tak:szkoda tylko że synus mnie obudził bo był głodny tak bym pospała do południa:-D
wstałam i nie wiem co mam robic pogoda taka sobie pewnie zaraz bedzie padac,nie wiem co mam juz wysmyslać dla syna żeby sie nie nudził i kolejny problem co na obiad:no:juz sama nie wiem co mam wymyslać do jedzenia.
Ja tez jeszcze w szlafroku poczytam jeszcze troche i ide sie ogarnoac paaaaaaaaaa

Witam w ten upalny duszny poranek ....

Dziewczyny wiecie cos na temat scyntygrafii serca ??? Moze ktos z waszego grona mial takie badanie robione??? Chodzi mi glownie o to czy ten kontrast co tej osobie wstrzykuja jest szkodliwy dla innych domownikow?? Bo czytalam ze to promieniotworcze a moja mama ma dzis takie badanie i nie wiem czy powinnam zostac w domu .... dzwonila ze ktos jej w szpitalu powiedzial ze kontakt z nia moze byc dla mnie szkodliwy bo bedzie promieniowac i co ja mam teraz robic :-( gdzie ja sie na kilka dni podzieje i nawet nie wiem na jak dlugo musze zniknac :-( no i co w sytuacji jak na dniach urodze i do tego mieszkania wroce z dzieckiem?? nie wiem na jakiej zasadzie ona te promienie bedzie puszczac i po jakim czasie znikna

Dziewczyny wiecie cos na temat scyntygrafii serca ???

fachowej odpowiedzi chyba powinna udzielić osoba przeprowadzająca ten kontrast ????? :tak:

i ja witam po weekendowo i poniedziałkowo :tak::-D:tak: też sobie wypoczęłam, choc w domku, ale było czyste lenistwo :tak:, teraz zaczynam pakowanie przed malowaniem kuchni, zabieram sie juz do tego od zeszłego tygodnia, ale,że M wchodzi z pędzlem jutro to juz najwyższa pora :tak:

trzymajcie sie ciepło ... ja tez mam wizyte w czwartek :tak:

Drodka faktycznie moje bóle miesiączkowe to był koszmar- katerki pogotowia, zwolnienia kilkudniowe ze szkoły, wymioty, biegunki- naprawdę miałam niezłą zaprawę przed porodem, może dlatego bóle porodowe wydały mi się niczym w porównaniu z tym. I nie jestem naprawdę jakąś panikarą - to co przechodziłam przez 3 dni co miesiąc to naprawdę czasem było nie do zniesienia. Wyobraźcie sobie 23-letnią babę, przy której całą noc leży mama a ta gryzie poduszkę z bólu wymiotując przy tym i mdlejąc.Może miałam to potem wynagrodzone lekkim porodem, kto wie.

Witam w ten upalny duszny poranek ....

Dziewczyny wiecie cos na temat scyntygrafii serca ??? Moze ktos z waszego grona mial takie badanie robione??? Chodzi mi glownie o to czy ten kontrast co tej osobie wstrzykuja jest szkodliwy dla innych domownikow?? Bo czytalam ze to promieniotworcze a moja mama ma dzis takie badanie i nie wiem czy powinnam zostac w domu .... dzwonila ze ktos jej w szpitalu powiedzial ze kontakt z nia moze byc dla mnie szkodliwy bo bedzie promieniowac i co ja mam teraz robic :-( gdzie ja sie na kilka dni podzieje i nawet nie wiem na jak dlugo musze zniknac :-( no i co w sytuacji jak na dniach urodze i do tego mieszkania wroce z dzieckiem?? nie wiem na jakiej zasadzie ona te promienie bedzie puszczac i po jakim czasie znikna

moja córka miała to robione jakieś 3 miesiące temu, nie mogłam być przy badaniu , ale o tym ,żeby się jakiś czas do niej nie zbliżać nikt mi nie mówił. Wiem ,że szkodliwy jest jod, bo promieniuje, ale to chyba nie

Syla24 może masz rację i zamiast się zamartwić pomaluję paznokcie u nóg- tylko dajcie jakis przepis jak to zrobić z brzuchem - Kasiunia 123 ty podobno miałaś malować rano

Ostatnia edycja:
reklama
No to zostaje mi szukac jakiegos przytulka ;-) nie bede ryzykowac pojade na pare dni do brata zeby mnie tylko porod tam nie zlapal ;-) nie lubie tak siedziec komus na glowie :-( szczegolnie teraz jak w nocy czasem mnie glod najdzie czy nad ranem to tak jakos glupio komus w lodowce grzebac :sorry2: jak bede miala dostep do neta to bede wpadac a jak nie to do za kilka dni ;-) tylko mi sie tu nie rozpakujcie pod moja nieobecnosc ;-)

Do góry