reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Makta w Walii bylam juz drugi raz.. za pierwszym razem przez weekend padal deszcz :crazy: Teraz bylo wietrznie jak nie wiem! :baffled: Ogolnie cieplo, pieknie ale nie pogoda na zdjecia... :sorry2:No i juz troche dluga trasa jak dla mnie... co prawda tylko 2,5 godz sie jechaalo,ale dojechalam pol zywa.. haha :rofl2: Teraz bylam w Llandudno, nie wiem czy ktos slyszal o tej miejscowosci.. piekna, typowo turystyczna :happy:
A w ogole nie wyspana pojechalam.. druga nocka jak problem ze snem mam.. :-( chyba i u mnie zacznie sie zrzedzenie i marudzenie haha :baffled:
Nie chce mi sie czytac nawet co zescie nabazgraly :sorry2:Dzis sobie podaruje ! ;-)
Eh i tak czytam ile Wam jeszcze zostalo do porodu... a ja gowniara.. 6 tyg... nawet sie nie wychylam :baffled:

reklama
zanka haha a ile Ci zostalo! ??

Ja tu widze,same kochane kobitki... zamieniaja sie terminem porodu.. oddaja nawet kilogramy po ciazy... fajnie tu jest! :-D:-D:-D

Tak sie zastanawiam dlaczego niektore z was odsunely by porod na potem ... czyzby dlatego ze wiecie co to znaczy?? Ja to bym juz strasznie chciala z tym ze to pierwszy porod moj wiec nie wiem co mnie czeka moze jakbym wiedziala to tez bym nie chciala :happy: Juz mam dosyc tego mojego zamartwiania kazdego dnia jak tylko cos sie nie rusza dluzej czy gdzies za bardzo zgniote sobie brzuch czy cos to juz sie boje czy wszystko jest dobrze czy nic sie nie stalo ... dzis chcialam sluchawka lekarska serduszka posluchac ale nic nie slychac za to jak przycisnelam do brzucha to chyba sie wkurzylo bo mi takiego kopniaka strzelilo :-D
teraz to sie zaczelam bac tego ze miejsc w moim szpitalu nie bedzie i ze z koniecznosci trafie do najgorszego w miescie :crazy: bo cos ostatnio przepelnienie ... chcialabym zeby mnie gin juz pod koniec polozyl przynajmniej bylabym spokojna i fajnie tak isc z mysla ze juz sie wroci z bobaskiem :tak: A nie wiecie jak to jest z tymi szpitalami??? Bo karetka mnie moze zawiezc tam gdzie ja chce ale co w sytuacji jak nie ma tam miejsc?? wtedy wioza mnie gdzie juz oni uwazaja czy dalej tez moge sobie wybrac z pozostalych ???

princi 16 dni mi zostalo jeszcze teoretycznie:-D nie nie, kilogramow ci nie oddam, przed ciaza mialam spora niedowage bo nie moglam przytyc, wiec teraz sie to unormowalo wreszcie :-D:-D

liiiviiia
ja wlasnie nie wiem co mnie czeka i moze dlatego chetnie bym sie zamienila zeby jeszcze brzuszek troszke ponosic :-D

Dobry wieczór
wskakuje dzisiaj wcześniej do łóżka :-):-)
Jutro aktywny dzień się szykuje wic zamierzam zbierać siły. Nawet herbatkę na dobry sen popijam...może pomoże.
I takie pytanie...jeśli właśnie zaczynam 25 tydzień a najprawdopodobniej mam urodzić w 37 to powinnam juz łykac tego wiesiołka?? Jak myślicie?? :angry::angry::angry::angry:

Ja wogole tego nie robie bo jakos wole nic na wlasna reke nie brac niby to ma pomoc ale nie mam mozliwosci pogadania ze swoim ginem a wiem ze i ziola w ciazy moga byc szkodliwe ... ale jezeli Makta masz pewnosc ze to bezpieczne no to mysle ze 2 tyg przed porodem to najwyzszy czas zeby cos zaczelo dzialac :tak:
Ja tak sobie wlasnie czytam po necie o tym moim 37 tyg i wszedzie pisza ze to juz jest ciaza donoszona a ja myslalam ze 38 :blink: coraz bardziej sie przerazam bo wszedzie czytam ze porod juz moze nastapic w kazdej chwili

Liiviia o tym wiesiołku i herbacie z liści malin to juz było tutaj głośno i sporo czytałam na ten temat...obydwa preparaty wzmacniają mięśnie macicy co może ułatwiać poród i łatwiejsze rozwieranie sie szyjki...
i chyba zacznę juz przygode z tym wiesiołkiem tylko nie moge znaleźć dawki...a jakos wolałabym potwierdzic rady "szkockich specjalistów" :-D:-D:-D

reklama
Ide juz sie polozyc tak lubie jak sie klade i wtedy czuje jak malenstwo szaleje :happy: az sie chce klasc ;-) tak mnie czesto zastanawia jaka buzke bedzie mialo do kogo podobne i wogole pierwszy raz zobacze kogos z "czescia" mnie :happy: ..

Slodkich snow Wam zycze i przespanej nocki :happy:

Do góry