reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Nieukrywam że jaki szczeniara z podstawówki pisałam ze słuchu fonetycznie teksty zasłyszane w 3-ójce listy przebojów "niedźwiedzia" - to był wówczas powiew zachodu ;-)
no ale to forum nie o tym :-D
co do imion, to ja jestem fanką starych polskich imion typu Franciszka- Franka (nie mylić ze staropolskimi typu Bogumiła - aczkolwiek też ładne)

reklama
a ja właśnie wstałam z popołudniowej drzemeczki i zaraz do żabki lecę bo otwieraja od 15 z racji święta. zrobię spagetti i odpoczynek potem kawa i ciachooo i odpoczynek :)
oglądałam dziewczyny te Kac Vegas o którym mówiłyście.. sikałam ze śmiechu normalnie hehe natomiast dzisiaj czekają mnie kolejne części Underworld bo wczoraj to zobaczyłam tylko jedną.
miłego popołudnia:cool2:

A u mnie problem z imieniem dla dziewczynki, dla chlopca nie bylo problemu Adas i juz:-):-) a dla dziewczynki do tej pory nie jestem pewna na 100% Mysle o Marysi.....musze sie nad tym dzis powaznie zastanowic Juz najwyzszy czas;-) Choc podobno chlopak w brzuszku ale juz tyle sie nasluchalam o tych pomylkach ze lepiej byc przygotowanym.

Moja kolezanka jak urodzila dziecko to codziennie zmieniala mu imie-bo nie byla pewna:-) na szczecie po tygodniu synek dostal imie na stale-bardzo ladne zreszta Mieszko;-):-D

Ja tez jestem ciagle glodna, i trzeba przyznac ze dzieki ciazy wyrobilam w sobie wiele pozytywnych nawykow-jak np sniadanko z rana, herbatka a potem dopiero kawka-bo zazwyczaj to ja bez sniadan sie obywalam-choc kawka byla obowiazkowa:-)
Teraz wlasnie skonczylam drugie sniadanie i tak rozmyslam co na obiad;-)

czyli odwieczny problem z imieniem - nam po pierwszej ciąży zostało imie dla dziewczynki - Martynka, choc też wybrane dosławnie tuż przed rozwiązaniem, Kacperek to było imie znane juz od poczatku ciąży :tak: teraz był problem z imieniem dla chłopca, ale chyba stanęło na Kamil Feliks :tak::-D:tak:

a na obiad dziś słodkości - gofry z bita śmietaną :tak::cool2::tak:

Witam,

Melduje sie ze nadal jestem w dwupaku, dzis tesciowa stwierdzila ze obnizyl mi sie brzuszek wiec teraz trza czekac te 2-3 jeszcze a juz jestem mega zmeczona, kazda noc w plecy bo skurcze nie daja zyc do tego bole miesiaczkowe i masakryczne bole krzyza i klucie w pochwie az sie zginam w pol jak chodze zaciskajac nogi, ludzie patrza krzywo...dzieje sie wiele mdlosci, biegunka na zmiane z zaparciami ale pewnie przenosze bo dopiero brzus sie obnizyl...W pn ostatnia mysle wizyta i zobaczymy czy cos sie zaczelo dziac....

hej
my chyba zostaniemy przy Marcelu, ale moze Antoni?bo podoba mi sie jako Toni ;)
w zeszlym roku bylam w Cardiffie na koncercie Madonny- mysle ze nawet ci co jej nie lubia by wyszli w dobrych humorach-takie show , ze serce wali jak mlot i oczy wylaza z orbit!!!!

Co do obniżającego się brzucha to mi się w ogolę jeszcze nie obniżył, a do terminu 2,5 tygodnia zostało. Czy to jest norma, ze powinien obniżyć się 2-3 tygodni przed porodem:szok:

reklama
Wyczytałam w ksiazce, że brzuch raczej na 2-3 tyg obniża się przy 1 dziecku, przy drugiej ciaży raczej się nie obniża, choć mi się już obniżył, ja z córcią miałam tak, ze naprawdę opadł mi już chyba w 37 tyg, a urodziłam w 40. Co do bóli, skurczy.....to to prawda, ze pewnie wiekszość z nas donosi do terminu albo poprzenosi, bo w końcu macica też sie przygotować musi, mi lekarz stwierdził jeszcze 2 a nawet 3 tyg że dotrwam raczej do terminu, mimo, ze szyjka przepuszcza już palec, wiec zaczyna się coś napewno......co do zmęczenia, oj tak, u mnie też ból zwłaszcza jak siadam, maluch juz prawie przyparty,wiec nisko całkiem, ani usiąść, ani wstać raz dwa, nocki w plecy.......oj chciałoby się już urodzić chciało! ale lepiej przetrwać jeszcze tylko kilka tygodni.....
choć wiecie co, że w ciaży jestem to jeszcze, ale że będę miała drugie dziecko to jakoś dla mnie takie "nierealne":)

Do góry