reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Dzień dobry:-) Oj, widzę, że dzisiejsza noc chyba przebiegła spokojnie bo nie ma żadnych wpisów jeszcze:tak: U mnie było nieciekawie, ale to chyba dlatego że dziś ostatnia wizyta u gina a i od wczoraj niezbyt ciekawie się czuję - do twardnień doszły bóle pleców i jakieś takie ogólne rozbicie:sorry2: Zobaczymy co się okaże:sorry2: Mam nadzieję że jeszcze napiszę przed pójściem do szpitala:shocked2:

oj oj
brzmicie jak tykająca bomba,,,,tu olej z wiesiołka...tu liście malin...niepokój itp..
joan..może to tylko przepowiadające...ja tez mam no i przyznaję że jak jest jakiś bolesny to też nieswojo się czuję..
daj znać po wizycie... Ja muszę czekać do wtorku..i ciekawa jestem czy tam sie już coś otwiera czy nie:tak::tak::tak:

Ale nocka ta super...wyspana jestem na 10-tą stronę:tak::tak::tak:
moje dziecię jeszcze kima to ja czytam dalej:tak::tak::tak::tak::tak:

Akuku!! Dzień dobry!! Dzisiaj z tego obozu średnio wyspanego piszę...:-):-)
Princi...po angielsku ten wiesiołek to EVENING PRIMROSE OIL...juz zakupiłam w jakims sklepie zielarskim :)
A wczoraj mielismy nasze piewrsze zajęcia w szkole rodzenia. Pomijając fakt, że obok nas siedzialy dwie młode szkotki które najbardziej interesowało kiedy będą mogły dzidzieę zostawic samą, odciągnąć mleko i iść sie w końcu napic :szok::szok::szok::szok: było bardzo sympatycznie. I wiecie co...jakos tak się wewnętrznie uspokoiłam (w przeciwieństwie do mojego M który był zaskoczony, że poród to takie ciężkie zadanie he he he) więc wieczorem dość długo rozmawialismy i bawiliśmy się brzuchem. Dlatego taka średnio wyspana...:tak::tak:
Dzisiaj kolejna kontrola w szpitalu...moze cos nowego się dowiem.
A narazie chwila na herbatke i zaraz jakieś śniadanko bo jestem taaaaaka głodna:-D:-D:-D

U mnie tez moze byc :happy2: utulilam sie jak dziecko i szybko zasnelam poza malym szczegolem ... Snilo mi sie ze kupowalam ser zolty i o 4 rano mnie ten sen obudzil :-D tak mnie naszla ochota na kanapke z serem ... probowalam sie oszukac ze nie ma sera w domu i spac dalej ale nie dalo rady wiercilam sie i myslalam jaka ja glodna jestem do tego malenstwo zaczelo buszowac no i wstalam o 4 rano i jakdlam ta kanapke z serem z zamknietymi do polowy oczami :-D a jeszcze jakbym miala wtedy kakao .. :sorry2: alu juz nei chcialam nad ranem przeginac :-D i tak mam jak kolacji nie zjem:sorry2: ze obudze sie w nocy czy nad ranem glodna jak wilk teraz musze jesc kolacje mimo ze nie bede glodna.

Dzień dobry, witam w piękny poranek :-)
widzę że opcja niepokoju już się wkradła, ponoć takia niemożność znalezienia sobie miejsca, niepokój ect to symptomy zbliżającego się porodu ;-) podobnie jak np u kotek, które to chodzą, snują się szukając ustronnego miejsca :-)

Witam i ja.
Średnio wyspana, chyba zaczynam myśleć jak to bedzie.
Makta - a ja wręcz przeciwnie, wkradł się pewnien niepokój. Moje wrażenia ze szkoły ... czy dam radę, jak byłam młodziutka , jakoś poszło :) , a teraz nie mam na nic siły. Ćwiczyliśmy techniki relaksacyjne, jak babka powiedziała, że pierwszy etap może trwać kilkanaście godzin...hm... U mnie w sumie było 2 godz. Zobaczymy. Nie te latka już ;) . Najbardziej boję się tego, że za szybko pojadę i cofną mnie do domu, bo jak nie ma rozwarcia to każą przyjechać ponownie, a ja mam daleko,ponad 10km.i tak będziemy krążyć...eeeee.
Znikam na kolejne zajęcia.Dzisiaj położna.
Miłego dnia

Aaaa Drodka to ja mam podobne obawy co do tego odsyłania.:-:)-(
Wiem, że tutaj to dość częste a ja również do szpitala mam ok 20 mil
Mam tylko nadzieję, że mój spokój i opanowanie mnie nie opuszczą przed porodem i nie będę panikować tylko faktycznie spokojnie czekać...nie chciałabym być odsyłana kilka razy. :szok::szok:I dlatego też już zaczęłam pic herbatkę z liści malin. I kurcze bardzo wierzę, że ona pomoże
Poza tym własnie wczoraj jakos tak mocno do mnie dotarło, że nie ja pierwsza i nie ostatnia...więc dziewczyny DAMY RADĘ!!!:tak::tak:

Witam dziewczyny.

Melduję że jestem jeszcze w trójpaku a to już 36 tydzień.Brzuszek mam już gigantyczny,nogi mi bardzo puchną,męczę się bardzo szybko ale ogólnie jakoś to wytrzymuję.
W poniedziałek idę na KTG i USG.Zobaczymy co i jak.Mój ginekolog jest do września na urlopie i czekam aż wróci...może mi się to uda.Czytam Wasze posty na bieżąco chociaż jest to trudne - idę dalej odpoczywać - spię jak borsuk - jak najdłużej się da ... z przerwami na posiłki. Trzymajcie się ciepła wrześnióweczki.
Już naprawdę niedługo.

reklama
O ! juz mam 2 na poczatku :happy2:
W koncu dzis postanowilam sie wybrac na zakupy bo jak tak bede szukac kierowcy to porod mnie zastanie ... mam male obawy ale jakos dojade :tak: Mam zamiar kupic proszek do prania dla dziecka do tej pory mialam Jelpa a teraz znajomy mi powiedzial ze uzywaja Dzidziusia i sa zadowoleni do tego jest sporo tanszy ale tez gdzies slyszalam ze on najbardziej uczula macie jakies doswiadczenia z tym proszkiem???

Do góry