ugo
Fanka BB :)
Gorzej jak sama wykryjesz i potem znikąd pomocy mi wyszły przeciwciała Zespół Sjogrena i jak miałam USG węzłów chłonnych i poprosiłam lekarza żeby sprawdziła mi ślinianki pod kątem ZS to usłyszałam że USG nie diagnozuje tak, to jest jedno z badań które robi się w celu diagnozy ZS.Przez te wszystkie historie przeczytane i późne diagnozy (mimo że człowiek wydawał się być okazem zdrowia przez 15 lat) łapię się na tym, że zaczynam dopatrywać się różnych chorób w swoich objawach. Mimo że lekarz twierdzi, że nic na daną chorobę nie wskazuje, to ja (bo przez te historię brakuje mi zaufania do lekarzy ) zaczynam dopatrywać się u siebie jakiejś choroby i sama diagnozować.
Nie wiem, co mam o tym myśleć. Z jednej strony chciałabym się uspokoić i tego nie robić, no ale co jeśli faktycznie coś sama wykryję?
Jak wyszły mi mutacje homo gdy robiłam test na trombofilie to hematolog stwierdziła że to strata pieniędzy i póki nie ronilam ani nie mam przypadków zawałów w rodzinie w młodym wieku to się nic z tym nie robi. Także spokojnie muszę czekać aż dostanę zakrzepu