reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Melduję się z maty do akupresury z lampką wina. Mam za sobą mega pracowite 2 dni, to moje pierwsze wolne 5min od wtorku. Dzisiaj peak na testach, jak w zegarku. Zaczynam nadrabiać 40 stron i czekam na męża 😃

reklama
Coś wisi w powietrzu, bo mi temperatura też skoczyć nie może 😂🙈

Przyjęłam, że owu była 7.05, a skok wczoraj. Ale z tego co się naczytałam, to temp. może skoczyć później. Poprawcie mnie, jeśli się mylę 🤔 Chociaż u mnie ten skok taki raczej niski 🤷‍♀️ Zobacz załącznik 1632707
Ja widzę, że mamy prawie identyczną sytuację. Że gdyby nie ta troszkę wyższa temperatura 4.05, to ten skok po zaznaczonej przez Premom owu (u Ciebie 8.05, u mnie 9.05) byłby zaznaczony jako BBT spike i pojawiła by się kreska oddzielająca fazę temperatur niskich od wyższych 😝

Dlatego się zastanawiam, czy może jednak u mnie owu była dzisiaj jakoś, czyli bardziej te 36h po peaku, ale później niż mierzyłam temperaturę. Albo nawet była w nocy/rano, ale tempka nie zdążyła jeszcze podskoczyć? 🤔

Ja widzę, że mamy prawie identyczną sytuację. Że gdyby nie ta troszkę wyższa temperatura 4.05, to ten skok po zaznaczonej przez Premom owu (u Ciebie 8.05, u mnie 9.05) byłby zaznaczony jako BBT spike i pojawiła by się kreska oddzielająca fazę temperatur niskich od wyższych 😝

Dlatego się zastanawiam, czy może jednak u mnie owu była dzisiaj jakoś, czyli bardziej te 36h po peaku, ale później niż mierzyłam temperaturę. Albo nawet była w nocy/rano, ale tempka nie zdążyła jeszcze podskoczyć? 🤔
Gdzieś dawno temu czytałam, że skok to niby już 0,20 st. Ale wczoraj jeszcze analizowałam mój poprzedni cykl i było nieco podobnie. Nie było gwałtownego skoku temp., chociaż i takie obserwowałam wcześniej.

Ja bardziej obstawiam, że tempka jeszcze nam nie zdążyła podskoczyć po owu, bo teoretycznie nie musi książkowo, dokładnie 24h po 🤔

Polecacie jakąś aptekę/drogerie online albo sprzedawcę na Allegro? Tak aby zrobić zamówienie na testy owulacyjne i suple, bo mi się kończy większość. 🤔 Nie ukrywam, że interesuje mnie konkurencyjność cenowa takowej. 😆

A tak w ogóle po dzisiejszej wizycie na terapii - normalnie bym pewnie robiła ogródek, jeździła po sklepach, sprzątała. Ale ja nie umiem odpoczywać i boję się bezczynności, bo wtedy głowa "myśli" - ale udało mi się zrealizować postanowienie z terapii i całe popołudnie leniuchuje - najpierw leżałam w łóżku. A teraz piszę do Was z wanny. 😊🤫

To ja w przyszłym tygodniu idę do 2 lekarzy do swojej gin i do jescze innej kliniki. Chce porównać opinie. W sumie już tyle kasy wydałam że te 2 wizyty to jest kropla 😅 ja akurat nie mam jakiegoś ciśnienia że musi być naturalne bardziej mi zależy żeby po prostu być w tej ciąży i mieć już to dziecko. Lata mi lecą a plan na bycie jeszcze w drugiej ciąży przed 35 rz już dawno legł w gruzach. Teraz chce tylko zajść przed 35 i wiadomo urodzić 😅
W sumie ja tak samo wiadomo chciałabym żeby się udało naturalnie ale ileż można próbować i czekać.
Czekam już 2 lata i nic także też już marzę o tym aby to dzidzi już mieć 🥰
Wszyscy wkoło mają a ja swojego doczekać nie mogę.
Jeszcze dołujące jest to że jak ktoś przychodzi do nas z dzieckiem to są teksty typu co by tu ci dać do zabawy jak ciotka nic tu dla dzieci nie ma.
No ale niestety taka prawda nic w domu takiego nie ma ani zabawek ani miśków No nic bo po co mi te rzeczy jak jestem tyłka ja i mój przyszły mąż 🥰🫤

Dla ciebie nawet dobrze że pójdziesz na początku cyklu. Mi w 12 DC gin próbowała liczyć pęcherzyki antralne i mówiła że liczy ale nie do końca jest to już teraz miarodajne bo np. z jajnika z którego miałam owulację nie mogła policzyć. Dla lekarzy nie ma to znaczenia że masz okres. Wiele razy byłam badana podczas okresu i jak uprzedziłam to zawsze lekarze mi odpowiadali że to dobrze że miesiączkuje i to w niczym nie przeszkadza 😅 nie masz czym się stresować. A i ja jak szłam na wizytę w trakcie 🐒to brałam ze sobą nawilżany papier toaletowy i po przyjsciu do przychodni szłam do łazienki się odświeżyć jeszcze raz. W gabinetach niby są bidety ale znając mnie ja bym cała była wykompana 😅

Na wizytę możesz założyć sobie sukienkę żebyś się czuła bardziej komfortowo. Chociaż w klinikach i lepszych gabinetach zawsze są papucie i spódniczki. Ja zawsze sobie tłumaczyłam przed wizytami że oni tyle broszek widzieli że im to już lotto. A teraz po tylu monitoringach to rozbieranie i badanie kompletnie na mnie nie robi wrażenia.
Nie obawiam się badania z okresem tylko bardziej reakcji lekarza tym bardziej że jest to pierwsza wizyta a tu odrazu okres.

Polecacie jakąś aptekę/drogerie online albo sprzedawcę na Allegro? Tak aby zrobić zamówienie na testy owulacyjne i suple, bo mi się kończy większość. 🤔 Nie ukrywam, że interesuje mnie konkurencyjność cenowa takowej. 😆

A tak w ogóle po dzisiejszej wizycie na terapii - normalnie bym pewnie robiła ogródek, jeździła po sklepach, sprzątała. Ale ja nie umiem odpoczywać i boję się bezczynności, bo wtedy głowa "myśli" - ale udało mi się zrealizować postanowienie z terapii i całe popołudnie leniuchuje - najpierw leżałam w łóżku. A teraz piszę do Was z wanny. 😊🤫
Suple kupuję najczęściej na allegro - np. tu: https://allegro.pl/uzytkownik/cgmarketing kupowałam też ostatnio u planeta-zdrowia, medpak_pl, biomineralypl, wzmocnijzdrowie, prozdrowotny_pl i ziolkauziolkapl
Wszystko zależy od tego, czego akurat szukasz ;)

Co do aptek: cefarm24, apteka melissa i apteka galen

Również nadaje z wanny 😉

W sumie ja tak samo wiadomo chciałabym żeby się udało naturalnie ale ileż można próbować i czekać.
Czekam już 2 lata i nic także też już marzę o tym aby to dzidzi już mieć 🥰
Wszyscy wkoło mają a ja swojego doczekać nie mogę.
Jeszcze dołujące jest to że jak ktoś przychodzi do nas z dzieckiem to są teksty typu co by tu ci dać do zabawy jak ciotka nic tu dla dzieci nie ma.
No ale niestety taka prawda nic w domu takiego nie ma ani zabawek ani miśków No nic bo po co mi te rzeczy jak jestem tyłka ja i mój przyszły mąż 🥰🫤
Słabe są takie teksty - jak wychodzisz gdzieś ze swoim dzieckiem, to Twoim obowiązkiem jest zapewnienie mu czegoś do jedzenia (dostosowanego do jego wieku i preferencji) oraz zabawek, a nie oczekiwanie, że ktoś je będzie organizował za Ciebie 🤦‍♀️

reklama
Do góry