reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
A tak z ciekawości, bo wszędzie często widzę takie zakresy dat do zagnieżdżenia - orientuje się któraś z Was od czego to zależy? Tak mnie teraz zaciekawiło, co ma wpływ, że raz jest to 6 a raz 12. 🤔
Nigdy szczególnie się nad tym nie zastanawiałam, ale zakładam, że ma na to wpływ kilka czynników - np. czas, który blastka potrzebuje na uwolnienie się z osłonki przejrzystej, receptywność endometrium, czy to ile czasu blastka potrzebuje na „zanurzenie się” w endometrium.

Ale to tylko luźne hipotezy ;)

Dzień dobry w maju! Achhh ależ ja lubię ten miesiąc - słońce, jego nasyconą zieleń i kolory kwiatów! 😍 Jakie macie plany na długi, majowy weekend?
Witajcie 😀
Tak,.to piękny miesiąc.
Dla mnie też urodzinowy😱 ale tu chyba powinnam już przestać obchodzić urodziny.
Ja wyjechałam do rodziców, planuje pracę ogrodnicze, poza tym muszę dokończyć jedno szkolenie online ;-)
Pokładalam w tym cyklu duże nadzieje, ale dzisjesza temp.jakos ostudzila moje nadzieje.

Witajcie 😀
Tak,.to piękny miesiąc.
Dla mnie też urodzinowy😱 ale tu chyba powinnam już przestać obchodzić urodziny.
Ja wyjechałam do rodziców, planuje pracę ogrodnicze, poza tym muszę dokończyć jedno szkolenie online ;-)
Pokładalam w tym cyklu duże nadzieje, ale dzisjesza temp.jakos ostudzila moje nadzieje.
Ale jak to przestać obchodzić?! Nie ma takiej opcji! Prosze o szybką informację kiedy to wypada, żebyśmy mogły świętować razem z Tobą! ;)

Czyli masz plan na aktywny wypoczynek - też dobrze ;) mi prace ogrodowe pozwalają nie myśleć o problemach i tematach staraczkowych.

Baw się dobrze u rodziców, a co do cyklu - do czasu gdy nie będzie okresu, wszystko jest jeszcze możliwe :)

Taak. Liczę na przełom 😅
Ja jakoś wewnętrznie nie wierzę w to IUI ale traktuje jako kolejny krok/etap do zrealizowania. Chyba przez to że wcześniej tak się nakręciłam na każde testowanie i badanie że teraz już wolę na nic się nie nastawiać. Długo w ogóle myśleliśmy czy iść w IUI ze względu na niski % powodzeń. Ale stwierdziliśmy, że skoro mamy wszystkie badania + typowe badania przed iui udało mi się ogarnąć za darmo to zostaje koszt procedury i leków. Spróbować możemy 2 maks 3 razy jeśli w którymś z cykli trafi się owu ze strony bez jajowodu. Wiadomo jakąś cichą nadzieję mam, że pominięcie szyjki, śluzu coś może dać ale po zapoznaniu się ze statystyką % udanych IUI rozum ściąga mnie na ziemię. Jak się uda będę bardzo mile zaskoczona. 🤞

Witam się w maju. Ja rozpoczynam 🩸jak co miesiąc. Być może załapałabym się na testowanie pod koniec miesiąca ale zamierzam zrobić Mucha i coś czuję że mi wyjdzie jakąś niespodzianka😔 na razie poproszę na ławeczkę.
W Alab jest jeszcze pakiet MUCHA oraz "wykrywanie dna wirusa hpv" myślicie że warto dopłacić stówę i też zrobić??? Nie słyszałam wcześniej o takim badaniu.

Ja jakoś wewnętrznie nie wierzę w to IUI ale traktuje jako kolejny krok/etap do zrealizowania. Chyba przez to że wcześniej tak się nakręciłam na każde testowanie i badanie że teraz już wolę na nic się nie nastawiać. Długo w ogóle myśleliśmy czy iść w IUI ze względu na niski % powodzeń. Ale stwierdziliśmy, że skoro mamy wszystkie badania + typowe badania przed iui udało mi się ogarnąć za darmo to zostaje koszt procedury i leków. Spróbować możemy 2 maks 3 razy jeśli w którymś z cykli trafi się owu ze strony bez jajowodu. Wiadomo jakąś cichą nadzieję mam, że pominięcie szyjki, śluzu coś może dać ale po zapoznaniu się ze statystyką % udanych IUI rozum ściąga mnie na ziemię. Jak się uda będę bardzo mile zaskoczona. 🤞
Ja wychodzę z założenia, że iui to zawsze ciut wyższy % szans na powodzenie, niż przy staraniach naturalnych. Jeśli są możliwości - warto próbować - a nóż się uda.

reklama
Do góry