reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Dzięki :) A robiąc raz jest ryzyko, że przeoczę?
To zależy. Są kobiety, którym LH skacze nagle i wtedy można przeoczyć. A innym poziom podnosi się stopniowo i łatwiej wyłapać peak. I ponoć to jest tendencja pół na pół 😉 Ale są tu też dziewczyny, które testują nawet 3 razy dziennie.

reklama
Dziś 11dc, owu będę mieć w okolicach niedzieli. Mam nieregularne cykle, ale średnio wypadają po ok. 32 dni. Progesteron i betę planuje robić 13 maja, to będzie tak tydzień po owu właśnie. Jeszcze nie badałam progesteronu.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu. Premom podpowiada, żeby robić testy dwa razy dziennie. Robicie dwa razy czy raz?
Ja robiłam raz dziennie

Dziś 11dc, owu będę mieć w okolicach niedzieli. Mam nieregularne cykle, ale średnio wypadają po ok. 32 dni. Progesteron i betę planuje robić 13 maja, to będzie tak tydzień po owu właśnie. Jeszcze nie badałam progesteronu.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu. Premom podpowiada, żeby robić testy dwa razy dziennie. Robicie dwa razy czy raz?
betka 13 maja? W moje uro wiec bedzie pozytywnie 😃

Hej ja odkąd przeczytałam na grupie że któraś peak złapała w południe robię 2x dziennie i w tym cyklu własnie peak miałam do południa koło 11 a wieczorem już była słabsza kreska. Gdyby nie zrobiła rano tylko wieczorem to wyszłaby slaba kreska jak poprzedniego dnia 🙈 a ja bym czekała dalej na peak 🤷‍♀️🧐.

W tym cyklu dołączyłam mierzenie temp i wszystko super się pokryło.
Na proga pójdę we wtorek.

Jeszcze niedawno też cykle miałam ponad 30 dni ale brałam inozytol i cykl skróci się 5-6 dni 😁.
Oo, ja 3 tygodnie temu zaczęłam brać inozytol, a od wczoraj biorę 2x większą dawkę (zaleceniem lekarza). To może też mi się skróci 😅 chociaż jest tutaj chyba jedna dziewczyna, której inozytol z kolei wydłużył 🙄

A betę tak szybko, to z jakiegoś konkretnego powodu chcesz robić? Bo nawet jeśli okaże się, że będziesz w tym cyklu w ciąży, to raz - w 7dpo może jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia (następuje 6-12dpo), a wówczas beta będzie fałszywie negatywna, a dwa - nawet jeśli do zagnieżdżenia dojdzie 6dpo, to wynik następnego dnia będzie tak niski, że nie będziesz miała pewności, że to ciąża.
A tak z ciekawości, bo wszędzie często widzę takie zakresy dat do zagnieżdżenia - orientuje się któraś z Was od czego to zależy? Tak mnie teraz zaciekawiło, co ma wpływ, że raz jest to 6 a raz 12. 🤔

reklama
Dzięki :) A robiąc raz jest ryzyko, że przeoczę?
tak, jest ryzyko, ze przeoczysz. Spójrz na mój wykres z tego cyklu - gdybym robiła tylko rano (a robię z 2/3 moczu, nigdy pierwszego) to bym w ogóle nie wyłapała

Załączniki

• IMG_6430.jpeg
    IMG_6430.jpeg
    106,9 KB · Wyświetleń: 72
Do góry