reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

A betę tak szybko, to z jakiegoś konkretnego powodu chcesz robić? Bo nawet jeśli okaże się, że będziesz w tym cyklu w ciąży, to raz - w 7dpo może jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia (następuje 6-12dpo), a wówczas beta będzie fałszywie nienatywna, a dwa - nawet jeśli do zagnieżdżenia dojdzie 6dpo, to wynik następnego dnia będzie tak niski, że nie będziesz miała pewności, że to ciąża.
Wieeem, wieeem 🙈 To raczej pokusa, której się nie oprę, robiąc ten progesteron 🤷‍♀️ Ale tak, biorę na poprawkę wszystko to, o czym piszesz :) A ciekawostka taka, że przy pierwszej ciąży test wyszedł mi pozytywny 2 dni przed plamieniem implantacyjnym, które miałam w dniu spodziewanej @.

reklama
Dziś 11dc, owu będę mieć w okolicach niedzieli. Mam nieregularne cykle, ale średnio wypadają po ok. 32 dni. Progesteron i betę planuje robić 13 maja, to będzie tak tydzień po owu właśnie. Jeszcze nie badałam progesteronu.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu. Premom podpowiada, żeby robić testy dwa razy dziennie. Robicie dwa razy czy raz?
Hej ja odkąd przeczytałam na grupie że któraś peak złapała w południe robię 2x dziennie i w tym cyklu własnie peak miałam do południa koło 11 a wieczorem już była słabsza kreska. Gdyby nie zrobiła rano tylko wieczorem to wyszłaby slaba kreska jak poprzedniego dnia 🙈 a ja bym czekała dalej na peak 🤷‍♀️🧐.

W tym cyklu dołączyłam mierzenie temp i wszystko super się pokryło.
Na proga pójdę we wtorek.

Jeszcze niedawno też cykle miałam ponad 30 dni ale brałam inozytol i cykl skróci się 5-6 dni 😁.

Wieeem, wieeem 🙈 To raczej pokusa, której się nie oprę, robiąc ten progesteron 🤷‍♀️ Ale tak, biorę na poprawkę wszystko to, o czym piszesz :) A ciekawostka taka, że przy pierwszej ciąży test wyszedł mi pozytywny 2 dni przed plamieniem implantacyjnym, które miałam w dniu spodziewanej @.
Ok, to dobrze, że masz tego świadomość ;)

A co do krwawienia implantacyjnego, to niestety nie jest to możliwe - skoro pozytywny test wyszedł Ci dwa dni przed planowaną miesiączka to znaczy, że do zagnieżdżenia (implantacji) doszło kilka dni wcześniej - beta zaczyna być wytwarzana dopiero po implantacji zarodka. Czasem zdarzają się krwawienia w trakcie (zwłaszcza wczesnej) ciąży - niekiedy nawet w terminie „kolejnej miesiączki”, ale nie są to wówczas krwawienia/plamienia implantacyjne.

Ok, to dobrze, że masz tego świadomość ;)

A co do krwawienia implantacyjnego, to niestety nie jest to możliwe - skoro pozytywny test wyszedł Ci dwa dni przed planowaną miesiączka to znaczy, że do zagnieżdżenia (implantacji) doszło kilka dni wcześniej - beta zaczyna być wytwarzana dopiero po implantacji zarodka. Czasem zdarzają się krwawienia w trakcie (zwłaszcza wczesnej) ciąży - niekiedy nawet w terminie „kolejnej miesiączki”, ale nie są to wówczas krwawienia/plamienia implantacyjne.
O widzisz, to ja myślałam, że to to 🙈

Hej ja odkąd przeczytałam na grupie że któraś peak złapała w południe robię 2x dziennie i w tym cyklu własnie peak miałam do południa koło 11 a wieczorem już była słabsza kreska. Gdyby nie zrobiła rano tylko wieczorem to wyszłaby slaba kreska jak poprzedniego dnia 🙈 a ja bym czekała dalej na peak 🤷‍♀️🧐.

W tym cyklu dołączyłam mierzenie temp i wszystko super się pokryło.
Na proga pójdę we wtorek.

Jeszcze niedawno też cykle miałam ponad 30 dni ale brałam inozytol i cykl skróci się 5-6 dni 😁.
W takim razie w czwartek lecę po więcej testów 👍

reklama
Do góry