reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Ja też należę do miłośniczek czytania 🥰 Od początku roku przeczytałam 18 książek, ale w ostatnim miesiącu trochę zwolniłam, niestety głównie przez siedzenie w staraczkowych tematach 🙄
Mogę się pokusić o polecajki, ale gatunków jest tyle i każdy lubi coś innego, że potrzebowałabym więcej danych 😁
Już 18 książek? Wow! Ja najbardziej lubię kryminały i thrillery psychologiczne, ale nie tylko z tego gatunku książki lubię.

reklama
Jak tylko skończę przeglądać się ciągle w lustrze 😂 ścięłam wczoraj dobre 30 cm włosów. Z długości za łopatki - do ucha. Dodatkowo zmiana koloru na dużo ciemniejszy. Dawno mnie włosy w kark nie miziały.
A do tego… zapisałam się na ten kwas w usta 😂
aah taka długość jest przewspaniała, sama zrobiłam metamorfozę 2 lata temu, z włosów do pasa, na longboba do obojczyków i to była najlepsza decyzja❤️
Super 🥰 jak się czujesz po zmianie ? Ja w tym miesiącu zrobiłam spore zakupy ubraniowe, bo zdecydowanie moja szafa błagała o zmiany 😂 przydałby się fryzjer ale ja mam trudne włosy do cięcia i zazwyczaj wychodzę wkurzona z włosami, które nie układają się przez kolejne 3-4 miesiące 🤷🏻‍♀️ fale mają swoje wady 😔
keratyna, skutecznie naprostuję włosy:)))) jednak w Twoim obecnym stanie musisz się wstrzymać:)
Karmelowy! Popcorn karmelowy!! ;D
naaajlepszy!!!!!
Ja również kocham
Czytać, wersja papierowa oczywiście. Polecam Behawiorystę Mroza, Stieg Larsson millennium - dziewczyna z tatuzem są 3 tomy i wiem że powstało więcej, łańcuch Adrian McKinty to kryminalkow, a teraz wkręciłam się w LAILE SHUKRI… książki kupuje na Vinted.

Nie wiem czy znacie, ale jak nie, to mogę polecić aplikacje Bookshelf. To totalny game changer. W końcu wiem, ile dokładnie mam książek i robię sobie listę do kupienia. 😍

Haha, nie wiem jak do tego doszło, ale odpowiedziałam w wątku styczniowym. 🫠
To mogę się Wam pochwalić, że jestem mistrzem w kupowaniu kolejny raz tych samych tytułów - na szczęście mam komu dawać je w prezencie 😂

Ja już po wizycie i gin sugeruje odpuszczenie inseminacji i pójście już w invitro. Z tego co mówi jajowody są wątpliwe skoro łącznie po tylu miesiącach nic nie wyszło, plus zdążyła się jedną ciąża i to jajowodowa. Generalnie szansę z jednym jajowodem są u mnie o połowę niższe niż normalnie plus do tego nagly duży spadek amh. Uważa że mógł być jakiś błąd labo ale nie aż na takim poziomie. Mam jeden wielki mentlik w głowie. Sprawdziliśmy badania nasienia które zleciła do invitro i koszt 1500 zł 😱 czy faktycznie aż takie szczegółowe są wymagane?
Jak się czujesz po tej wizycie i zaproponowanym planie? Ufasz jej czy będziecie jednak jeszcze szli do tej innej kliniki? Kiedy robisz ponownie badanie AMH ?

Nie ma nigdzie oficjalnie napisane jakie badanie nasienia jest wymagane do ivf, więc zależy to od lekarza prowadzącego. w tym ministerialnym programie chyba podstawowe badania będą finansowane tylko. Może po prostu ona chce zrobić wszystko od razu :) myśmy w Parensie robili parę razy mocno rozszerzone badania i wynosiły nas koło 900 zł, ale to nie było full tego co można było zrobić z tego co pamiętam.

Jak się czujesz po tej wizycie i zaproponowanym planie? Ufasz jej czy będziecie jednak jeszcze szli do tej innej kliniki? Kiedy robisz ponownie badanie AMH ?

Nie ma nigdzie oficjalnie napisane jakie badanie nasienia jest wymagane do ivf, więc zależy to od lekarza prowadzącego. w tym ministerialnym programie chyba podstawowe badania będą finansowane tylko. Może po prostu ona chce zrobić wszystko od razu :) myśmy w Parensie robili parę razy mocno rozszerzone badania i wynosiły nas koło 900 zł, ale to nie było full tego co można było zrobić z tego co pamiętam.
Jak na ten moment strasznie skołowana jestem tym wszystkim. Sama nie wiem co robić i myśleć. Czy czekać na powrót mojej ginekolog prowadzącej, czy konsultować jeszcze w innej klinice. Wiekszaosc badań do ivf mam zrobioną u mnie tylko jest do oznaczenia dheas i do rozważenia kariotyp. Tak wszystko mam podobno zrobione, u męża zleciła właśnie jakis ful pakiet badań nasienia i tez kariotyp do rozważenia. Podobno kariotyp będzie potrzebny jeśli chcielibyśmy badać zarodki i mówi że jest jakiś 1% szans, że w kariotypie nam wyjdzie coś nie tak.

Jeśli faktycznie zegar mi tyka, to szklabym w ivf z zamknietyminoczami nawet płacąc za nie. Ale pytanie też czy mogę zaczekać i czy początkiem czerwca faktycznie na tyle program wystartuje, żebym mogła z niego skorzystać. Dużo pytań mam w głowie. Plus właśnie zszokowała mnie cena tego badania nasienia, bo podstawowy seminogram jest ok.

Ginekolog u której byłam powiedziała, że nie ma sensu powtarzać w tym miesiącu amh. Jeśli nie zdecydujemy się na invitro od razu to za 2 miesiące żebym koniecznie ponowiła badanie. Z tego co mówi mógł być błąd labu ale margines błędu nie jest aż tak duży jak ten spadek mój tym bardziej że pobranie było o 12 a wynik miałam już po około 8 h.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry