reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Dziewczyny to zabawa na nabicie stron :) propozycja ode mnie: napisz z czego jesteś z siebie dumna w ostatnim czasie (i nie musi to być temat staraczkowy)
Ja zacznę:
- za stawianie siebie na pierwszym miejscu i robienia rzeczy, które odkładałam, bo się bałam
- ogarnianie przestrzeni w domu, układanie w szafkach i pozbywanie się nadmiaru :)
- zaczęłam myśleć o sobie 🙂 ,
- odpuściłam wiarę, że uratuje wszystko i wszystkich. Dopuściłam do siebie świadomość, że każdy ma prawo decydować o sobie bez względu na skutek.
- uwierzyłam w realizację marzeń 🙂 w tym tygodniu składamy wniosek o dziennik budowy 🙈

reklama
Widzę, że więcej czytaczek mamy - to może jakieś polecenia co warto przeczytać, co wam się podobało, a co nie?
Ja też należę do miłośniczek czytania 🥰 Od początku roku przeczytałam 18 książek, ale w ostatnim miesiącu trochę zwolniłam, niestety głównie przez siedzenie w staraczkowych tematach 🙄
Mogę się pokusić o polecajki, ale gatunków jest tyle i każdy lubi coś innego, że potrzebowałabym więcej danych 😁

Deweloper na całej powierzchni ogrodu rozsypał nam gline zamiast ziemi. I my wzdłuż płotu chcieliśmy zrobić rabaty odgradzając je od trawnika krawężnikiem. Więc ekipa przyjechała wykopała doły, osadziła krawężniki, wybrali część gliny z rabat na środek ogrodu tak jak prosiliśmy i mieli w następny tydzień zamówić kontener załadować glinę i ją wywieźć. Tylko nagle przestali odbierać telefon i więcej się nie pojawiłi 😅 więc zostaliśmy górą gliny, którą sami wiaderkami nosiliśmy do zamówionego przez nas kontenera. A na grządkach sądzę wszystko po trochę, pomidorki, ogórki, rzodkiewka, marchew i różne zioła, owoce.
Nie ma to jak dobra ekipa 🤦‍♀️

Dziewczyny od czytania, jesteście team książka papierowa czy czytnik?
Kocham papier i kocham moją kolekcję. Marzy mi się przytulna domowa biblioteczka, jak już dorobimy się więcej m2, z wygodnym fotelem albo szezlongiem do czytania 🥰
Ale mam też Kindle i przyznam, że jest bardzo przydatny przy grubych i ciężkich książkach, no i niezastąpiony w podróży. Dodatkowo czytam na nim książki, których nie zamierzam kupować, bo mi szkoda kasy (np. kryminały - te czytam na Legimi, bo czasem lubię sobie przeczytać, ale raczej do nich nie wrócę).

Nie wiem czy znacie, ale jak nie, to mogę polecić aplikacje Bookshelf. To totalny game changer. W końcu wiem, ile dokładnie mam książek i robię sobie listę do kupienia. 😍

Haha, nie wiem jak do tego doszło, ale odpowiedziałam w wątku styczniowym. 🫠

reklama
Do góry