reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Właśnie sobie przypomniałam, jestem dumna bo wyrzuciłam 2 stare rondelki. Niesty wszystko mi się przyda, pół strychu przydasi. Przecież taki rondelek może być zabawką, miską na wodę, doniczką....
Dla mnie ogromną zabawą jest szperanie po strychach starych domów i wyszukiwanie takich "przydasi", które ktoś tam lata temu zostawił ;)

reklama
Jakie kupiłaś? Ja kupiłam ostatnio jakąś trawę pampasową (bo mi się spodobała w sklepie), a teraz musze znaleźć na nią miejsce 🤦‍♀️
Pelargonie bo te zeszłoroczne zapomniałam podlewać i padły. Lobelie i fuksje.

Ja nie kupuje nic z roślin co ma być do gruntu, puki nie ogarnę podwórka bo jest jeden wielki muszę masz. Miałam kupić azalie wielokwiatowa bo moja padła, ale się powstrzymałam , i tak została jeszcze biała i czerwona.

Jak to z gliną na środku ogrodu? 🤯
Co posiałaś pysznego?
Deweloper na całej powierzchni ogrodu rozsypał nam gline zamiast ziemi. I my wzdłuż płotu chcieliśmy zrobić rabaty odgradzając je od trawnika krawężnikiem. Więc ekipa przyjechała wykopała doły, osadziła krawężniki, wybrali część gliny z rabat na środek ogrodu tak jak prosiliśmy i mieli w następny tydzień zamówić kontener załadować glinę i ją wywieźć. Tylko nagle przestali odbierać telefon i więcej się nie pojawiłi 😅 więc zostaliśmy górą gliny, którą sami wiaderkami nosiliśmy do zamówionego przez nas kontenera. A na grządkach sądzę wszystko po trochę, pomidorki, ogórki, rzodkiewka, marchew i różne zioła, owoce.

Ja się zastanawiam nad zrobieniem drożności 🫠 Chociaż już trochę zaczynamy interesować się invitro. To chyba u nas najlepiej zagra w połączeniu z lekami 🤷‍♀️
Bo kolejne cykle zaliczam z owulka i ciężko. Stary ma dobre wyniki.

Chociaż wyszła mi niska ferrytyna. Ja ogólnie mam mega niska od zawsze. Jednak pomimo brania żelaza podniosła się 17 do 30 😩
Kurczę, ciekawa jestem jak to z tym jest. Ja też mam niską ferrytynę (22), ale żelazo lekko ponad normę i doktor mi powiedziała, że to znaczy, że mam problem z jego wchłanianiem 🙄 Ale nic z tym nie robimy i w ogóle ciężko jest podnieść samą ferrytynę, podnosi się żelazo (to akurat powiedział mi internista).

Ostatnia edycja:
@anela92

Happy Birthday GIF by Run The World

Dziewczyny to zabawa na nabicie stron :) propozycja ode mnie: napisz z czego jesteś z siebie dumna w ostatnim czasie (i nie musi to być temat staraczkowy)
Ja zacznę:
- za stawianie siebie na pierwszym miejscu i robienia rzeczy, które odkładałam, bo się bałam
- ogarnianie przestrzeni w domu, układanie w szafkach i pozbywanie się nadmiaru :)
Dla mnie to jest zdecydowanie powrót na terapię w marcu. Długo się z tym ociągałam, trochę żałowałam kasy, a teraz widzę że to była bardzo dobra decyzja i bardzo tego potrzebowałam. I jestem dumna z tego, że nawet jak mi się nie chce iść na którąś sesję, znowu rozgrzebywać trudne tematy, to jednak idę 😉

reklama
Do góry