Jak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...Ale pędzicie dziewczyny
U mnie biel, 14-15 dpo. Myślicie, że jest jeszcze szansa?![]()
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...Ale pędzicie dziewczyny
U mnie biel, 14-15 dpo. Myślicie, że jest jeszcze szansa?![]()
Tak jak i mojeTo moje standardowe ciśnienie![]()
a jakie masz FSH? Bo nawet jeżeli masz amh poniżej normy refundacyjnej, to możesz się jeszcze załapać dzięki FSH, jeżeli nie jest za wysokie. Tylko musisz zbadax w 2-3dc. I ja generalnie bym zbadała na Twoim miejscu też nawet nie pod kątem refundacji, a pod katem szukania przyczyny spadku amhA wiecie może jakie są widełki leków do ivf bez refundacji ? Bliżej 3 tys czy 10 ?
Nieee, generalnie do tej pory zawsze zachodziłam i ciąża w macicy, tylko bez rozwoju. Ostatnio mi się trafił Biochem. Chociaż lekarz mówił, że mogła być ciąża pozamaciczna, która sama się poroniła. Bo dość wcześnie ją odkryłam, już w 8dpo. Co chyba dziwne jak dla biochemia. Aleee miałam progesteron w normie, co też nie pasuje do pozamacicznej. Chociaż zdarzają się pozamaciczne z progiem w normie, widziałam na forum takie przypadki.u mnie podobnie, wczoraj sobie oznaczyłam po 3 miesiącach i mam zmianę z 13 do 24a codziennie pije zakwas z buraka, żelazo, laktoferyna i probiotyki jelitowe
liczyłam na trochę większy wzrost. Poza tym, mam podwyższone LDH, które jest markerem nowotworowym i jestem trochę zestresowana tym
![]()
A nie robilas drożności jeszcze?
No ogarnęłabym to, ale dopiero forum nadrobiłam dzisiajTylko kto to ogarnie?główny dyżurny statystyk @Avy Nam zaciążyła
... jedyna nadzieja w @Mademoiselle_Nika albo kimś kto będzię chętny
![]()
To nie jest nagonka. To nowe zalecenia PTGiP, które wyszły w marcu. W tym roku zmieniły się zalecenia i oficjalnie zalecane jest przyjmowanie tylko aktywnej formy czyli właśnie metylowanego kwasu foliowego.Myślę, że autorce posta chodziło o prena care start, a nie pragne start , a ta zawiera foliany. I też wydaje mi się, że niepotrzeba jest ta nagonka wszystkich ostatnio na kwas foliowy bo tak na prawdę jeśli nie ma się mutacji genu MTHFR to z tego co wiem nie ma różnicy czy się bierze kwas foliowy czy folianyjeśli natomiast chodzi o jod to dodam, że jego suplementacja nie jest zalecana jeśli ma się Hashimoto- sama sobie jodem zepsułam bardzo wyniki tarczycowe swojego czasu
![]()
Co potrzebujesz wiedzieć na temat badań? Bo w necie, na stronie też nie znalazłam żadnych informacji. Dlatego jak ja dzwoniłam w pierwszy dzień gdy, któraś z was udostępniła to na kreskach dostałam termin w ciągu 10 dni, w tym była majówka, w którą nie pobierali, bo kariotypów nie pobierali w weekend majowy.Macie może jakiś link do informacji dot. Badań z holsamedu? Szukam żeby coś więcej poczytać i nie mogę znaleźć w necie.
Nie miałamTo zależy czy miałaś potwierdzoną owulację (monitoringiem)?
Dałaś mi iskierkę nadzieiJak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...![]()
bo tutaj kluczowa nie jest data spodziewanego okresu tylko data owulacji, która może się przesuwać. Więc jest możliwy pozytywny test ciążowy na 60 dni po spodziewanym okresieJak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...![]()