Ale pędzicie dziewczyny
U mnie biel, 14-15 dpo. Myślicie, że jest jeszcze szansa?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze 34, w przyszłym roku 35. Dzięki, na pewno jeszcze raz oznaczę amh w punkcie przy laboratorium. Zobaczę co powie mi dzisiaj ginekolog, plus zapisałam się jeszcze do innej kliniki żeby skonsultować ten nagły spadek i czy pokryje się ścieżka leczenia zaproponowana dzisiaj.Ok, Czyli mieliście pierwszą ciążę po okolo 12 msc starań. A ile macie lat? Jak dla mnie to chyba spróbowałabym podejść do tego IUI w następnych dwóch lub trzech cyklach na spokojnie. Szczególnie że jakbyś i tak chciała od razu iść w ivf to na ten moment nie objęłaby Cię refundacja leków na podstawie AMH, a z tego co wiem to próbują zmienić ustawę ale najwcześniej chyba od lipca może być wprowadzona zmiana. Dodatkowo - podstawa do kwalifikacji do ivf ministerialnego jest leczenie przez 12 msc, a wy macie „dopiero” 8 msc, więc i tak zależy od lekarza wszystko czy będzie widział w waszym przypadku ivf jako jedyne leczenie, omijając IUI.
wiesz co, ja na Twoim miejscu bym sobie powtórzyła ten wynik. Bo okej, jest gdzieś tam możliwy taki spadek, ale to serio wydaje się dziwne, więc ja bym w pierwszej kolejności wykluczyła błąd laboratoryjny, a dopiero później dalej grzebała.Myślicie że laparoskopowe usunięcie CP mogło mieć wpływ na taki nagły spadek amh? Czy bardziej powodem może być stymulacja?
Ok super, a robiłaś coś 27 kwietnia albo 3 maja co mogłoby zaburzyć wykres następnego dnia? Np piłaś alkohol, brałaś jakieś leki przeciwbólowe, miałaś pobudki w nocy, byłaś przeziębiona?Tak, codziennie o 5:00, pod językiem, w jednym i tym samym miejscu.
u mnie podobnie, wczoraj sobie oznaczyłam po 3 miesiącach i mam zmianę z 13 do 24 a codziennie pije zakwas z buraka, żelazo, laktoferyna i probiotyki jelitowe liczyłam na trochę większy wzrost. Poza tym, mam podwyższone LDH, które jest markerem nowotworowym i jestem trochę zestresowana tymJa się zastanawiam nad zrobieniem drożności Chociaż już trochę zaczynamy interesować się invitro. To chyba u nas najlepiej zagra w połączeniu z lekami
Bo kolejne cykle zaliczam z owulka i ciężko. Stary ma dobre wyniki.
Chociaż wyszła mi niska ferrytyna. Ja ogólnie mam mega niska od zawsze. Jednak pomimo brania żelaza podniosła się 17 do 30
Zależy, wszystko jest możliwe a na jakiej podstawie myślisz że jesteś 14-15 dpo? I jak długa masz fazę lutealna?Ale pędzicie dziewczyny
Tak, dokładnie 27.04 i 3.05 miałam zakłócenia.Ok super, a robiłaś coś 27 kwietnia albo 3 maja co mogłoby zaburzyć wykres następnego dnia? Np piłaś alkohol, brałaś jakieś leki przeciwbólowe, miałaś pobudki w nocy, byłaś przeziębiona?
Robiłam testy owulacyjne i pik był w poniedziałek 22.04. Od 22 do 6 rano we wtorek bolał mnie prawy jajnik, więc myślę, że owulacje miałam jakoś tak do 12 w środę. Fazę lutealną mam średnio 15-16 dni.Zależy, wszystko jest możliwe a na jakiej podstawie myślisz że jesteś 14-15 dpo? I jak długa masz fazę lutealna?
Tak jeśli tylko się wyrobie to jeszcze dziś lub jutro rano pojadę na szpital, lub do kliniki z laboratorium na miejscu. Spokoju mi nie da to amh dopóki nie potwierdzę.wiesz co, ja na Twoim miejscu bym sobie powtórzyła ten wynik. Bo okej, jest gdzieś tam możliwy taki spadek, ale to serio wydaje się dziwne, więc ja bym w pierwszej kolejności wykluczyła błąd laboratoryjny, a dopiero później dalej grzebała.