Jak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...Ale pędzicie dziewczyny
U mnie biel, 14-15 dpo. Myślicie, że jest jeszcze szansa?
reklama
wrobelmm
Fanka BB :)
Tak jak i mojeTo moje standardowe ciśnienie
Bolilol
a jakie masz FSH? Bo nawet jeżeli masz amh poniżej normy refundacyjnej, to możesz się jeszcze załapać dzięki FSH, jeżeli nie jest za wysokie. Tylko musisz zbadax w 2-3dc. I ja generalnie bym zbadała na Twoim miejscu też nawet nie pod kątem refundacji, a pod katem szukania przyczyny spadku amhA wiecie może jakie są widełki leków do ivf bez refundacji ? Bliżej 3 tys czy 10 ?
KaMaLi
Nieee, generalnie do tej pory zawsze zachodziłam i ciąża w macicy, tylko bez rozwoju. Ostatnio mi się trafił Biochem. Chociaż lekarz mówił, że mogła być ciąża pozamaciczna, która sama się poroniła. Bo dość wcześnie ją odkryłam, już w 8dpo. Co chyba dziwne jak dla biochemia. Aleee miałam progesteron w normie, co też nie pasuje do pozamacicznej. Chociaż zdarzają się pozamaciczne z progiem w normie, widziałam na forum takie przypadki.u mnie podobnie, wczoraj sobie oznaczyłam po 3 miesiącach i mam zmianę z 13 do 24 a codziennie pije zakwas z buraka, żelazo, laktoferyna i probiotyki jelitowe liczyłam na trochę większy wzrost. Poza tym, mam podwyższone LDH, które jest markerem nowotworowym i jestem trochę zestresowana tym
A nie robilas drożności jeszcze?
Mademoiselle_Nika
Moderator
No ogarnęłabym to, ale dopiero forum nadrobiłam dzisiaj zresztą znowu wyzwanie jak ja jestem wyłączona z aktywności, a tak bardzo chcę wrócić. Minęło dopiero 2 tygodnie od mojego wyjścia ze szpitala i boję się wchodzić w planki, duże ilości przysiadów. Będę wracać na matę, ale w swoim tempie i słuchając swojego ciała. W tamtym roku było dokładnie to samo też wyzwanie, a ja po szpitalu z banem na życie.Tylko kto to ogarnie? główny dyżurny statystyk @Avy Nam zaciążyła... jedyna nadzieja w @Mademoiselle_Nika albo kimś kto będzię chętny
Niemniej pięknie sobie poradziłyście z tabelka trzymam kciuki za wytrwałość!
I łezka mi się zakręciła, że pamięta ktoś wykresy i tabelki na 1000 stron dla mnie to była zabawa i nauka przez zabawę w excelu
To nie jest nagonka. To nowe zalecenia PTGiP, które wyszły w marcu. W tym roku zmieniły się zalecenia i oficjalnie zalecane jest przyjmowanie tylko aktywnej formy czyli właśnie metylowanego kwasu foliowego.Myślę, że autorce posta chodziło o prena care start, a nie pragne start , a ta zawiera foliany. I też wydaje mi się, że niepotrzeba jest ta nagonka wszystkich ostatnio na kwas foliowy bo tak na prawdę jeśli nie ma się mutacji genu MTHFR to z tego co wiem nie ma różnicy czy się bierze kwas foliowy czy foliany jeśli natomiast chodzi o jod to dodam, że jego suplementacja nie jest zalecana jeśli ma się Hashimoto- sama sobie jodem zepsułam bardzo wyniki tarczycowe swojego czasu
Co potrzebujesz wiedzieć na temat badań? Bo w necie, na stronie też nie znalazłam żadnych informacji. Dlatego jak ja dzwoniłam w pierwszy dzień gdy, któraś z was udostępniła to na kreskach dostałam termin w ciągu 10 dni, w tym była majówka, w którą nie pobierali, bo kariotypów nie pobierali w weekend majowy.Macie może jakiś link do informacji dot. Badań z holsamedu? Szukam żeby coś więcej poczytać i nie mogę znaleźć w necie.
Nie miałamTo zależy czy miałaś potwierdzoną owulację (monitoringiem)?
Dałaś mi iskierkę nadzieiJak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...
Motylkowa!
bo tutaj kluczowa nie jest data spodziewanego okresu tylko data owulacji, która może się przesuwać. Więc jest możliwy pozytywny test ciążowy na 60 dni po spodziewanym okresie jeśli tylko oczywiście był regularny seks a nie tylko wg tego co pokazuje kalendarzyk.Jak czytam na różnych grupach że testy ciążowe wychodzą tydzień po spodziewanym okresie to chyba wszystko jest możliwe póki nie ma okresu...
Mademoiselle_Nika
Moderator
Dziewczyny w temacie rozpoznania endometriozy w tym momencie odchodzi się od rezonansu w pierwszym kroku. Pierwszym krokiem do rozpoznania jest USG diagnostyczne u dobrego specjalisty na dobrym sprzęcie. Możecie sobie zaobserwować dr Janowiec na instagramie, mimo wielu kontrowersji co do lubienia/nie lubienia gościa, dzięki się ogromem wiedzy właśnie o endometriozie. Cena USG diagnostycznego endometriozę to koszt 700-800 zł. Badanie powinno trwać do godziny, to nie włożenie i wyciągnięcie sondy tylko długie leżenie na kozetce.
Jeżeli wybierałabym specjalistę to kierowałabym się poleceniami z grup o endometriozie na FB czy lista Agnieszki Szuścik.
Jeżeli wybierałabym specjalistę to kierowałabym się poleceniami z grup o endometriozie na FB czy lista Agnieszki Szuścik.
reklama
Mademoiselle_Nika
Moderator
Aa no i najważniejsze:
@Aksamitka28 @wiolaho moje najszersze gratulacje!!! Trzymam kciuki, najmocniej jak mogę!
@Aksamitka28 @wiolaho moje najszersze gratulacje!!! Trzymam kciuki, najmocniej jak mogę!