reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

A wiecie może jakie są widełki leków do ivf bez refundacji ? Bliżej 3 tys czy 10 ?
to chyba zależy od ilości leków i typu stymulacji. Ale z tego co czytałam to tak 5 tysi trzeba liczyć lekką ręką bez refundacji @wrobelmm Ty przy swojej stymulacji chyba płaciłaś wszystko z kieszeni? Podzielisz się mniej więcej kwotami?

reklama
Robiłam testy owulacyjne i pik był w poniedziałek 22.04. Od 22 do 6 rano we wtorek bolał mnie prawy jajnik, więc myślę, że owulacje miałam jakoś tak do 12 w środę. Fazę lutealną mam średnio 15-16 dni.
Pamiętaj że ustalanie owulacji na podstawie objawów i testów owulacyjnych nie jest w 100% prawidłowe. Jeśli w tym cyklu się nie uda to spróbuj może monitoringu cyklu żeby potwierdzić czy w Twoim przypadku sikańce i objawy korelują z obrazem na usg :)

Pamiętaj że ustalanie owulacji na podstawie objawów i testów owulacyjnych nie jest w 100% prawidłowe. Jeśli w tym cyklu się nie uda to spróbuj może monitoringu cyklu żeby potwierdzić czy w Twoim przypadku sikańce i objawy korelują z obrazem na usg :)
Miałam też śluz płodny, no ale w sumie jeszcze nie byłam na monitoringu. Spróbuję w przyszłym cyklu 🙂

U mnie ostatnio podczas badania było 80/60 i pielęgniarka zapytała, czy żyje 😅
Jezu, umarłabym. 😆
ja u lekarza mam zawsze 140/95 i weź potem tłumacz, że mam ten syndrom białego fartucha plus moje standardowe ciśnienie to 130/90. Przy 120/80 źle się czuję. 😱🤦 Badał mnie kardiolog zanim skończyłam 25 lat, założyli mi holtera i stwierdzili, że po prostu tak mam. 🙄

A wiecie może jakie są widełki leków do ivf bez refundacji ? Bliżej 3 tys czy 10 ?
Jeszcze możesz się zapytać w swojej klinice jakie kryteria biorą pod uwagę. U mnie np biorą pod uwagę amh powyższej 0,7 albo fsh niższe niż 15 i tu się łapie akurat na refundacja dzięki fsh. Spróbuj zapytać może też się w tą stronę uda.

Hej a nie robiłaś dalej testów owu? Ten skok na testach podobny do mojego ale ja dalej robiłam testy bo 3 miesiące temu 2x bym skok owu z tym że ten drugi okazał się tym prawdziwym.

@anela92, spełnienia marzeń! 💐

U mnie dalej bez skoku, ale coś temp. idzie do góry. Bazowa 36,4 na podstawie wcześniejszych cykli. Nie wiem już, co mam o tym myśleć i w sumie, to jak przestać o tym myśleć 😜Zobacz załącznik 1632388

Załączniki

• Screenshot_20240508_093027_Premom.jpg
    Screenshot_20240508_093027_Premom.jpg
    176,1 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Do góry