reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

oby jednak się okazało, ze tylko raz zatestujesz ;))
Jutro testowanie, ale chyba jednak nic z tego, bo totalnie nie mam żadnych objawów. Zwykłe jak tak było to dostawałam okres. Ale z drugiej strony nie wiem jak to jest być we wczesnej ciąży, bo nigdy w niej nie byłam. Teoretycznie mogłabym dziś testować, ale przesuwam progesteronem okres, żeby nie wypadł mi na jutrzejszy wyjazd😅

Wątpię, że jutro coś wyjdzie, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuje. Po powrocie robię kolejne badania w tym AMH z bonu, więc zobaczymy czy w końcu będzie ta stymulacja czy nie.

reklama
U mnie wygląda to tak, że jak mam objawy jakiegokolwiek pobolewania, plamienia, wrażliwe cycki, zawroty głowy, itd., nawet od 8dpo to to wszystko PMS. W tym jedynym szczęśliwym cyklu nie miałam ani jednego objawu.
Dziś jestem 9dpo i nic mnie nie boli. Kurde, trudno się nie nastawiać, że to jednak może to. Próbuje pilnować głowy, bo to rozczarowanie mnie dobija potem, ale ciężko mi idzie. 😅
O widzisz może akurat to będzie ten cykl💚

Hej, u mnie to 3 cs i też dumam czy bety nie zrobić w 8dpo🤓 poza tym mam już 3ke dzieci :) a w grudniu poroniłam I po tym 2x badałam progesteron i raz był 18 a w zeszłym miesiącu 15, mam 38 lat 🙈.

Widze że prawie tym samym czasie będziemy testować 🧐😁 , kiedy wybierasz się na badania ?
Dziś 11dc, owu będę mieć w okolicach niedzieli. Mam nieregularne cykle, ale średnio wypadają po ok. 32 dni. Progesteron i betę planuje robić 13 maja, to będzie tak tydzień po owu właśnie. Jeszcze nie badałam progesteronu.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu. Premom podpowiada, żeby robić testy dwa razy dziennie. Robicie dwa razy czy raz?

Dziś 11dc, owu będę mieć w okolicach niedzieli. Mam nieregularne cykle, ale średnio wypadają po ok. 32 dni. Progesteron i betę planuje robić 13 maja, to będzie tak tydzień po owu właśnie. Jeszcze nie badałam progesteronu.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z testami owu. Premom podpowiada, żeby robić testy dwa razy dziennie. Robicie dwa razy czy raz?
Na początku robię jeden wieczorem, a na parę dni przed owu (mniej więcej jak Premom pokazuje już płodne) robię już po dwa - z drugiego moczu i potem dalej wieczorem o tej samej porze.

W ogóle widzę, że idziemy prawie równo, bo ja dzisiaj 10dc i też dość długie cykle, średnio 32-35 dni 😁

A betę tak szybko, to z jakiegoś konkretnego powodu chcesz robić? Bo nawet jeśli okaże się, że będziesz w tym cyklu w ciąży, to raz - w 7dpo może jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia (następuje 6-12dpo), a wówczas beta będzie fałszywie negatywna, a dwa - nawet jeśli do zagnieżdżenia dojdzie 6dpo, to wynik następnego dnia będzie tak niski, że nie będziesz miała pewności, że to ciąża.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry