reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Ze słodyczami dam sobie radę - wczoraj miałam chcicę niesamowitą, ale oparłam się pokusie ;-) Bardziej mi brakuje mącznych potraw... Naleśników, placuszków, bułeczek i ziemniaczanych - placki, kopytka, pyzy i wreszcie zwykłe ziemniaczki utłuczone z masełkiem do obiadku ;-) To za mną chodzi :-p

A jak to jest w III fazie? Jesz wszystko, tylko z umiarem, czy jak?

reklama
Zołza z tego co sie doczytałam to III faza to po prostu zdrowy tryb odżywiania i utrwalanie nawyków żywieniwych - dobrych.
Ja utrzymuje 5-6 posiłków dziennie jem np. makaron pełnoziarnisty i np ryż paraboloied jak ziemniaki to mało. Pieczywo pełnoziarniste itd. Nie mówie, ze całkiem zrezygnowałam z innych rzeczy, ale np nie jadam chleba 4 razy na dzień tylko max dwa :-) Wydaje mi sie że II fazę każdy dostosowuje do siebie:-)

Zazdroszczę, że możecie mieć diete. Podziwiam Was :-) a jak z kg na tych dietach?

Ja jestem ciekawa ile teraz ważę, bo ostatnio brakowało mi 3 kg do wagi z przed ciąży. A jeszcze trochę chciałabym zrzucić. Od maja zapylam na aerobik, już oznajmiłam Sz. :-)

Ja mam jeszcze 4kg do wagi z przed drugiej ciąży. Za to jestem już ponad 1kg poniżej wagi z przed ciąży z Marysia. Tylko fałd na brzuchu wisi prawie do kolan tak ze nie zapne się w żadnych spodniach:(

Forever , K. jest bardzo makaronowy ;-)

Kati , noo, ja z kanapek będę mogła zrezygnować, z białego pieczywa w sumie też, ale ziemniaki na pewno będę jadała, tak jak i naleśniki - tylko może rzadziej, niż do tej pory ;-) Na pewno będzie te 5-6 posiłków - to zresztą robiłam już wcześniej :-)

Asinka, ja na razie nie patrzę za bardzo na to, ile ważę, bo ważyłam ok. 63kg, 2.dnia diety 62,3kg, a dziś, 4.dnia - 61,3kg. Ale bardziej będzie mnie interesowała waga 7.dnia, 14. itd. ;-)
A Ty świetnie sobie radzisz, więc nie marudź! :-)

Martadelka, merci :-)

Traschka, no właśnie z tą skórą nie wiadomo co zrobić :-p

reklama
Do góry