reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do pracy - żłobek, niania czy babcia?

wlasnie dalam ogloszenie na niania .pl i dzisiaj mam 1 wsza rozmowe i sama sie denerwuje. chce na pol eteatu, ale inaczej czyli 4 razy w tyg po 5 godz . Nie wiem, kolezanka mi podpowiadala, zeby pytac, co robi jak ja dziecko wkurza( Jak powie ze nie wkurza, to niemozliwe!!)Szukalam pan, ktore s aniedaleko i maja doswiadczenie z niemowlakami. Ja chce tak dociagnac do roku, a potem widze coraz wiecej mam- zlobkow - po 2-3 dzieci. moja sama, to zeby nie rosla na krolewne , niech zabiora jej zabawki :)))ale teraz z amala, bo jak inne chodza to ja zjedza

reklama
kurcze przylaszczka, nie dziwie sie, ze masz stresa:) koniecznie zdaj relacje po rozmowie.
wklejam, co znalazlam w necie, moze przyda sie jeszcze komus:)
o co pytac kandydatke na nianie:
"Najlepiej pytać czy ma zainteresowania,co chciała by robić w przyszłości,jak ukarałaby malucha,jakie zna zabawy dla niego,czy zna pierwszą pomoc i co by zrobiła gdyby dziecko się np krztusiło,jak zachęcić małego niejadka,jakie zna środki np gdy dziecko nabije sobie guza lub się poparzy."

Jak wybrać nianię dla dziecka? - porady tipy.pl
oczywiscie, to wszystko to tylko teorie. Nianie tez maja internet i potrafia przygotowac sie do rozmowy lepiej niz nam sie wydaje,a wszystko i tak wyjdzie w praniu..

Ostatnia edycja:
ja to przesluchiwalam w pracy na przyjecia w naszym dziale, ale tu trezba chyba miekko.
Jaka szkola, jakie doswiadczenie, cv, jezyki....hihihiih. Chyba poza tym co sie spytam to wazne zeby miedzy nami bylo ok, bo po co mi pani na 105%, ktorej ja nie ufam, bo jakas zołzowata, Ma być optymistyczna, zeby jej sie chcialo polatac po dworze i pobawic, a nie M jak milosc ogladac, a dziecko w jednym pamperze caly dzien.....

mlodej, ale zeby sie juz zajmowala niemowlakami, bo co mi po doswiadczeniu z 5-cio latką . teraz bedzie dziewczyna, ktora studiuje zaocznie. ale juz 2 ką sie opiekowała niemowlaków.jutro tez jakas mloda, ale bez przesady nie 18 :) . To jedna z trudniejszych decyzji aaaa!! musi miec duzo energii i siły , wiec dam jej cięzarki do podnoszenia :) i powiem zeby zrobila 100 skłonów :)0))

przylaszczka trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło :tak: kurcze my nie mamy innego wyboru i chyba właśnie będziemy od września na niani polegać.... ale ja sobie tego kompletnie nie wyobrażam :szok:

w zasadzie to się powinnyście cieszyć, bo u mnie to pensja moja poszłaby na nianię, więc przynajmniej świadczy o tym, że macie dobrze płatne prace :-)

reklama
Do góry