reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Ja przytyłam 14, 5 i nadal mam do zgubienia 2,5 kg:/ tak sobie myślę, że już będę się z tym nadbagażem bujać, aż o czasu rozpoczęcia jakiejś regularnej diety:/ a to dopiero za kilka miesiecy pewnie...
Hemoroidy mnie ominęły na szczęście, ale wieeeelkie ogromne wręcz piersi nie. Ja podobnie jak wiolcia zawsze miałam duży biust,a teraz jest wręcz gigantyczny. Moja siostra się śmiała, że jak zejdą mi piersi to sie okaże, że mam 10 kg mniej...są meeega!

reklama
Ja też biust mam normalny 80C, ale niestety musiałam sobie kupić nowe spodnie żeby w ciążowych nie chodzić i rozmiar 40:-( po ciąży zostało mi jeszcze 10kg i jakoś nie widzę codziennie spadku wagi. Już nie mogę się doczekać wiosny aż zacznę na 4 godz. na spacerki chodzić. Dziś byłam 1godz. mam nadzieję że w końcu waga zacznie spadać, musze pomyśleć nad tym gorsetem

jestem zrozpaczona po ciąży schudłam jedynie 5 kilo i 10 zostało i ani grama w dół przez 3 tygodnie, mam wielką dupę i nogi i brzuch, ani jedne spodnie na mnie nie pasują - chodzę cały czas w dresach - normalnie masakra. czuję się fatalnie w takim ciele... rozmawiałam z położną- powiedziała że póki karmię nie wolno się ochudzać i póki nie minie 6 tygodni po porodzie żadnych wysiłkowych ćwiczeń - nic nie robiąc to ja nigdy nie schudne...

A ja moge tylko w ciazowych chodzic bo brzuch wielki zostal, nadal biore leki na odwodnienie, nadal mam wysokie cisnienie i nadal krwawie - juz mam dosc :( No nie zaczne cwiczyc poki to sie troche nie ustabilizuje. Choc niby jeszcze czas...

Fajny ten gorset mamolka - zaciekawilas mnie, musze pomyslec nad zakupem w przyszlosci :)

dziewczyny dostałyscie juz @ po porodzie? Mnie sie krwawienie skonczyło definitywnie 2 tygodnie po porodzie i przedwczoraj dostałam @ ale normalnie masakra, jakby ktos kran odkrecił... juz 3 paczki podpasek zuzyłam, normalnie to uzywam tamponow ale jakos tak ten pierwszy okres nie chce nic zatykać :/ w dodatku u nas w miescie nie mozna nigdzie cerazetek dostac, podobno maja byc dopiero po nowym roku, juz 2 tygodnie szukam...

czuje sie fatalnie, mam wrazenie, ze zaraz zemdleje, pewnie to przez to, ze tyle ze mnie wycieka, wymieniac podpaski co pol godziny, całe mokre, nigdy nie miałam takiego okresu... jak do jutra mi takie silne krwawienie nie przejdzie to chyba do szpitala pojade :/

Myangel to Ty może jedź dziś albo zadzwoń do lekarza bo może to nie okres tylko jakieś niekontrolowane krwawienie...
ja jeszcze trochę krwawię ale już tak skąpo, ale ja miałam łyżeczkowane łożysko a po tym ponoć szybciej si przestaje krwawić...

Myangel to Ty może jedź dziś albo zadzwoń do lekarza bo może to nie okres tylko jakieś niekontrolowane krwawienie...
ja jeszcze trochę krwawię ale już tak skąpo, ale ja miałam łyżeczkowane łożysko a po tym ponoć szybciej si przestaje krwawić...

nie, to okres na pewno, boli okresowo, miałam tradycyjny PMS przed :D piersi bolace, brzuch tez, no i krwawienie typowo okresowe z "zapaszkiem" :/

O rany, szybko! Też bym chciała tak szybko dostać, przynajmniej łatwiej by mi było npr od nowa wprowadzić ;) U mnie minął 3 tydzień i poporodowe plamienie prawie ustało. Ale pewnie jeszcze chwilę się z tym pomęczę... Za 3 tygodnie jakimś cudem będę się musiała wyrwać do ginekologa. A mam godzinę drogi w jedną stronę. Chyba Mąż będzie nas z Frankiem musiał podwieźć autem.

TUMMY TRIMER NEW Gorset Pas POPORODOWY HIT L/XL (1352084440) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam taki- nie narzekam- ale wydawało mi się że będzie bardziej ściskał, że będzie mi w nim niewygodnie itp... a tu miłe zaskoczenie- prawie w ogóle go nie czuć .. no może trochę przy jeździe samochodem go czułam jak mi takie paski usztywniające się w pachwiny wbijały :)

ja również stosowałam AVENOC czopki- jak dla mnie- do dupy- nic mi nie pomogły :p

dokładnie taki kupiłam dzisiaj

szwy mnie dzisiaj strasznie bolą, boje się że coś jest nie tak, jak jutro też tak będą bolały to w środę ide do swojej lekarki,niech zerknie

na hemoroidy mam hemorectal (już w szpitalu mi dawali), działa, zmniejszają się i już tak nie bolą dzisiaj, kupiłam też maść posterisan, ale jeszcze nie użyłam

a z moich 16 kg na plusie, zostało mi do zrzucenia 6 kg, 10 kg zostało w szpitalu

reklama
to szczerze Wam niezazdroszcze z tymi wielkimi biustami-to musi byc niezłe obciązenie i dla kregosłupa...
Ja sie czuje przy Was jak deska totalna:D

Do góry