reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

O matko...

A jak Ci się podoba Ujastek? Ja tam rodziłam. Mieszkam w odległości 5 minut od szpitala - może wpadniesz przy okazji jakiejś kolejnej wizyty?:)

Gdybyś jednak chciała spróbować innej konsultacji, to tu jest strona internetowa mojego ginekologa: OVUM - Kompetencje (Marzena Kula-Prykan).
O ginekologach na Ujastku nie słyszałam wiele dobrego...:/

reklama
O matko...

A jak Ci się podoba Ujastek? Ja tam rodziłam. Mieszkam w odległości 5 minut od szpitala - może wpadniesz przy okazji jakiejś kolejnej wizyty?:)

Gdybyś jednak chciała spróbować innej konsultacji, to tu jest strona internetowa mojego ginekologa: OVUM - Kompetencje (Marzena Kula-Prykan).
O ginekologach na Ujastku nie słyszałam wiele dobrego...:/

Oddział ginekologii i połoznyczy w jednym wydają mi się ciasne i małe. Wszystko jest tam skupione w jednym miejscu. Trafiłam tam tylko dlatego, że zabieg histeriskopii operacyjnej na który dostałam skierowanie w Tarnowie, jest tam wykonywany na NFZ, prywatnie taka przyjemność kosztuje ok 2.000,00 zł. a w Tarnowie nie mają sprzetu do tego typu operacji. Szczerze mówiąc zastanawiam się czy w ogóle leczyć się czy nie zostawić tego tak jak jest.

Jak będę się wybierała na Ujastek to dam znać :-)

kbetina to jest straszne co oposałaś. aż mnie brzuch boli

Robiłam sobie kontrolną morfologię żeby zobaczyć wyniki na tej mojej tragicznej antyalergicznej dietce. Wzniki mam bardyo dobre. To teraz pytanie skąd moje zawroty głowy. Dostałam skierowanie do neurologa

Ostatnia edycja:
Byłam u ordynatora oddziału ginakologiczno-połozniczego w szpitalu na Ujastek. Tam tez mam miec wykonany zabieg histeroskopii 15 lipca, ale pan doktor uważa że zabieg jest zbędny i trzeb leczyć farmakologicznie, tyle ze ja już przerabiałam terapię hormonalną i co mam leczyć lekami jak wszystkie hormony mam w normie. Więc gdzie nyby ta blokada hormonalna, jak wyniki są ok.
W ogóle to wygląda tak, że moja lakrka z Tarnowa, która prowadziła moje obie ciąże i robiła mi dwa zabiegi łyżeczkowania po drugim porodzie, powiedziała że skoro hormony są ok, a na usg widać że w ogóle tkanka nie przyrasta, nie odbudowywuje się i nie ma w ogóle jajeczkowania to zapewną są zrosty na macicy które blokują cały cykl. Lekarz w Karkowie zrobił mi usg i powiedział że to nie są żadne zrosty bo ona na usg widzi pełną jame macicy bez zniekształceń typowych dla zespołu Ashermanna. No to ja mu mówię, że przerabiałam już teriapie hormonami, zbijałam prolaktynę i wszystkie wyniki mam ok. Mówie że moja pani doktor próbowała załozyć wkładkę domaciczną w celach leczniczych ale nie była w stanie wsadzić nawet sondy do macicy bo całe wejście jest chyba zarosnięte. To dopiero wtedy stwierdził że w takim razie zrobi mi tą histeroskopię, ale uważa że to nie są zrosty a zabieg wykona dla porzeszenia kanały szyjki macicy.
Jutro idę do innej lekarki w mojego miasta, może ona coś pomoże. Jest jeszcze taka obawa, że mam zrost na wejściu do macicy i jesli jakies leki wywołają odbudowanie się tkanki i jajeczkowanie to nagromadzona krew nie będzie miała ujścia i wypełni całą macicę, co nie jest bezpieczne. No i jestem w kropce jako ten nieokreslony przypadek.

Przykro mi. Niech lepiej to będzie inna diagnoza.

kbetina to jest straszne co oposałaś. aż mnie brzuch boli

Robiłam sobie kontrolną morfologię żeby zobaczyć wyniki na tej mojej tragicznej antyalergicznej dietce. Wzniki mam bardyo dobre. To teraz pytanie skąd moje zawroty głowy. Dostałam skierowanie do neurologa

To daj znać co Cie ten neurolog powiedział. Trzymam kciuki zeby miał tylko dobre wiesci.

A często masz te zawroty głowy?

reklama
Byłam u nowej lekarki. Bardzo profesjonalnie sie mną zajęła. Zbadała mnie, długo i dokładnie robiła usg, zadawała dużo pytań. Niestety potwierdziła zrost na wejściu do macicy i dodatkowo powiedziała ze miomo dobrych wyników hormony też nie są ok, bo jajniki w ogóle nie działają i nie produkują jajeczek. W gabinecie siedziałam dobre 40 minut albo i dłużej i po przemysleniach Pani doktor powiedziała że najrozsądniej i najbezpieczniej dla mnie będzie zrobić zabieg histeroskopii (Kraków 15 lipca mam termin) a nastepnie włączyćterapię hormonalną na minimum od 3 do 6 miesięcy. Pełną terapię hormonami taką jak stosuje się w menopauzie. Przyczyną zrostu może być drugi zabieg łyżeczkowania przeprowadzony po porodzie, w wyniku histopatologii wpisane jest że w wyskrobinach z macicy była mięśniówka macicy i to spowodowało zrost. Mi hormony już uderzająd porządnie w głowę bo tylko bym jadła i jadła i jadła i jadła mimo że zjem pełny obiad to potrafię popić go pełnym kubkiem kawy i za chwilę znowu coś zjeść lub podjeść ;( beczeć mi się chce dzisiaj strasznie....................

Do góry