reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

Ja się dołuje tym że nie chudne a nawet zaczynam tyć:(.Przytyłam w ciąży 15 kilo. Na tydzień po wyjściu ze szpitala zgubiłam 10 kilo, później w tydzień zgubiłam 3 kilo. 2 kilo zostało i byłoby oki gdyby nie to że zaczęłam od nowa tyć:(Jem normalnie - karmie więc żadnych słodyczy nie jadam jedynie raz dziennie herbatniki 50 gram. Spodnie sprzed ciązy na mnie nie wchodzą i nie wejdą bo się poszerzyłam w biodrach - lekarz pow. że to możliwe. Ogóknie nie nażekam podobam się sobie, nie mam rozstępów ani na brzuchu ani na nogach ja używałam FISSANU. Mój biust jest taki jak przed ciążą 75B.

reklama
Ja się dołuje tym że nie chudne a nawet zaczynam tyć:(.Przytyłam w ciąży 15 kilo. Na tydzień po wyjściu ze szpitala zgubiłam 10 kilo, później w tydzień zgubiłam 3 kilo. 2 kilo zostało i byłoby oki gdyby nie to że zaczęłam od nowa tyć:(Jem normalnie - karmie więc żadnych słodyczy nie jadam jedynie raz dziennie herbatniki 50 gram. Spodnie sprzed ciązy na mnie nie wchodzą i nie wejdą bo się poszerzyłam w biodrach - lekarz pow. że to możliwe. Ogóknie nie nażekam podobam się sobie, nie mam rozstępów ani na brzuchu ani na nogach ja używałam FISSANU. Mój biust jest taki jak przed ciążą 75B.

Też uzywałam Fisssanu i Reduce Serum. Rozstępy mam chyba na cyckach, ale są niewidoczne (czasem pod pewnym kątem i w odpowiednim swietle chyba coś widać, ale nie wiem czy to rozstępy?) Za to biodra na pewno mam szersze (minimalnie ale to czuję) choć ważę mniej niż przed ciążą i mieszcze się w stare spodnie spokojnie.:-)

A co to jest ten Fissan? Gdzie go można kupić i za ile? I czy jest skuteczny na te cholerne rozstępy? Pierwszy raz o nim słyszę.
A macie coś na ujędrnienie tego flaka na brzuchu, buuu?

A co to jest ten Fissan? Gdzie go można kupić i za ile? I czy jest skuteczny na te cholerne rozstępy? Pierwszy raz o nim słyszę.
A macie coś na ujędrnienie tego flaka na brzuchu, buuu?

To taka maść jakby, niby krem ale ciężka konsystencja:
Fissan Stria-Massage, krem na rozstępy, 100 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Moja Mama x-lat po porodzie smarowała swój flaczek na brzuchu i jej pomogło, to czemu ma Ci nie pomóc?
Trzeba sobie smarować regularnie i masować odpowiednio a na pewno będzie efekt. Polecam.
A flaczek ściąga się i ujędrnia od zwykłych brzuszków!

Dobranocka dzieki za info o fisanie .Dzis go zamowie :) mam nadzieje ,ze mi pomoze.
Mi wszyscy mowia ,ze nie wygladam jakbym rodzila . Wage mam mniejsza o kg zanim zaszlam ale co mi z tego jak przy tym co jem to moja waga powinna byc zdecydowanie nizsza ,a nic sie nie dzieje tylko stoi w miejscu a pewnie zaraz zacznie rosnac ehhh

jejku, a ja mam taki apetyt, jakiego przez cala ciaze nie mialam!:))
nie wiem, czy to przez karmienie piersia, czy lakomstwo zwykle i siedzenie w domu. No i brak ruchu.Caly czas jestem glodna!
Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 2 kg, ale obawaiam sie, ze jak tak dalej pojdzie, to kg nie beda spadac, tylko rosnac!

Też się tego obawiam Moriam, że choć póki co wagę mam mniejszą niż przed ciążą, to zacznie ona po mału acz sukcesywnie rosnąć... Mi to chyba od siedzenia w domu grodzi a nie od karmienia piersią, bo póki co karmię pół na pół.

Ja też bym ciągle jadła. Nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Ważyłam 47 kg, teraz gdzieś 50 ale kurcze raczej tyję niż chudnę.
Kurcze do dentysty się muszę wybrać bo mnie coś ząb pobolewa.

Dziewczyny wiecie może co jest dobre na biust??żeby go ujędrnić - karmię piersią - ale z tego co czytałam można używać jakiś specjalnych preparatów ale po karmieniu?? Macie jakieś godne polecenia?? Ja widzę że z moim biustem nie jest za dobrze.
Ja obecnie używam do brzucha zwykłych balsamów ujędrniających ale chciałabym spróbować z balsamem musteli takim po ciąży - ujędrniającym?? Warto go kupić bo nie powiem koszt 90 zł za balsam to jednak spory wydatek.

reklama
Ja wciaz mam duuuzo do zrzucenia. Schudlam tylko 7-8 kilo, zostalo mi kolejne 7, ale waga stoi. Ruchu nie mam wiele , tyko godzinke spaceru z Malym dziennie, jak pogoda dopisze. Cwiczyc po cesarce jeszcze nie moge, apetyt mam spory, a siedzenie samej calymi dniami w domu tez nie pomaga oprzec sie pokusom typu kanapka z netella.
Marze o powrocie do wagi sprzed kuracji hormonalnej przed ciaza, kiedy to przytylam kilka ladnych kilo. Ogolnie zusammen do kupy musze zrzucic jeszcze kolo 15 kg...

Do góry