reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy

reklama
Ja nadal mam lineę negra, brodawki też wielkie i brązowe, a z natury były malutkie i różowe, ale ogólnie jestem super zadowolona, bo:
- Schudłam już około 15kg od porodu, ważę 60kg i zrzuciłam prawie wszystko, co mi narosło przy niedoczynności tarczycy. Chciałam dobić do 59 i w zasadzie mi się udało :D. Wyglądam super.
- Nie mam ani jedengo rozstępu po ciąży, tylko na piersiach, no ale one urosły z rozmiaru B do D, więc absolutnie nie mam na co narzekać!!!
- Czuję się ze sobą fantastycznie: moje ciało stworzyło i dało życie najcudowniejszej istocie na ziemi! Kocham je!

Czuję się ze sobą fantastycznie: moje ciało stworzyło i dało życie najcudowniejszej istocie na ziemi! Kocham je!

Noooo i to jest mega optymizm!To zdanie powinna sobie powtarzać każda kobieta po ciąży ! Ja zaczynam już od dziś :-)

To może ja też teraz pozytywnie:
1. w ciąży przytyłam 16 kg,w szpitalu po porodzie zostawiłam 10 kg
2.rozstępy mam niewielkie na biodrach i na jednym udzie - ale nie martwi mnie to,bo bardzo nie widać
3.skóra na brzuchu ładnie się wchłoneła,nie mam flaczka,jedynie mam tłuszczyk który był przed ciążą,ale szczupła nie bylam jak zachodziłam w ciąże.

"Czuję się ze sobą fantastycznie: moje ciało stworzyło i dało życie najcudowniejszej istocie na ziemi! Kocham je!"

Dzięki Efa :-)

Ostatnia edycja:
ja mam dokladnie jak malutka
na rozepy kupilam perfecta mama, w ciazy stosowalam mustele i byla do bani
wogole plakac mi sie nad moim cialem chce, wielkie pregi na udahc i tulku i biuscie, brozowa krecha na brzuchu, pepek wileki i brazowy jakby byl brudny, otoczki brodowek jak opisala dobranocka i flak na brzuchu tragedia juz stroju kapielowego nie wloze :(
ja się podpisuję pod tym postem w 100%......;/;/;/
efuś, prześlij mi trochę swojego optymizmu;)
kg tracę, bo nie mam zbyt wielu okazji na jedzenie... biust w miarę, brzuch flak plus krecha, uda i dooopa całe w czerwonych krechach nawet pod kolanami... ale celudrań jest przeszłością;)))

dziewczyny, gdzie kupujecie bielizne?? Ja mam pod biustem 70-75, miska sprzed ciazy duze D, teraz duze E i mam problemy ze znalezieniem stanika:( na Allegro widzialam ladne, ale boje sie ryzykowac, bo zaplace 80zl i bedzie nie dobry. Producenci roznie oznaczaja rozmiary, u jednego C jest wieksze niz u drugiego DD:)

do karmienia kupilam firmy mizet http://allegro.pl/do-karmienia-antybakteryjny-mizet-75e-prezent-i1289930344.htmli alles mama (ten pierwszy w sklepie dla dzieci, drugi zaryzykowalam przez net i jest idealny, ale wiem, ze moja sasiadka kupowala je w sklepie z ubraniami ciazkowymi, jakso super i do tego ladne :) http://allegro.pl/alles-mama-bianca-02-biustonosz-do-karmienia-75g-i1311538849.html
mam tez z atlantica, ale nie nadaje sie do karmienia
a triumph ma tez nowa kolekcje, mamabel i tez miseczka e jest dostepna, podobno bardzo fajne, ale narazie kasy nie mam, wiec na razie nie zakupilam , http://allegro.pl/bl-triumph-biustonosz-do-karmienia-mamabel-75e-i1294811495.html

Ostatnia edycja:
ja się dobrze pomierzyłam i kupiłam na Allegro. Nie żałuję, choć ryzykowałam. Mam takie dwa (czarny i biały) tylko że 75 F. MEGA wygodne i świetnie trzymają, a poza tym śliczne. A nawet spać w nich można, takie fajne :-)
BIUSTONOSZ do karmienia *MAMA LUX* 2 kolory 75 E (1285053764) - Aukcje internetowe Allegro

No to też masz kochana czym oddychać,a biustonosz śliczny chyba sobie kupię taki sam.Też kupuje na allegro bieliznę,a nawet ciuchy i ubranka dla małego.Do karmienia też kupiłam kilka ale takie zwykłe,bawełniane...a chciałabym jakąś koronkę,ten Twój jest właśnie super.

reklama
A mi się podoba własnie ten Marrgerity firmy Mizet - antybakteryjny niby. Wygląda praktycznie jak ten z Triumpha! I chyba też wygodny :-)

Do góry