reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

No to druga czarownica bez rozstępów;-). Nie pomogę Nanya:-(
Ja miałam w ciąży +12,5 teraz zostało +2,5 kg. Mieszczę się w dżinsy ale narazie nie zakładam ze względu na bliznę po cięciu

reklama
Dziewczyny mam takie pytanko co do pasow i gorsetow bo mnie tesciowa terroryzuje z tym:angry:. Ona twierdzi ze jak nie bede sie czyms sciagala to mi brzuch sie obwiesi i taki zostanie. Ale u nas jest tak goraco ze ja nawet nie wyobrazam sobie chodzic z jakims pasem i wygodnie zajmowac sie dzieckiem bo chyba odplyne, chociaz obwieszonego brzucha tez nie chcialabym miec. Co Wy o tym myslicie? Uzywacie czegos takiego i gdzie to mozna kupic?:confused::hmm:

Dziewczyny mam takie pytanko co do pasow i gorsetow bo mnie tesciowa terroryzuje z tym:angry:. Ona twierdzi ze jak nie bede sie czyms sciagala to mi brzuch sie obwiesi i taki zostanie. Ale u nas jest tak goraco ze ja nawet nie wyobrazam sobie chodzic z jakims pasem i wygodnie zajmowac sie dzieckiem bo chyba odplyne, chociaz obwieszonego brzucha tez nie chcialabym miec. Co Wy o tym myslicie? Uzywacie czegos takiego i gdzie to mozna kupic?:confused::hmm:

ja bym sie nie sugerowała opiniami kogoś takiego jak tesciowa :-)...ona 1000 lat temu rodziła a wtedy wysiłek fizyczny i ćwiczenia chyba nie były na topie...

ja nie uzywałam zadnych pasów, gorsetów i brzuch miałam idealny..jakbym nie rodziła :-)

a co do opinii to oczywiscie kazdy sprzedawca cie zacheci.....marketing

a fizjoterapeuta ci powie, że ci mięśnie brzucha pas osłabi a one musza zaczać nareszcie pracowac i wrócić do dawnej formy...też jestem tego zdania, że jak się coś podpiera to to coś się rozleniwia jeszcze bardziej...poczekaj do kńca połogu i zacznij je ćwiczyc to najlepsza rada....

Anavel ja soe podpisuje pod tym co pixelka powiedziala brzuch mozna zgubic ćwiczac a nie sciskajac sie pasem ...

Też się pod tym podpisuje :-).
Nawet położna ze szkoły rodzenia nie była za używaniem takich pasów :-).
Ćwiczenia to podstawa :-).

Też miałam naciski " z góry" żeby używać. Nawet się w takowy zaopatrzyłam i mówie wam, nie da się w tym w spokoju zrobić czegokolwiek.:no:
A brzuch bardzo ładnie się "schodzi" - jak tylko minie połóg poćwicze troche i myśle że śladu nie będzie :-)

Moja teściowa jest połozną i mi pas wciskała, sama chodziła 30 lat temu i tak nauczona...tylko ja się nie dałam, ale za to wcisneła szwagierce w obu ciazach...ostatnio ściskała sobie żebra bo teściowa jej nawciskała, ze jej się rozlazły!!!! boże a brzuch jej spadł bo schudła do 50ciu kilo-karmiła piersia a mały miał na wszystko uczulenie...mieśni brzucha nie wyćwiczy sciskając się jak sardynka....jak pusci to flkaczek opadnie .....

A ja się nie zgodzę w sprawie pasa :-p:-p:-p

Podobno to super sprawa - pas pomaga naszym flaczkom poukładać się w odpowiednich miejscach. Pomaga również mięśniom brzucha, które po ciąży są dość swobodnie rozlokowane, niekoniecznie pełniąc swoją rolę.

Przede wszystkim pas to nie gorset, w którym się chodzi cały dzień. Taki pas zakłada się tylko na kilka godzin i do określonych czynności. I on się chyba dokładniej nazywa "pasem Teresy"

reklama
Do góry