reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
a propo kasz, mam pytanie do mamus, ktore daja kasze w butli; ile wsypujecie lyzeczek na ok. 210 ml mleka:confused::confused: i czy wtedy trzeba zmienic smoczek, czy wystarczy ten, przez ktroy jadlo dziecko mleko:confused::confused:
ja sypie na oko żeby nie była za gęsta i podaje przez smoczek z wiekszą dziurą. to jest 3 z canpola albo nuk do kaszek.łyzeczka ewka kaszki nie zje za duzo a z butli i 200 wytrąbi:tak: ;-)

a propo kasz, mam pytanie do mamus, ktore daja kasze w butli; ile wsypujecie lyzeczek na ok. 210 ml mleka:confused::confused: i czy wtedy trzeba zmienic smoczek, czy wystarczy ten, przez ktroy jadlo dziecko mleko:confused::confused:

redaktorka ja robie kaszke z bobowity (ona jest juz na mleku modyfikowanym) i na 200 ml dodaje ok 10 małych łyżeczek proszku...

wg mnie taka konsystencja jest ok i julce smakuje:-) a jeśli chodzi o smoczek ja mam z NUKa - do papek

ja mam pytanko do mam cycowych kiedy dajecie cyca:confused: bo rano to ok wiem ale wieczorem cos mi nie bardzo idzie bo jak dam malej kasze to nie chce potem jesc bo nazarta a jak dam wczesniej kasze to jak popije cycem to potem glodna i juz sama nie wiem co robic :baffled:

ja mam pytanko do mam cycowych kiedy dajecie cyca:confused: bo rano to ok wiem ale wieczorem cos mi nie bardzo idzie bo jak dam malej kasze to nie chce potem jesc bo nazarta a jak dam wczesniej kasze to jak popije cycem to potem glodna i juz sama nie wiem co robic :baffled:

jak ci piers nie wystrzeli od nadmiaru pokarmu, to dawaj kasze:-) u nas cycus tylko ze 2 -3 razy ciagniety jest w ciagu dnia i to w malych ilosciach....juz chyba wiecej nie potrzebuje..:-).w sumie to sie nie dziwie, dzis wtrabila 1,5 sloiczka na obiad i wypila pol kubeczka wody:tak:

redaktorka - pekniecie mi raczej nie grozi bo nie wiem czemu Julka ostatnio to tez cyca nie chce pije bo musi i tez jej daje 3 razy dziennie :baffled: ale pewnie jakby mogla to by sie wyrzekla piersi jak nic :eek:

falbala1 - ja daję małemu śniadanko - kleik z owocami, obiadek ze słoiczka, kolację kleik z owockami, a oprócz tego pierś przez całą dobę, co oznacza mniej więcej 5-6 karmień piersią na dobę. Głownie w nocy a w dzień między posiłkami.

brawo dla Juleczki, mam nadzieję, że się zaprzyjaźni z kaszką i da mamusi pospać:-D
kaszkę robię na dwa sposoby:
1. kaszka mleczno-ryżowa, 240 wody + 8-8,5 miarek (tych z mleka) i podaję ze smoczka do kaszek z aventu (tą je dopołudnia)
2. kaszka ryżowa + bebilon 2, 240 wody + 8 miarek mleka i 7-7,5 miarek kaszki, ta jest bardziej syta i dostaje ją na noc,
po takiej dawce kalorii Alka śpi całą nockę:-D

falbala1 - ja daję małemu śniadanko - kleik z owocami, obiadek ze słoiczka, kolację kleik z owockami, a oprócz tego pierś przez całą dobę, co oznacza mniej więcej 5-6 karmień piersią na dobę. Głownie w nocy a w dzień między posiłkami.

u nie identycznie jak u leiki

reklama
u nas oprocz kilku przysmakow ktore Zuzu zje i to po troszku , jak ma dobry humor to wiecej dalej kroloje cycus na kazde zawolanko :dry:

Do góry