reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

ewa a może na te Wasze nocne wybryki pomoże coś treściwszego od kleiku? moja Alka wypija kaszkę na sztucznym mleku 270ml i śpi do samiutkiego rana, może taka kaszka coś by Julce pomogła, a jak nie miałam kaszki to podałam bebiko 2R i też ładnie spała:-D oczywiście nie rezygnuj z piersi, tylko życzę Ci, żebyś nockę w miarę przespała:-D

reklama
wiecie co- ja ju naprawde nie wiem co robić....

wczoraj małej podałam przed snem kleik ryżowy (dość gęsty). wypiła za jednym zamachem 230 ml:szok::szok: i co...o 22.30 juz nie spała... wypiła jeszcze 90 ml NAN2... po czym na cyca i tak sie budziła ok 12, po 2, przed 5 i o 7 juz wstała... naprawde się pochlastac można...tym bardziej,że coraz częsiej nie zasypia od razu po cycu...

Ewa, wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora karmila piersia 13 miesiecy. Wstawala do swojej Niuni w nocy nawet 10 razy. Skonczylo sie to z dnia na dzien, jak przestala karmic piersia i przeszla na sztuczne mleko. Ja chyba juz sie pogodzilam z tym, ze wstaje pare razy w nocy. Do 10 jeszce mi daleko, wiec nie jest zle. ;-) A karmic i tak planuje jak dlugo sie da!

Ewa - zycze wkoncu przespanej nocy ...mnie i tak nadal sie wydaje , ze julka nie budzi sie na jedzenie tylko zeby sobie pocycac ...rozumiem ze ignorowanie nie wychodzi :no:

a my wczoraj mielismy premiere z rybka i moje dziecko ja poprostu uwielbia , ale moze to dlatego , ze jak ja bylam w ciazy to ciagle wpieprzalam ryby :-D

Ewa - zycze wkoncu przespanej nocy ...mnie i tak nadal sie wydaje , ze julka nie budzi sie na jedzenie tylko zeby sobie pocycac ...rozumiem ze ignorowanie nie wychodzi :no:

a my wczoraj mielismy premiere z rybka i moje dziecko ja poprostu uwielbia , ale moze to dlatego , ze jak ja bylam w ciazy to ciagle wpieprzalam ryby :-D

Silunia a rybe nie podaje sie po skonczeniu roku:confused: jesli mozna wczesniej to jaka dalas rybe i pod jaka postacia:confused: bo u nas na razie tylko miecho i miecho

oj silunia nie wychodzi...czego my juz nie próbowaliśmy...

Ollesia
- w sumie do 10 razy mi tez jeszcze sporo brakuje.. i szczerze mówiąc tez juz sie do tego przyzwycziłam... i w sumie nie narzekałabym w ogóle, gdyby nie to,że mała oraz częściej sobie robi przerwe w śnie w godzinach 1-3:szok::szok:

Ewa, jak Piotrus obudzi sie w srodku nocy i ani mysli spac dalej, to go opieram o poduszki a on patrzy i patrzy na nocna lamke. Jak mu sie znudzi, to robi sie senny. Wtedy go przytulam i zasypia.

:baffled: REDAKTORKA NAM LEKARZ ...NASZ PEDIATRA ZALECIL WPROWADZANIE RYB TERAZ ostatnio jak bylismy na wizycie w zeszlym tygodniu to pytal czy juz zaczelismy podawac rybe ... wiec po wizycie udalismy sie do sklepu to znaczy g. z Zuzu a ja w tym czasie na kurs poszlam ...i kupili gotowe danka ziemniaczki z rybka ...nie mam pojecia jaka to ryba bo nie wiem jak to przetlumaczyc ani na angielski ani na polski wkazdym razie na etykiecie jest ze mozna ja podawac od 6 miesiaca ...wiec dalismy i zuzu bardzo zasmakowalo :tak:

:baffled: REDAKTORKA NAM LEKARZ ...NASZ PEDIATRA ZALECIL WPROWADZANIE RYB TERAZ ostatnio jak bylismy na wizycie w zeszlym tygodniu to pytal czy juz zaczelismy podawac rybe ... wiec po wizycie udalismy sie do sklepu to znaczy g. z Zuzu a ja w tym czasie na kurs poszlam ...i kupili gotowe danka ziemniaczki z rybka ...nie mam pojecia jaka to ryba bo nie wiem jak to przetlumaczyc ani na angielski ani na polski wkazdym razie na etykiecie jest ze mozna ja podawac od 6 miesiaca ...wiec dalismy i zuzu bardzo zasmakowalo :tak:

no to luzik;-) ciekawa jestem czy w PL beda tez takie sloiczki, bo szczerze powiedziawszy chyba sie z takimi nie spotkalam, aby byla ryba:confused: albo tak uwaznie je ogladalam:-)

reklama
Ja też czytałam, że rybki wprowadza sie co najmniej po ukończeniu roku - ale może tam u Was Silunia jest rodzaj ryby, która bardzo rzadko uczula i dlatego można ja podawać szybciej

Do góry