reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Słuchajcie czy podajecie już żóltko? I jesli tak - to jak, tzn. bo ja podaje co drugi dzień do zupki jarzynowej bez mięsa i w ten dzień juz nie daje zupki z mięsem i nie wiem czy na pewno dobrze robię:confused:

K@si@ - ja dziś podałam żółtko pierwszy raz - pół ugotowanego na twardo zółtka przetarłam przez sitko do dania ze słoiczka - pomieszanego z dwóch słoiczków - warzyw z indykiem + dania warzywnego z ziemniakami i kukurydzą ;) Musze małemu często robić takie kombinacje bo mu się smaki szybko nudzą ;)

wiecie co ja mam pytanie bo rano wiem jakis kleik itp. a co dawac kolo 11:confused: :confused: na drugie sniadanko - bo potem obiad deser kasza i takie tam:baffled:

W tej chwili Sarze daje rano mleko samo, potem ok. 11:00 deser - np. gruszke albo banana itp., potem ok. 13:00 danie z miesem (zjada ok. 250-300g), potem Misiowy Ogrodek na mleku - wczoraj zjadla 2 miseczki (miedzy 16 a 17), no i po kapieli tj. ok. 19-20 250 ml mleka. Czasami jak jest glodna to jeszcze dodatkowo pije mleko, a miedzy posilkami pije wode z glukoza, bo z sokami ciezko - nie whcodza jej :-)

Ja jeszcze zoltka malej nie wprowadzilam. Ide we wtorek do pediatry, wiec sie dowiem co i jak, ale wiem, ze mozna bez problemu dawac zoltko do dan z miesem.

To ja chyba Piotursia glodze... :baffled: Mleko dostaje kiedy chce. Ok. 13-14 zjada obiadek (ostatnio domowe zupki), a ok. 17 owoce. Za malo? Ale co mu moge podac, jak kaszek nie chce pod zadna postacia? Na wadze przybiera rewelacyjnie.

To ja chyba Piotursia glodze... :baffled: Mleko dostaje kiedy chce. Ok. 13-14 zjada obiadek (ostatnio domowe zupki), a ok. 17 owoce. Za malo? Ale co mu moge podac, jak kaszek nie chce pod zadna postacia? Na wadze przybiera rewelacyjnie.

Ollesia, skoro na wadze przybiera idealnie, nie ryczy z glodu, a dostaje oprocz mleka obiadek i owoc, wiec niczym sie nie martw i nie karm malego na sile :-)

U nas bywa różnie czasami dwa dodatkowe posiłki dziennie oprócz cyca a czasami 4 , to wszystko zależy od małej jeżeli nie chce to nie wpycham jej na siłę, wazne aby dziecko nie krzyczało z głodu i na wadze przybierało:tak:

u nas w dalszym ciągu są dwa posiłki dodatkowe- obiadek o 13 (ok 1,5 słoiczka) i kleik po kąpieli ok 150-170 ml...

do tego cyc o 7,11,15 i 17

reklama
od dzis postanowiłam wprowadzic małej jeszcze jeden posiłek - na śniadanko kaszke ryżową
dzis zjadła (łyżeczką) ok 120 ml

Do góry