reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

wiecie co zaczynam mieć problemy z jedzeniem ewki bo od kiedy zaczęła dostawać zupę na obiad zamiast mleka i przyzwyczaiła sie ze tak jest i do tego doszły deserki i soczki w ciągu dnia to teraz nie chce mi jeść nutramigenu z butli.chyba przestał jej smakować:-( (o ile to wogóle moze smakowac:-D ) kaszki sie na tym nie da zrobić bo jest POTWORNIE OCHYDNA!!!!!!!!!! no i teraz sie zastanawiam co mam z nią zrobić??? tak jest ok tygodnia. jedyne dwa posiłki mleczne które zjada bez cyrków to jest kleik rano ok 6-7 przes sen i kleik wieczorem ok 22/23 tez przez sen.wtedy jest jej wszystko jedno co byle by brzuch był pełny.
w dzien je ok
10 -owoce z kaszką (mieszam kaszkę z wodą i dodaje kilka łyzeczek do
owoców zeby były gęstrze i żeby sie tym najadła)
14 obiadek
no i potem zaczyna sie problem bo ok 16-17 woła jeśc robie jej butle nutry i ona zjada 40-50 ml i potem juz nie chce tego jeśc.wypija mi butlę herbatki albo soczku żeby chyba zapchać brzuszek a nutrą pluje
myślałam o zmianie mleka na sojowe.
i tu mam pytanie to tych dziewczyn które karmia sojowym,jakie ono jest w smaku??? czy to sie da zmieszać z kaszka smakową i nie robi sie z tego mieszanka nie do zjedzenia??

Aga, u nas to samo. Od czasu jak Sarze wprowadzilam zupki, deserki itd. to w ciagu dnia praktycznie w ogole mleka nie chce pic. Jedynie na wieczor i raz w nocy. Dzisiaj rano zrobilam jej namleku kaszke i zjadla ok. 100 ml, ale lyzeczka. Na Bebilonie Pepti nie jest na szczescie taka zla. A nie mozesz przejsc na Pepti? Naprawde, nie jest takie zle :-)

reklama
a dlaczego miecho oddzielnie:confused::confused:ja do tej pory gotowalam razem.....

Redaktorka, podobno do ktoregos miesiaca nie powinno sie robic zupek na wywarze miesnym - tak czytalam. Ale dlaczego - tego juz nie wiem :-)

Ja malej daje tylko sloiczki, wiec wiem ze na 100% ma idealna kompozycje skladnikow, adekwatna do wieku.

Redaktorka, podobno do ktoregos miesiaca nie powinno sie robic zupek na wywarze miesnym - tak czytalam. Ale dlaczego - tego juz nie wiem :-)

Ja malej daje tylko sloiczki, wiec wiem ze na 100% ma idealna kompozycje skladnikow, adekwatna do wieku.

no to niezle......raju....to ze mnie kucharka od 7 bolesci:wściekła/y:

Podobno dlatego, że wywar jest bardziej alergizujący od samego mięsa. Ale dania mięsne w słoiczkach są z wywarem, z tego co wiem, chyba że wyraźnie pisze, że samo mięso, bez wywaru (jak w serii BoboVita - kuchnia alergika).

Podobno dlatego, że wywar jest bardziej alergizujący od samego mięsa. Ale dania mięsne w słoiczkach są z wywarem, z tego co wiem, chyba że wyraźnie pisze, że samo mięso, bez wywaru (jak w serii BoboVita - kuchnia alergika).

hmm....to w takim razie, nie wiem co juz mam myslec, bo skoro jadla juz kilka zupek na miesie i nic nie bylo, to moze dalej tak gotowac:confused::confused:

Na Bobovicie (nie tylko tej dla alergikow) jest napisane, ze nie ma wywaru - przynajmniej mnie sie w kilku przypadkach to w oczy rzucilo :-)

nie mozna na wywarze bo jest za duzo białka i sodu i mogą dzieciakowi nerki siąśc.do 8-9 mca dajemy samo mięso ugotowane

reklama
redaktorka uspokój się:-D wiesz ile by Maja musiała tego zjeść, żeby się od razu rozchorować!! na pewno nic jej nie będzie, a następnym razem ugotuj mięsko osobno:-D
nasze dzieci już nie potrzebują tyle mleka, aga ja do jabłek dodaję kleiku, jest bezsmakowy, a od kilku dni gniotę też banana i dodaję do jabłka, jak na razie wcina chętnie i efektów ubocznych nie widać:-D

Do góry