sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
wiecie co zaczynam mieć problemy z jedzeniem ewki bo od kiedy zaczęła dostawać zupę na obiad zamiast mleka i przyzwyczaiła sie ze tak jest i do tego doszły deserki i soczki w ciągu dnia to teraz nie chce mi jeść nutramigenu z butli.chyba przestał jej smakować:-( (o ile to wogóle moze smakowac) kaszki sie na tym nie da zrobić bo jest POTWORNIE OCHYDNA!!!!!!!!!! no i teraz sie zastanawiam co mam z nią zrobić??? tak jest ok tygodnia. jedyne dwa posiłki mleczne które zjada bez cyrków to jest kleik rano ok 6-7 przes sen i kleik wieczorem ok 22/23 tez przez sen.wtedy jest jej wszystko jedno co byle by brzuch był pełny.
w dzien je ok
10 -owoce z kaszką (mieszam kaszkę z wodą i dodaje kilka łyzeczek do
owoców zeby były gęstrze i żeby sie tym najadła)
14 obiadek
no i potem zaczyna sie problem bo ok 16-17 woła jeśc robie jej butle nutry i ona zjada 40-50 ml i potem juz nie chce tego jeśc.wypija mi butlę herbatki albo soczku żeby chyba zapchać brzuszek a nutrą pluje
myślałam o zmianie mleka na sojowe.
i tu mam pytanie to tych dziewczyn które karmia sojowym,jakie ono jest w smaku??? czy to sie da zmieszać z kaszka smakową i nie robi sie z tego mieszanka nie do zjedzenia??
Aga, u nas to samo. Od czasu jak Sarze wprowadzilam zupki, deserki itd. to w ciagu dnia praktycznie w ogole mleka nie chce pic. Jedynie na wieczor i raz w nocy. Dzisiaj rano zrobilam jej namleku kaszke i zjadla ok. 100 ml, ale lyzeczka. Na Bebilonie Pepti nie jest na szczescie taka zla. A nie mozesz przejsc na Pepti? Naprawde, nie jest takie zle :-)