reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Narazie odpuscilam kaszki. Nie bede jej zmuszac. Dzisiaj zjadla pierwsza zupke z mieskiem - zupke krem z krolikiem :-) Ale jej smakowalo :-) No i w koncu zaczela pic soczki - dalam jej Bobofruta jablkowego z marchewka - wypila 60 ml.

Zuza, Sara je i deserek i zupke, no i dzisiaj jeszcze soczek.

reklama
No i mały znowu wymiotował - już mam pewność, że to od kaszki :( Nie rozumiem jednak, dlaczego... słoiczki ładnie wcina, z apetytem, a kaszkę zrobiłam na moim mleku (więc to nie była reakcja na modyfikowane mleko krowie)...
Nie będzie więcej kaszki, szkoda dziecka...

Acha, odpowiadając na pytanie zuza_ch - u nas nadal głównie pierś, więc jemy tylko pół słoiczka dziennie - jeśli zupkę, to już nie deserek, jeśli deserek, to nie zupkę. Jak skończy pół roczku to pewnie troszkę zwiększymy ilość stałych posiłków do dwóch - i zupki i deserku. :)

Leika zapytaj przy okazji pediatry co o tym myśli, sama jestem ciekawa:-D
a u nas wszystko idzie w ilościach hurtowych: zupa, kaszka, jabłko...
no oprócz wczoraj i dzisiaj...:sick: ale myślę, że wróci do normy niedługo, we wtorek idę do kontroli z dzieciakami, ciekawe ile Alka waży....

No i mały znowu wymiotował - już mam pewność, że to od kaszki :( Nie rozumiem jednak, dlaczego... słoiczki ładnie wcina, z apetytem, a kaszkę zrobiłam na moim mleku (więc to nie była reakcja na modyfikowane mleko krowie)...

Dziwne, ze wymiotowal po kaszce, przeciez kaszki i kleiki pozwalaja jako pierwsze wprowadzac do diety, przed owocami i warzywami, ale fakt szkoda dziecka męczyc jak mu nie służy

tez jestem ciekawa co Ci powie lekarz

:-( a moje dziecko nie lubi bananow :-( probowalam jej dac trzy razy w ciagu tego weekendu banany nestle i za kazdym razem poscila okropnego pawia ...no nic postaiw je w lodowce ( 4 sloiczki ) obok 3 i 1/2 sloiczka nie zjedzonych jablek :-( i bede probowac dalej z innymi owocami

Kurcze, dziwne...No , ale Sara w ogole nie chce jesc kaszek i kleikow...Za to sloiczki - tj. zupki (juz z mieskiem od wczoraj), deserki (jablko, marchewka i jablko z dynia) oraz Bobofruty (to od wczoraj) je i pije z checia.

Silunia, widze, ze "zapasy" Ci sie w lodowce robia :-) Ja musialam zjesc Gerberki (deserki i soczki), bo nakupilam, a Sara nimi plula.

Ami juz tak pięknie je łyżeczką ze śliniak wystarczy:tak: a kaszkę z jabłkami i gruszkami z hippa na dobranoc to wcina jak szalona:-)dzis znowu ponawiamy ćwiczenia z butelką, trzymajcie kciuki:-)

reklama
Ami juz tak pięknie je łyżeczką ze śliniak wystarczy:tak: a kaszkę z jabłkami i gruszkami z hippa na dobranoc to wcina jak szalona:-)dzis znowu ponawiamy ćwiczenia z butelką, trzymajcie kciuki:-)

Ok, no to trzymamy! :-) A ta kaszka z hippa to jest w sloiczku jako takie danie czy normalnie w proszku??

Do góry