reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A my do 3go roku zycia mamy jechac na Bebilonie Pepti niestety, chociaz mala je jogurty, danonki, sery, lody itd. i nic jej nie jest :sorry:, zalecenie naszej alergolog, wiec chyba bedziemy sie tego trzymac - jak narazie skora gladziutka :tak::-)

reklama
karoo nie poddaję się:-), dalej kaszkę na krówskim robię, a teściową prosiłam, żeby jej po trochę samego mleka też dawała z rańca:-p nie wiem które mleko taniej wychodzi, ale na pewno z kartonu szybsze w podaniu i łatwiej dostępne;-)
sandra u Was to inny przypadek, jak widzisz dobre efekty stosowania rad alergologa to po co to psuć:-)

my dalej pijemy mleko 3stopnia, tyle, ze tu to nie jest w proszku ale odrazu gotowe wiec i szybkie, otwierasz butelke i pijesz, powiem szczerze ze calkiem smaczne, lekko slodkawe, zawsze je dodoaje do nalesnikow i sa rewela, a krowskiego jeszcze nie probowalismy. Malej raczej nic po nim nie powinno byc wiec moze sie skusimy :)))
acha i znalazlam rzecz ktorej moja corka nie lubi ( a wydawalo mi sie ze zezre wszystko) creme brule ( ja przepadam) , szczerze bylam zdziwiona bo to pyszny , slodki deser a jej nie podszedl:zawstydzona/y:

Siluniu, w koncu Zuzu nie musi lubic wszystkiego ;-):-) Sara tez nie za bardzo przepada za slodkimi deserami :sorry:

Moje dziecko dalej apetyt ma nieposkromiony :-p:-D Wcina praktycznie wszystko az sie jej uszy trzesa :-p Ostatnio zajada sie jogurcikami z Nestle, borowkami amerykanskimi i serem bialym ze smietana i zielona cebulka :tak::-)

A 2 dni temu wciela na obiad cale dwa kotleciki z kalafiora, do tego 1.5 ziemniaka i 3 duze lychy mizerii! :szok::-)

No i ogorki malosolne pochlania ze hej :-) Mojej roboty oczywiscie :-):-):-)

Moje dziecko dalej ma taki apetyt! :szok::szok::szok: Normalnie chyba zaczne jej wydzielac!!!! :-p

Zabraklo mi wczoraj Bebilonu Pepti (a w tej chwili tylko i wylacznie na recepte jest, bez nie sprzedaja) i kupilam jej zwykly Bebilon 3 , no i okazalo sie ze on jest zageszczony :-p i o dziwo moj maly glodomorek wypil na wieczor prawie pol litra!!! :szok::szok::-D Pierwszy raz w zyciu tknela zageszczone mleko, a nie taka wode jak Pepti :-p

Ostatnia edycja:
u mnie z mlekiem nie najlepiej, ale resztę mlecznych, jogurty, monte, kaszki wcina, może się jeszcze przekona do zwykłego mleka :sorry2:

U nas mleko musi byc rano i wieczorem :tak: Tak sie nauczyla i sama sie upomina :tak::-)
No i pije od kilku dni Bebilon Junior i nic jej nie jest :tak::-):tak:

My właśnie przeszliśmy z NAN H.A. 2 na Nestle Junior, na razie nic niepokojącego się nie dzieje, ale to dopiero dwa dni...

reklama
u nas ostatnio kiepsko z jedzeniem:no::no:
mała najchętniej jadłaby cały dzień serki, danonki, kaszki, mleko, kanapki z nutellą i... borówki amerykańskie:eek:
warzywa nie, mięsko nie, wędlinka nie... mam nadzieję że to tylko stan przejściowy... bo już było tak dobrze.

co do mleka- my przez cały czas podajemy julci nestle junir albo bebiko junior, ale kaszę manną gotuje na zwykłym:tak: płatki też dostaje ze zwykłym 2%

Do góry