reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ewus, super, ze u Julci apetycik sie poprawil! Oby tak dalej! :tak:

Dzustta, soczki domowej roboty to juz kilkumiesiecznym maluszkom mozna podawac, np. z marchewki i jabluszka :tak: My lecimy na bobofrutach i gerberach, bo sokowirowki nie mam :-p

Sara oprocz jajecznicy uwielbia jajko w szklance, tzn. ugotowane na miekko, wyjete ze skorupki i wymieszane w szklance z odrobina maselka i soli :tak:

Silunia, a jaki ser plesniowy podalas Zuzu?
Ja uwielbiam wszystkie rodzaje serow i moglabym sie nimi zajadac codziennie :tak::-)

reklama
Sandra Sarka to chyba jedyne dziecko na sierpniowych co jajka lubi, nawet w postaci jajecznicy. U nas wcisnac Patowi jajko w jakiejkolwiek formie graniczy z cudem.
skad ja to znam :baffled: u nas to samo zadna forma a jajecznica to juz wogole ani kawalka nie zje probowalam paste z jajkiem i efekt ten sam 2 gryzy i koniec :dry:
zreszta moje dziecie to nic nie lubi parowek jeszcze nie jadla bo nawet nie chciala ugryzc nabialu tez nie tknie.

u nas tez kiepsko z tymi jajkami...chociaż przyznam,że od czasu do czasu julka zje jajecznicę, ale tylko i wyłącznie z pomidorem... ale nie za często...dlatego jako podaje w formie kluseczek do zupy: tzn. do jajka dodaje 2-3 łyżki mąki, odrobinę wody, leje to na wrzątek i włala- kluseczki gotowe:tak::tak:

aaa... wczoraj pochwaliłam julkę,że zaczęła lepiej jeść...dziś od rana znów strajk- kaszy mannej z owocami zjadła ze 3 łyżki, kanapki w ogóle nie tknęła, jedynie danaonka zjadła całego...

Ewus, a probowalas z kaszek podawac Misiowy Ogrodek? Bo Sara na slodko kaszek tez nie bardzo lubi, ale Misiowym Ogrodkiem z np. wtarta szynka sie zajada :-) wiec ostatnio na sniadanie dostaje kaszke ze szpinakiem :-p:-D

Ewus, a probowalas z kaszek podawac Misiowy Ogrodek? Bo Sara na slodko kaszek tez nie bardzo lubi, ale Misiowym Ogrodkiem z np. wtarta szynka sie zajada :-) wiec ostatnio na sniadanie dostaje kaszke ze szpinakiem :-p:-D

hmm.. wiesz co nie próbowałam...tzn. kiedys do obiadków ja dodawałam, ale wydawała mi się taka bezsmakowa... nie mniej jednak spróbuje- a nóż widelec:):) pa za tym- dzięki za przepis z tym jajkiem w szklance- przed chwilka zrobiłam je na drugie śniadanie i dziwo zjadła- jesteś wielka sandra!!!

dzięki za przepis z tym jajkiem w szklance- przed chwilka zrobiłam je na drugie śniadanie i dziwo zjadła- jesteś wielka sandra!!!
Nie ma sprawy :-) Sama jako dziecko je uwielbialam, wiec dalam tez Sarce na probe i tez wcina jajo w szklance, ze hej :-)
Pyszne jest (ale to w wersji raczej dla nas) z dodatkiem ketchupu (na czubku lyzeczki) i odrobina zmielonego kminku :-) Pycha!

A jezeli chodzi o misiowy to mnie tez wydaje sie taki jakis bezsmakowy, ale Sara uwielbia, tak jak pisalam - z szynka szczegolnie :-) Sprobuj, a nuz widelec tez Julci zasmakuje :-) :tak:

a ja znowu muszę napisać, że moja Alka lubi jajka, w każdej posatci, ona po prostu je wszystko;-) nawet znalazłam sposób na poranne mleczko, dostaje je w małej butelce i chodzi sobie z nią po pokoju, jak wypije to wrzuca butelkę do zlewu :-p

reklama
Do góry